Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hrozí mi propuštění ze zaměstnání. Chtěl bych se zeptat zda je nějaký rozdíl v podpoře, když mě propustí zaměstnavatel nebo když dám výpověď já sám?
Z jakého období se podpora počítá? Děkuji
Jen pozor na paragraf 53, hrubé porušení pracovní kázně, to byste nedostal vůbec nic. ![]()
Taky u výpovědi dohodou si dejte pozor, jestli nemáte nárok na odstupné, dost zaměstnavatelů tohle šikovně obchází. ![]()
Děkuji, je to tedy jedno jestli mi dá výpověď zaměstnavatel nebo já sám? DOstanu podporu stejnou? A z jakého období se podpora počítá?Děkuji
Podpora se počítá z průměrné čisté mzdy za předchozí kalendářní čtvrtletí. Pokud byste se na pracák hlásil třeba od 1.12.2010, podpora se bude počítat z čistého průměru za 7,8,9/2010.
Děkuji a jak by to prosím bylo když bych odešel z jedné firmy a nastoupil do druhé od 1.9 a musel v prosinci odejít na podporu? Jak by se počítala podpora v totom případě? Z minulého zaměstnání 2 měsíce to je 7,8 měsíc a 9 měsíc z nového zaměstnání? Nebo jinak?
Základ pro výpočet by byla předpokládaná čistá mzda ve III. čtvrtletí 2010 - ÚP sdělí zaměstnavatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.