Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostali jste taky takový email? Teď koukám na jeden svůj hodně používaný email a tam je nadpis Zdravím Vás (mé křestní jméno) ! Jak získat nefér výhodu PŘED DŮCHODEM? A před tím je, že to poslal Jan Culek z Jak na. Je to určitě nějaký podvodný email na který nekliknu, jen se tu chci zeptat, co to je? Taky jste někdo dostal takový email? Mám docela obavy, protože jsem už v 5ti bankách, ke kterým mám zmiňovaný email, ale myslím, že ne ke všem 5ti mám tenhle email, budu to asi muset zkontrolovat a mám i aplikace v mobilu k daným účtům, je to nová věc od konce února, předtím jsem byla jen ve dvou a to bylo v pohodě. Poradili byste mi nějaký účinný antivirus? Jinak jsem ve více bankách proto, že jsem na placení bytu sama a založila jsem si účty kvůli bonusu k účtům, ta třetí banka je bez bonusu. Předem děkuji.
E-mailovou adresu používáte a rozdáváte do vícero stran = v obchodech k zákaznickým kartám, organizacím, institucím, operátorům, pracovním agenturám, známým, pronajímateli...
Netipovala bych, že jsou na vině nové banky.
Jste zřejmě ještě mladší ročník, do důchodu daleko. Tudíž označte tento e-mail jako spam a jděte s klidem spát. Po 30 dnech systém e-mail smaže a odesílací adresu zařadí do spamu již automaticky. Pokud byste přišla na to, od koho e-mail vlastně je, vždycky můžete odesílatele povolit a ve spamu jej zrušit.
Nezadávala jste nějaký dotaz, nepřihlašovala jste se na nějaké stránky = Jak na to (Knihobot), Jak napsat životopis..
Jan Culek má profil na FB a zabývá se = Bonsai. Neříká Vám to něco? Jen na okraj, jsou to nádherné kousky.
Jedná se zřejmě o nějakou nabídku, reklamu.
Tady základní informace o spamu a jak na něj:
Nepodléhejte panikářům. E-mail můžete dostat od kohokoli, jeho text můžete naprosto bez jakýchkoli obav otevřít a přečíst. To, že někdo napíše nějaký blábol, vůbec nic neznamená. To je běžné. S bankou to nesovisí a vůbec ničemu to nevadí. Také to nijak nesouvisí s virem, který by mohl zachytit antivir. Vir je program, nikoli text. Jediné, na co byste si měla dát pozor, jsou přílohy s příponou exe. Nic jiného ničemu nevadí.
Dneska jsem zrovna dostal taky podvodný email, ten považuju za nebezpečnější, na ten už by se mohlo chytit dost lidí:
Dobrý den,
rádi bychom Vás tímto upozornili na skutečnost, že zálohová faktura č. 2501075623, vystavená dne 24.01.2025, je ke dni 08.03.2025 již po splatnosti. Termín splatnosti této faktury byl stanoven na 31.01.2025.
Chápeme, že v pracovním nasazení může dojít k přehlédnutí termínu, a proto si dovolujeme tuto záležitost připomenout.
Platební údaje:
Číslo účtu: 338152175/0300
Variabilní symbol:2501075623
Částka k úhradě: 8458,00 Kč
Věříme, že budete s našimi službami spokojeni stejně jako mnoho našich klientů. V případě jakýchkoli dotazů či změn připomínáme, že jsme Vám k dispozici na emailu podpora@zivykatal/... v pracovní dny v době 9:00 - 16:00.
V případě, že máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte nás kontaktovat. Jsme připraveni Vám poskytnout veškerou potřebnou asistenci.
Děkujeme Vám za pochopení a spolupráci.
S úctou,
Fakturační oddělaní | Financial department
fakturacni@zivyka/...
www.zivykatalog.cz
Zákaznická podpora | Customer support
podpora@zivykatal/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.