Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, odhlásila jsem před časem na poště televizi,protože ji nemám.Jelikož mám letitý smartphone,ovšem s internetem na smlouvu s operátorem, budu muset tedy evidentně přesto poplakty od května platit,je to tak?Jak to bude probíhat v mém případě,když TV je odhlášená, ví se už?Někdo mi tedy napíše,že mám něco platit?Kdo?Děkuji
Nestahujte kalhoty, brod je ještě daleko.
Poslanci ještě konkrétně neví. Než to sesumírují, jak to bude, od kdy to budete platit není ujednáno.
Vše se časem dozvíte. Bude určitě ve všech v médiích vyhlášeno s předstihem.
Odhlášení neplatiči budou jednotlivě obesláni výzvou, nebo i do datových schránek apod..
Bude jistě dáno časové rozmezí, do kdy se má odběratel přihlásit a jakým způsobem.
Pokud volby dopadnou jinak, tak třeba nová vláda vrátí do starých kolejí. I nyní se ukazují nedořešené věci. Piráti také nepodpořili a nesouhlasili. Hlavně platba z mobilu.
Ano, nestahujte kalhoty, ale mám dojem že ČT toho ví asi více
Zkusmo sem zadal do googlu "koncesionářské poplatky"a ono ejhle.
To je jednoduchý. Zákonodárci to napíšou tak, aby platila každá domácnost, co má zavedené internetové připojení. Poplatníky budou kontrolovat tak, že si od poskytovatelů internetových připojení vyžádají data. Tím si zajistí, že budou platit téměř všichni. Pokud máte do domácnosti zavedené internetové připojení, tak z toho vyplývá, že máte zařízení, na kterém to internetové připojení využíváte. Pokud takové zařízení máte, můžete na něm přes internet sledovat televizní vysílání nebo poslouchat rádio.
Takže pokud mám internet ale ČT nesleduju tak to nemusím platit? To by mě celkem zajímalo, protože ja TV nesleduju.
@ pro pana v hajzlu
Samozřejmě že platit musíte.To by mohla celá republika říct že TV nesledují y stát by nic nevybral.
Jestli sledujete nebo ne nikoho nezajímá.Zařízení na přijem a který to dokáže máte a tím to končí,
Jde o to, jak vám prokážou, jestli máte zařízení, na kterém můžete sledovat TV nebo poslouchat rádio. Vůbec nezáleží na tom, jestli ji TV sledujete nebo nesledujete. A jak asi budou pátrat, jestli máte zařízení, na kterém můžete sledovat TV? No právě tím připojením na internet. Poptaj si data od poskytovatelů internetu. Jakmile má člověk internetové připojení, tak má i zařízení, na kterém ten internet využívá. A to zařízení je schopno vysílat TV nebo umožnit poslech rádia.
tazatelka se ptá docela srozumitelně na postup a namísto toho dostává vesměs polemiku a to o tom, jak placení vochcat...
Jestli to nebude tím že:
1. věc není ještě přesně daná
2. má česká televize jasný a konkrétní záměr "vochcat" občany co její službu nevyužívají a vůbec nechtějí
Já odhlásil TV poplatky asi před 15 lety..od té doby telku nemám a zatím poplatky neplatím. Pokud se mi osobně nějak ozvou, tak to začnu řešit, jinak si toho nevšímám.
asi tak... "tv nevlastním, mobil je služební a internet mám v tom služebním mobilu" "spotřebu za elektriku dělá lednice a šporák s troubou...strašně rád vařím a peču"
asi takhle bych viděl odpověď kdyby se někdo dožadoval
krtek - "...mobil je služební a internet mám v tom služebním mobilu"
Jenže v tom případě by musel platit Váš zaměstnavatel a počítám, že by to z Vás hodně rychle dostal.
@magdon: proč by to ze mě měl dostávat?.. já mám mobil vč. neomezených dat jako pracovní pomůcku...nebo jak si to představuješ?...že bych jako od 7-16 měl neomezený internet za firemní a od 16-7 by mi ten neomezený internet účtoval po spotřebovaných datech Nemyslíš vážně, že ne
Krtek6 - Ale tam vůbec nejde o data, ale o to, že mobil s Internetem je schopný přijímat TV programy. A je jedno, jestli ho používáš, nebo ne. Spotřeba dat, ani platba za Intrenet s tím nemá nic společného. Nevím, jak se to bude řešit v těchhle případech, ale byl návrh (nevím, jestli prošel), že kupříkladu podniky, kde mají zaměstnanci možnost sledovat televizi (třeba v jídelně) budou muset platit za každého zaměstnance. Že zaměstnanci nemají čas čumět v pracovní době na bednu nikoho nezajímá.
Telefon s internetem určitě sám o sobě není schopen přijímat TV programy, k tomu potřebuje nějakou aplikaci na příjem IPTV, a účet u poskytovatele, ale můžeme se bavit až konkrétně, až bude přesné znění zákona.
Nevím o tom že by někde volně na internetu bez účtu a přihlášení byla dostupná TV nabídka tedy mimo České televize a kde vysílají pouze určité programy, tohle to rozhodně nesplňuje schopnost přijímat TV v telefonu!
Takže je podle mého názoru podmínkou je, že někdo někde vámi dává přístup, a to dělá pouze O2, kdy vám vnutí to O2 TV dokonce i zdarma!
To je část - nelicencované Volné... dalších 50% vysílání (na té čt) ovšem volné vůbec není...
On vám to nikdo na plná ústa neřekne, ale tak to prostě je, televizní vysílání není to - co si můžete zobrazit ve webovém prohlížeči bez přihlášení, věřte mi. Anebo nevěřte a čekejte k prvnímu soudu - kdy to dojde k judikátu.
Oni tohleto všechno jsou jenom takové politicko mediální hrátky s voliči, víme? Člověk inteligentní ví, že takovými to věcmi a vůbec zprávami a hloupostmi, není důvod se zabývat, život je na to krátký.
Uveďte nějaký rozsudek kdy byl občan, nemyslím podnikatele ale občana, odsouzen za to, že bude platit poplatky a pokutu, i když ve své argumentaci tvrdil a obranu založil na tom, že jeho přijímač není způsobilý k příjmu (Například už připnutý konektor, nebo demontovaný tuner) - Neznám žáden takový rozsudek.
A kdo vám prokáže - že vlastníte a jaký konkrétně - mobil? Ale klidně se utíkejte přihlásit než budete volit ANO, které si zase dělá kampaň na tom jak tento zákon zruší
Jedině že odebíráte IPTV, třeba O2TV a pouštíte to (na mobilu nebo PC), anebo snad jinak spojíte vlastnictví takového zařízení s vaší osobou (třeba faktura do nákladů na vaše jméno apod). tak asi bude důvod platit.
Neznám přesnou textaci zákona - není to ve sbírce.
no je to hodně kostrbaté...co když si ten netflix, o2tv nebo cokoliv pustím ze svéhou soukromého účtu na tom firemním tv přes firemní data, doma po pracovní době?
V Současném zákoně přeci vůbec není podstatné kdo ten TV přijímač vlastní, když stačí jen držet 1 měsíc - co takhle nejprve znát syntaxi zákona?
Poplatník
(1) Poplatníkem rozhlasového poplatku je fyzická osoba nebo právnická osoba, která vlastní rozhlasový přijímač. Jestliže drží 4) nebo z jiného právního důvodu alespoň 1 měsíc užívá rozhlasový přijímač fyzická osoba nebo právnická osoba, která není jeho vlastníkem, je poplatníkem tato osoba.
K novému zákonu se nemůžu vyjadřovat, protože ho nemám k dispozici natož jeho komentované znění... nevím jestli chtěl zákonodárce docílit toho, aby i platil každý, kdo se dívá např. výlučně na Netflix?
jestli to chceš dál diskutovat a provést výklad, tak jsem zkopíruj textaci nového zákona, jinak to považuji za zbytečnou ztrátu času
za mě: ve většině případů nejde prokázat jestli se někdo dívá nebo nedívá a zákonem vymáhat něco co nejde prokázat ani kontrolovat ani sankcionovat je už samo osobě bezzube. Takže pokud bude někdo tvrdit, že vlastním nebo držím telefon schopný přijímat, tak to bude muset prokázat a to ve většině případů nebude možné. To by v tom zákoně muselo být i napsáno, že bude přijímat data od telefonního operátora například (v IMEI je model telefonu), ani tak nebude dosah na tablety.
Platit. Pokud "nebudete zařízení mít", platit nemusíte. Na přesné znění je třeba si počkat.
Nicméně je tady dobře vidět, jak skanzen čt, co skončil svůj vývoj někdy v roce 1991, už má poslední záchvěvy před smrtí
Vůbec nechápu jak někdo může přijít s tímto naprosto jasným podvodem. Opět podlehnou jen ti neinformovaní a slabí. Nikdy nemůže projít tvrdé a nekompromisně vymahatelné řešení. Protistrana by byla s tímto naprosto jasným podvodem (=platím i když se opravdu nedívám a službu nevyužívám) konfrontována u soudu a to nikdo nechce. Jak budou odpadat poslední sledující, převážně důchodci, klesne sledovanost k nule. A oni to moc dobře vědí. Pak je nezachrání před krachem ani svěcená voda, natož poplatky. Rychle z toho urvat co se dá, dokud to ještě sype. Jojo, každý začátek má i svůj konec. Dávám čétéčku jedno desetiletí..maximálně dvě
Všechny pořady České televize si můžeme shlédnout on-line, i archvivní na Ivysíláni iVysílání - telev/..., i bez IPTV. To zdražení není podstatné, ale znám lidi, kteří TV vůbec nesledují. Hlavně je to boj o vliv na tohle médium, které si za naše peníze žije vlastním životem.
Je to politický problém, statistici zjistili, že vládní strany mají 70% prostoru, opozice 18 %. Dominuje tam prostor hlavně pro TOP 09 a Piráty. Zpravodajství je cenzurováno a nejhorší je, že nás poučují co si máme myslet.
PS: politiku na ČT prakticky nesleduji kvůli duševnímu zdraví. Rád sleduji ČT 2 - pořady cestopisné, o přírodě ...
"statistici zjistili, že vládní strany mají 70% prostoru, opozice 18 %" a tak to je podle vás jen nyní a nebo to tak bylo za všech demokratických vlád? to když už zmiňujete konkrétní strany. děkuji.
@jendad poslal Milanovi kolkovanou žádost v dopisní obálce s poštovní známkou a Milan to na základě plné moci s jeho přihlašovacími údaji připsal
kolkovanou žádost***kolky se již nepoužívají, já jsem úplatný jen řízky, neo řízkovou pochoutkou.
Přeji všem hezký víkend.
Jano2222,
Proč skoro neustále vkládáte mezi slova hvězdičky***už jste to pochopil?
Zkopíruji text, zvýrazním ho, (někdy zapomenu), dám **** hvězdičky, tím oddělím jeho (její) text a napíšu svůj. Aby bylo přesně vidět, na co reaguji. Stačí takto?
stir, jako že ta osoba něco ukradla? Nebo jaké máte podrobnosti, proč ta osoba to dostala? Krade se všude, už od doby Prvobytně pospolná společnosti.
Toto výpalné musíte platit i když máte pouze zavedenou elektriku do baráku. U nás je TV přihlášena na mě a elektrika na manželku, takže si někde zjistili (co na to GDPR ani neřeším), že manželka má elektriku a neplatí TV a přišel výhružný dopis. Ten jsme vyhodili a přišel další, tentokrát už doručenka a ten nám dával dvě možnosti, buď prokážeme, že TV platí v domácnosti někdo jiný, nebo bude manželka automaticky přihlášena a bude platit. Něco jako presumpce neviny těm zlodějům nic neříká, tomu říkám totalita.
"Toto výpalné musíte platit i když máte pouze zavedenou elektriku do baráku." pokud vim, toto není pravda. musí platit pouze ti, kteří vlastní přijímač a platí se za domácnost, tzn. neplatí každý člověk, ale jen jeden např. za celou rodinu. nerozumím, proč to nazýváte výpalným. když nezaplatíte, tak vám přijdeou vypálit barák? asi žijete jinde, ne v ČR
"Toto výpalné musíte platit i když máte pouze zavedenou elektriku do baráku." - NENÍ to pravda.Neplatím poplatky ani ČT ani ČRo a zavedenou elektriku mám.
Mě tuto možnost nedali. Možnosti byly dvě, přesněji jedna: Prokázat, že platí někdo jiný z domácnosti. V opačném případě by byla manželka automaticky přihlášena k platbě výpalného. Prokazování probíhalo přes aplikaci, kde nebyla možnost cokoliv jiného sdělit.
Když už vám zasílají výzvy, a vy je ignorujete, přijde výpalné. Pošlou na vás exekutora. Ten vám vybílí barák líp než kdejakej požár.
makk, jak jednoduché, stačí postupovat dle jejich oznámení. V klidu a bez emocí jim sdělíte, že ve Vaši domácnosti...,
ale Vy to přeci víte, co je třeba.
A co se tedy stane, když ti lejstra, co ti posílá ČT budeš ignorovat? Pokud nic, proč je všichni lidé neignorují? Proč vlastně všichni ty poplatky platí? To by mě teda zajímalo.
Žijeme v zastupitelské demokracii. Takže jsme se na tom ne všichni shodli a už vůbec ne přímo. Víte, proč se neudělá referendum o zrušení poplatků za TV a rádio? Protože by většina lidí hlasovala proti. Takže ne, všichni jsme se na tom nedohodli.
Ano, podle mé teorie, kde není represivní složka státu, tam je totální bezvládí. Proč si myslíte, že lidé platí zdravotní pojištění? Že mají strach z toho, že až budou nemocní, aby se o ně kdo měl postarat? A proč ho platí i velmi zdraví lidé, kteří jsou nemocní jednou za 20 let? Zkuste si jeden měsíc nezaplatit zdravotní pojištění, a za pár let na vás klepe ten exekutor.
Lidé jsou od přírody sv*ně, co si nejradši dělají, co chtějí. Nechtějí být nikým a ničím utlačovaní a omezování. I když máme určitý represivní složky, tak se krade ve velkým, zabíjí se a páchají se různé druhy trestných činů (znásilnění v rámci rodiny, týrání dětí, apod.). Často jsou na ně ty represivní složky doslova bezzubé.
Takže vesele se krade a podvádí, i když to někdo hlídá. Počkejte si na nějakou apokalypsu, možná přijde docela rychle, a tam vůbec nikdo nebude krást a podvádět, všichni se budou chovat čestně a jako zlatíčka, když nebude dostatek represivní složky, aby to všechno hlídala.
@km
Super. Každý máme svůj svět. Pokud ti nevadí žít v nějaký růžový bublince, kde všechny problémy zmizí tím, že si zakrýváš oči, tak si v tom klidně pokračuj. Já žiju v realitě, kde ne všechno funguje podle pohádkovejch představ a kde lidi zneužívají všeho, co se dá. A pokud si myslíš, že mám "pokroucený" názory, tak to klidně klidně můžeš. Každý jsme jiný, ale alespoň mám koule se postavit realitě, místo toho abych si žila ve tvém hezkém iluzorním světě. Mě to nijak nezajímá, jak to vidíš ty, ale až se jednou probereš, možná budeš litovat, že jsi neotevřel oči dřív.
Mám tady několik diod GA201.Takže teoreticky můžu přijímat rádiové vysílání.Stačí jen připojit sluchátko,anténu a uzemnit.
Musím platit rozhlasové poplatky.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.