Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hrozí mi propuštění ze zaměstnání. Chtěl bych se zeptat zda je nějaký rozdíl v podpoře, když mě propustí zaměstnavatel nebo když dám výpověď já sám?
Z jakého období se podpora počítá? Děkuji
Jen pozor na paragraf 53, hrubé porušení pracovní kázně, to byste nedostal vůbec nic.
Taky u výpovědi dohodou si dejte pozor, jestli nemáte nárok na odstupné, dost zaměstnavatelů tohle šikovně obchází.
Děkuji, je to tedy jedno jestli mi dá výpověď zaměstnavatel nebo já sám? DOstanu podporu stejnou? A z jakého období se podpora počítá?Děkuji
Podpora se počítá z průměrné čisté mzdy za předchozí kalendářní čtvrtletí. Pokud byste se na pracák hlásil třeba od 1.12.2010, podpora se bude počítat z čistého průměru za 7,8,9/2010.
Děkuji a jak by to prosím bylo když bych odešel z jedné firmy a nastoupil do druhé od 1.9 a musel v prosinci odejít na podporu? Jak by se počítala podpora v totom případě? Z minulého zaměstnání 2 měsíce to je 7,8 měsíc a 9 měsíc z nového zaměstnání? Nebo jinak?
Základ pro výpočet by byla předpokládaná čistá mzda ve III. čtvrtletí 2010 - ÚP sdělí zaměstnavatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.