Nejste přihlášen/a.
Má zkušenost asi před 5 roky. Horní patro,boulička více u zadních zubů.Nebolela,nešla jsem nikam...asi za 3 týdny do rána boule jak meruňka-šílená bolest. Zubní mě poslala do Pardubic na řezání-byly to kostní cisty...doufejte že to nic nebude,ale pokud to bolí tak žádejte IHNED zubní rentgen aby se zjistilo více.
Zažila jsem tohle u sebe opakovaně, ale krátkodobě z kombinace některých potravin, jako třeba čerstvý koláč nebo sladkosti a kyselé ovoce. A ořechy by to mohly podřít, nebo ananas... ...Jestli to není z cukru, který nahrává rozvoji kvasinek v celém traktu, pusou počínaje. První bych zkusila změny ve stravě. Nemlsat, nepít slazené nápoje, vynechat vše ostré, citrusy,... i rajčata jsou v zimě nevhodná, zato více zeleniny, cereálií, luštěnin... a pít dostatečně čistou vodu.
Zkuste holčičku vrátit k jednoduché čisté dětské stravě.. Žádné crossanty s nutelou, sladké tyčinky s lacinou čokoládkou, párky s kečupem, hermelín, paštiky, chipsy a přeslazená pitíčka, kyselé okurky, tropické ovoce ani všelijaké multivitamíny...To je zátěž na trávicí trakt, ale i na vylučovací systém. Problém je hned za předními řezáky. To je oblast, kam se promítá kondice ledvin a močových cest. I těm neprospívá příliš soli, cukru, octa, a přítomnost umělých dochucovadel.
Pro inspiraci: chleba s lučinou / dětská lučina má méně soli/,nebo s vajíčkem, případně. s děts. šunkou a k tomu ředkvičky, salátový list, mrkvičku, salát. okurek... Rizoto s hráškem, zeleninové polévky ochucené česnekem, petrželí, dušená zelenina, mrkvička, špenát, semolinové těstoviny, králičí, krůtí, jablka, borůvky, děts, přesnídávky, hláv.sakát pokapaný citrónem, kuskus, kroupy, bulgur.. ...Naučit pít vodu a pít více!. Jinak: dětské čaje, vhodný je Rooibos s vanilkou - sáček na celou konvici, mošt.. A vydržet! Imunita sídlí hlavně ve střevech a než se upraví mikrobiom, aby správně fungoval, trvá měsíce
Holčička má i červenější a lehce nateklejší horní ret. Ten koresponduje s žaludkem. Žalude zas rád sladké...Tak je to trochu začarovaný kruh, který se točí kolem trávení..
V játrech probíhá metabolismus cukrů, ale že by po něm bažily/?/ Játra spíš přitahuje kyselá chuť. Okurčičky...
Ledviny zase slaná, uzeniny...
V játrech probíhá metabolismus cukrů, ale že by po něm bažily/?/ Játra spíš přitahuje kyselá chuť. Okurčičky...
Ledviny zase slaná, uzeniny, chipsy..
V dětské dutině ústní jsou na klenutém patře vždy nějaké nerovnosti. Příroda si děla nerovnostni trošku předstih, počítá se s tím, že děcko poroste a dutina ústní se bude při růstovém spurtu přizpůsobovat.
Ale tohle mi tak nepřijde. Nerovnosti nejsou v těsné blízkosti zubů.
S bouličkou u dítěte vysloveně ne, jenom s tou dračí krví ohledně poranění, zánětů dásní a při problému s implantátem (za mě pomohlo, lepší než Cordosyl). Ale piju ve vodě i kvůli imunitě.
Koupila jsem normálně v Benu lékárně, dívám se, mají v nabídce více druhů, více značek. Ceny vesměs podobné. Tak záleží co si kde načtete a co si vyberete.
Mám ten od Oro Verde za 269 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.