Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou koncesionářské poplatky jen pro domácnosti?

Od: jsemvhajzlu odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

chci se ještě doptat na ty KP. Rozumím tomu tak, že doposud se platilo za domácnost. Když by měl být do domácnosti přiveden internet, tak se bude platit. Co když bych se odstěhoval do kempu pod stan, a v bytě by tedy internet nebyl. Budu muset přesto platit ten poplatek i když jsem v kempu? Dejme tomu že ten internet mám protože přístup k internetu mám v mobilu. Takže se to vztahuje nebo nevztahuje jen na domácnosti? Lze stan považovat za domácnost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nově budete platit vlastně daň i z mobilu, tabletu atd., kde můžete přijímat ČT. Jestli jste v kempu, nebo doma už je jedno!

bezantiviru
hodnocení

(píše jsem v hajzlu, spletl jsem nick) Ale zůstává to tedy tak, že pokud 4 lidi žijou v domácnosti, tak se platí daň jen jedna? Nebo to každý bude platit sám. Protože my tady máme jedno zařízení (modem) ale připojeny vlastně jsou tři osoby (ale někdy tu žije i osoba čtvrtá). No to by byl masakr kdyby to musel každý platit.

Platí se za domácnost. Je jedno, jestli takových zařízení máte 5 nebo jen 1. Ale pokud máte alespoň 1 takové zařízení, tak po vás budou ten poplatek vyžadovat.

djdjdjdj
hodnocení

0x
Pokud mate pausal a v nem internet, tak vam zaslou dopis ze mate platit a vy muzete napsat ze nemate a vyreseno.
jsemvhajzlu
hodnocení

Z odpovědi nechápu zda se to vztahuje jen na domácnosti (případně na provozovny, ubytovny apod., ale primárně mi jde tedy o ty domácnosti protože provozovnu nemám a v ubytovně nebydlím). Jde mi o to jestli zákonodárci míří na domácnosti nebo na jednotlivce? Možná že i ti kdo maj trvalé bydliště na magistrátu ale bydlí v autě a jinde musí platit když mají mobil a v něm internet... Proto se ptám abych v tom měl jasno.

Cílí úplně na všechny, kdo mají zařízení, na kterém je možné přijímat rozhlasové nebo televizní vysílání. Platí domácnosti, i firmy. Také bude poplatek vyměřen i osobám bez trvalého bydliště, i ty mohou mít zařízení, na kterém je možno přijímat televizní a rozhlasové vysílání.

jsemvhajzlu
hodnocení

už je to jasné, takže ti kdo bydlí v domácnosti musí platit, kdo nežijí v domácnosti platit musí taky pokud maj internet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]