Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váček u zubu je mi celkově špatně a dlouhý termín na čištění kanálků

Od: zklamana odpovědí: 13 změna:

Nejdřív jsem si myslela , že mám dutiny . Bylo to celé takové divné. Druhý týden mi bylo stále špatně a udělal se mi váček u zubu šestka nahoře. mám tam takovou plombouvou korunku . Byla ještě na žívém zubu . U zubaře jsem se dozvěděla , že zub je již mrtvý. Rok předtím mě zub bolel na termické podměty a na dotek . Byla jsem u zubaře nic tam neviděl. V té době jsem zrovna měla záněta dutin a tak jsem předpokládala , že je to z toho. Protože za dva měsíce to přešlo. A tak si říkám , že přece na rentgenu by muselo už v tu dobu být něco viditelné ne?Jde mi o to , že již nemám všechny zuby a tak jsem z toho neštastná . Nemám šestky spodní. Jeden zub mi vydržel 7 let mrtvý kanálky se čistili 3x poté se rozpadl postupně a zkřehnul. Byl čištěn na pojíštovnu . vydržel však nejdéle. Druhá šestka čištěna 2x mikroskopen vydrželo to přes rok .Bylo to už v okostici. Pak mě chybí sedmička napravo kde mám zrovna i tu šestku špatnou . Vytržena kvůli osmičce.vrostla mi do sedmičky. když příjdu o tu šestku budu mít už jen zuby do pětky na té horní straně a to bude již vidět. Já jsem chtěla u zubaře, aby mi to aspoň předčistil dal léčivou vložku s tím když by to bylo dobré tak by se to dodělalo ,ale on to odmítl , že by to mohlo být komplikované a že by to radši dělal naráz vše a jen jednou . Toho se ale bojím , protože poprvé mě to nikdy nepomohlo.Napsal mi antibiotika a termím mám až na konci května .prý mi zavolají až se něco dřív uvolní. Toto jednání se mi moc fér nezdá rozhodně ani náhodou to do května nevydržím . Antibiotika mě moc nezabírají a je mi celkově špatně , mám teplotu a zadýchávám se. Bolí mě dost hlava . nemůžu se manuálně namáhat. Na retgenu je vidět , že to trochu zasahuje do okostice nepatrně a tak mám vážné obavy. Mám soukromého zubaře a je mi to stejně na nic když mi stejně nepomůžou. Dojíždím do Prahy . Neznáte nějakého zubaře , kde by mě s tímto problémem pomohli hned? Myslíte , že mám ještě naději na záchranu zubu?, když mě na to antibiotika nezabíra jí a je mi zle? děkuji co byste dělali na mém místě?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Jestli máte teplotu, máte i zánět v těle. Z toho může být za chvíli život ohrožující stav - celková sepse organismu. Navíc bakterie ze zkaženého zubu poškozují srdce a ledviny. Proto se možná zadýcháváte. Radím zavolat zubaři a popsat mu, že i přes léčbu atb. máte horečku. Buď zub okamžitě vyčistit nebo raději vytrhnout. Tohle už není sranda.

Chtěla jsem napsat totéž, ale tohle je naprosto přesné. Souhlas a bod.

jirkaqwe
hodnocení

1x
Zkusil bych si rtg vyžádat snímek a skonzultovat s jiným zubařem. Čištění se musí udělat najednou.
Pokud je jeden kořen rozpuštěný od zánětu dá se odříznout

hodnocení

0x

Kolik vám, prosímvás, je? Proč jste stav vašich zubů nechala zajít až tak daleko? Chce se mi říct, že kdo chce kam, pomozme mu tam. Proč jste se o zuby lépe nestarala? Teď akorát pláčete nad výsledkem vaší chabé péče o zuby.

zklamana
hodnocení

Je mi něco přes 40 let . A naopak já se o zuby starám . V lednu jsem byla na dentální hygieně . i na preventivní prohlídce a jaktože zubař neviděl žádný problém? Také jsem si tehdy myslela , že když se staráte čístíte si zuby , že mít problém nemůžte, jenže to není vůbec pravda, jak jsem zjistila.

Partnerovi je také okolo 40 let. Ani jeden kaz. Všechny svoje zuby, kromě jedné špatně rostlé osmičky, která musela ven. Poctivě čistí. Dokonce mezizubními kartáčky. Čistíte od dětství poctivě? Správnou technikou? I mezizubní kartáčky a zubní nit? Něvěřím, že máte takto zničené zuby jen tak. Pokud máte pochybnosti o odbornosti svého stomatologa, tak ho změňte.

Někdo se o zuby stará a moc mu to nepomůže a někdo to fláká a zuby má v pořádku.

Je vědecky dokázáno, že kdyby mimimo a posléze i člověk nepřišel do styku s bakteriemi, které zubní kaz tvoří, tak by ho neměl. Kdyby tedy miminko neolizovali tetičky, a maminka neslintala na jeho dudlík, a nepusinkoval ho strejda z druhýho kolene, tak žádné kazy mít nebude, ani v dospělosti. Když si bude čistit zuby.

Když už ty bakterie způsobující kazy člověk v papule má, tak si musí dobře, důkladně a pečlivě čistit zuby. Bakterie žijí z cukrů. Cukr je ve všem. Tj. po každém jídle důkladně vyčistit zuby (pozor, až 30 minut až 1 hodinu po jídle), včetně mezizubních prostor. Vsadím se, že to většina lidí, co se vymlouvá na to, že někdo může čistit jako divej, a má i tak špatný zuby, to nedělá.

Mně je 31 let a se zuby nemám sebemenší problém. Žeru kde co už od dětství a zuby si čistím 2x denně obyčejným kartáčkem. Čištění prostoru mezi zuby dělám tak 1x za 3 měsíce, když mám zrovna náladu. Elektrický kartáček jsem začal používat teprve minulý měsíc. V dětství jsem to hodně flákal.
U zubařky jsem max 5 minut, bez vrtání a bez zásahů…rentgeny také v pořádku, tak čím to teda je?
Vědecké bláboly mě moc nezajímají, protože praxe je vždycky jiná. Jiní lidé mají v mém věku zuby na cucky.

To nejsou vědecké bláboly, ale ověřené informace. Zřejmě vás jako mimino moc neolizovali a nepusinkovali (a nyní jako dospělý jedinec se zřejmě s nikám moc nelíbáte), takže nemáte v puse ty bakterie, které působí svými produkty na zubní sklovinu tak, že ji poruší a je z toho zubní kaz. Taky je to o tom, že mít hezký zuby v 31 letech je poměrně snadný. Povíme si za 10, 20 nebo 25 let, jestli s vaši "stávající péčí" budete mít stále všechny zuby a žádný kaz.

liska5

Prevence není jenom o čištění, když se špatně stravuje /cukr, bílá mouka, průmyslově zpracované potraviny vč. uzenin.../ tak má zuby křehké a je náchylná k zánětům. Šestky horní souvisí se slinivkou, dolní s tlustým střevem. Paní není celkově v kondici. Mohla by se ptát na pojišťovně, kam k zubaři.

hodnocení

0x
Bohužel, netěsnící plombu, ani kaz pod ní zubaři ani na RTG často nepoznají, i když je na ten zub upozorňujete. Pak už zbývá jen průzkum bojem, tedy výplň odvrtat.

zoubek
hodnocení

0x
Když mám něco akutního jezdím do vysocan..
Arstom nebo tak nějak..
Vemou vás treba druhý den sice to zaplatíte.nespolupracujou s pojištovnama.
Rengen+ konzultace.cca 2ooo.-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]