Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

10 000 euro v kryptomenách

Od: asiri89 odpovědí: 9 změna:
Dobrý deň. Mojej mame pred chvíľou volala nejaká pani z Ukrajiny, pod názvom AMMK. Povedala jej, že má 10 000 euro uložených v kryptomene(nepovedala v akej). Povedala, že má maximálny limit penazi na krypto účte, a že je potrebná platba v sume 50 euro za predlženie limitu. Mama naozaj takýto účet zakladala, ale odvtedy vraj nič s kryptomenami neriešila. Nazov čísla bol AMMK, takže už tam asi aj volala, ale ona si to veľmi nepamätá.Do mobilu jej prišla aj sprava o plnom limite na účte. Prosim niekoho, aby mi vysvetlil, ako máme dalej postupovať, ďakujem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Já bych nikdy cizímu člověku nevěřil, když mi volá telefonem, v podobných případech. Zvláště. když mi nabízí tolika peněz.

Zkrátka já tomu nevěřím.

ttt
hodnocení

6x

tak to asi bude muset poslat nejdrive penize ze sveho uctu ..

aneb postupujte takto: polar.cz/...

hodnocení

3x

Typicky scenar podvodu. Co znamena "mama zakladala ucet"? Poslala tam aj nejake peniaze?

Ak ano, tak na 99.9% su peniaze prec, podvodnici ju maju zapisanu ako lahko ovplyvnitelnu a skusaju vydojit dalsie peniaze. Sprava na telefon "mate niekde XY crypto penazi" neznamena vobec nic, ako sa veci maju, sa ukaze vtedy, ked tie peniaze skusite vybrat a premenit na eura / dolare. Podvodnici to potom rozne natahuju a ziadaju "poplatky a dane", ktore opat skoncia u nich.

ml

Připomělo mi to jedno video, které jsem před už delší dobou viděl, myslím, že stojí za shlédnutí

hodnocení

2x

a já si myslel že pán trolí-protože ta volako zmatená mama čo si velmi nepamatá...a ta Ukrajinka co volala ...chtěl jsem napsat že to smrdí podvodem ale raději jsem počkal ...a vidím že pán myslel svůj dotaz vážně...no na tu maminku pokud má přístup k financím doporučuji-zvýšený dozor-moje mamka-do poslední chvíle v pořádku... vzala jednou 50000 co měla doma a šla do banky a řekla že s tím chce něco dělat aby ji někdo neokradl...tam viděli příležitost tak ji uvrtali do nějakého fondu který nešel zrušit a na konci jsme ještě málem museli doplácet-protože to mělo mínusové výnosy-v bance nám řekli že pokud maminka má občanku tak je to klient a ona ze vším souhlasila a z jejich strany vše v pořádku...jenže maminka měla raketový nástup toho Němce...

asiri89
hodnocení

Ďakujem vám všetkým za vaše odpovede, na dalšie telefonáty už mama nebude reagovať. DISKUSIA UZATVORENÁ

Poslala teda niekde nejake peniaze za ucelom nakupu krypta?

asiri89
hodnocení

Nie, iba sa založil účet a mama to potom nechala tak, bolo to asi pred tromi mesiacmi.

Uplne jasny podvod :

prvy telefonat, nechat potom obet odlezat, druhy telefonat o nejakej sume, ktora sa tam zazracne z nicoho objavila a snaha ziskat 50 eur "poplatku". To by skoncilo vycistenim uctu cez platobnu kartu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]