Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá operace kýly

Od: 12345 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám tříselnou kýlu. A jelikož jsem byl naposled na operaci ještě jak dítě tak se chci zeptat ať vím. Dojdu k doktorovi, ten mě pošle kam všude? Můžu si vybrat nemocnici do které jít nebo je to na doktorovi? Můžu si vybrat i typ operace? Laparoskopicky a normálně řezem, předpokládám že si asi vybrat nemůžu..

Byl někdo na tříselný kýle? Za jak dlouho byl použitelnej zpátky v životě? Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vybrat nemocnici si můžete, to ano. Jinak Vám ale nikdo nezaručí, že dostanete to, co lékaři slíbí.

Operace haluxu. Přišel mi k lůžku velice šaramantní pan primář z ortopedie. A nabídl mi sám od sebe na výběr 3 druhy anestézie:

1/ celková anestézie /uspání/

2/ anestézie do páteře, znecitlivěla by spodní polovina těla

3/ místní anestézie - jen opíchnout operované místo a řezat

Vybrala jsem si celkovou /abych nic neviděla, nic neslyšela.../ Souhlasil.

Jak to nakonec dopadlo? V době mé operace prý měli obsazený pokoj na JIP, nějaká autonehoda. Pro mě tam už nebylo místo. Tedy se už nikdo neptal a pan primář mi jen tak jako by nic opíchl chodidlo a kotník. Viděla jsem celý průběh operace v nerez stropu operačního sálu. Záclona před nosem byla zbytečná. Slyšela jsem kladivo, cirkulárku, vrtačku...Zážitek na celý život.

Ale nakonec jsem se vykřesala a běhám si bez haluxu vesele dál. Člověk zapomíná a tak to hodnotím nyní tak, že se to dalo přežít. Jsem toho důkazem.

Přežijete taky, ale nemyslete si, že Vám poskytnou všechno, co nabídli, co slíbili. Jsem už v tomto ohledu velice nedůvěřivá. Jaga.

A ať to dobře dopadne. *palec2*

hodnocení

2x
Nemocnicu si vyberate sam. Pred operaciou vysetrenie zakladne interne, kvoli anesteze. Zakrok cca hodina, vonku ostane asi 5 cm rez. Zakaz tazkej prace asi mesiac, sexu tyzden.
12345
07.03.25 21:04
hodnocení

Díky *palec2*

jiofa
hodnocení

2x

Tak vyšetření bylo popsáno, nemocnice doporučena praktikem (prý se kýla dělá na vrátnici*smich2* ) Anestezie od poloviny těla dolů (mohl jsem si vybrat) doporučeno před operací. Operace trvala asi 1hod. 11.00-12.00. potom asi 1 hod sledování stavu a dále na pokoj. Noc jsem proseděl na posteli pod práškama na bolest. Den proběhl v pořádku a další domů. Ještě jednu epizodku. Celou operaci tříselné kýly jsem pochopitelně vnímal a poslouchat doktory bylo zajímavé. Co budou mít k obědu až dokončí operaci a další zajímavosti. Jo a taky jeden druhému povídal, že prý ta paní co tady včera měla operaci, tak umřela. Dobrý ne!

hodnocení

2x

Odvezli mě kdysi akutně na tuto operaci. Rychle udělali vyšetření, ale nestihli to, takže až ráno. Ráno mě zdr,bratr odvezl na přípravnu a tupou žiletkou oškrabal kolem... Nic příjemného, ale asi lepší od chlapa. Pak na sál, řekli mi co mi budou dělat. Laparoskopicky operaci tříselné kýly. Vzbudil jsem se v pohodě na dospáváku. Hlava nebolela, zato řez ano. Uděláno klasicky. Na dotaz mi řekli, že toho měli hodně, tak žádná laparoskopie nebyla. Nakonec jsem byl rád. Můj doktor mi řekl, že kdyby si mohl vybrat, tak by chtěl klasicky. Je pravda, že už to pár let je a nic nebolí a nevrátilo se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]