Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím oslovovat holky

Od: martinkrasa odpovědí: 16 změna:

Už nevím co dělat, opravdu.

Abych to shrnul. Je mi 17, jmenuju se Martin a neumím oslovovat holky. Nikdy jsem neměl žádný vztah (natož sex, pitomé držení za ruce nebo jenom líbání) a tak trochu se bojím, že pokud to tak bude pokračovat dále, tak budu asi do smrti sám.

Hlavním důvodem, proč tomu tak je, je určitě to, že jsem velký introvert a uzavřený člověk, který téměř nechodí do společnosti. Mám sice nějaké zájmy, ale myslím, že nejde o zájmy, které by zajímaly nějaké slečny. Ani nejde o to, že bych ve svém okolí neměl pěkné dívky, spíš je prostě neumím oslovit nebo jim napsat, jestli by např. nechtěly někam zajít nebo něco podobného.

Budu rád za všechny a rady a tipy a pokud Vás budou zajímat nějaké další podrobnosti a detaily, rád Vám odpovím.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

5x

Je to jako se vším, tréning dělá mistra. Zásada č.1 neboj se, že tě odmítne. Ono tě odmítne devět z deseti, ale tak to prostě je. A dokud se nezeptáš, tak nevíš. Oslovuj i takové, které nechceš balit, zeptej se který autobus jede na nádraží, nebo kde je nejbližší trafika nebo cokoliv. Lépe lovit v cizích vodách, když tě odmítne spolužačka, budeš s ní dál chodit do školy, což sice není žádná katastrofa, ale přecijen lepší, když se už vídat nebudete. No a zezačátku to zkoušej na takové, které nejsou úplně tvým idolem, nebudeš tolik nervózní a uvidíš, třeba to skončí a třeba se tím idolem stane.

km
hodnocení

3x

holky neni potřeba umět oslovovat, mnohem důležitější je charisma, to má někdo od přírody a někdo tomu musí trochu pomoct. ten kdo vypadá a chová se jako ňouma, navíc pokud o sebe nedbá, ten to bude mít vždy těžší. v opačné případě nabídky a příležitosti přichází samy, aniž by je člověk vyhledával. introvertnost jako taková neni na škodu, dokonce bych řekl, že může mít opačný efekt než popisujete. podobně to může být i s neběžnými koníčky, pokud se zrovna nejedná o sbírání koprolitů.

hodnocení

3x

Jste ještě hodně mladý a máte vše před sebou. Nemusíte se tedy obávat toho, že zůstanete sám. Projevit zájem o slečny můžete nejprve i bez komunikace. Zkuste oční kontakt a úsměv. Bude zřejmé, že Vás slečna něčím zaujala. Slečnu to třeba povzbudí a komunikace pak půjde sama. Určitě nejste sám, kdo má takovýto problém a nakonec se zadaří seznámit se s někým, s kým si budete rozumět.

doplněno 03.03.25 22:17:

Určitě to zkuste a nebojte se o ni projevit zájem.

martinkrasa
hodnocení

Jako mám jednu takovou slečnu vyhlédlou, je to kamarádka mé kamarádky. Viděl jsem ji asi 2krát v životě, vždy ve spojitosti s tou mojí kamarádkou.

Líbí se mi, mám to u ní tedy zkusit?

martinkrasa
hodnocení

Mimochodem na ní nemám kontakt, ale samozřejmě se ho od té kamarádky pokusím sehnat.

Pokud ho nemá tak se asi budu divit.

hodnocení

2x

Máš celý život před sebou, na vztah a sex obzvlášť máš ještě dost času. Musíš ale přehodnotit své názory. Pokud budeš zastávat názor "pitomé držení za ruce" opravdu se Ti bude špatně hledat. Dívky mají rády romantiku a vzít ji za ruku určitě ocení víc, než když se budeš klátit metr od ní, dupat a odplivovat. Je to tak.

Co je zajímavé: jsou protějšky, které Tě nějak neuchvátí na první pohled. Zdá se Ti, že na té dívce nic není. Ale jak člověk toho druhého postupně poznává, jeho postoje, názory, chování, časem zjistí, že je to vlastně prima člověk. A kouká na něj jiným pohledem. Tohle se musíš naučit, abys dokázal oddělit "zrno od plev."

Neoslovuj každou, kterou znáš, vysloužil by sis nelichotivé označení "sexuální loudil". Děvčata si to mezi sebou řeknou.

A poslední věc: nemluv nikdy o děvčatech, jako o HOLKÁCH. To se nesluší. Je mi 70 let a ve své partě turistů, pokud chci něco říct všem, pokaždé začnu: Děvčata, poslouchejte...Když už oslovit, tak hezky. Hodně štěstí, časem se určitě otrkáš. Otrkali se téměř všichni, kdo ne, ten měl prostě smůlu. Jaga.

doplněno 04.03.25 11:59:

Ještě přidám: měla jsem před sebou delší cestu za volantem, velice těžkou cestu z hlediska psychiky. Pozvala jsem jednoho muže, viruálního kamaráda, kterého jsem nikdy v životě naživo neviděla, jen jsme si psali, zda nechce jet se mnou a společně to absolvovat. Chtěl, čímž mi udělal radost. Sama bych to asi jen těžko dala. /jednalo se o odvoz šatstva po zesnulém manželovi do léčebny/.

Když došlo ovšem na lámání chleba a kouknutí na první pohled, říkala jsem si - že já , husa jsem...ale když jsme si tak povídali, přišla mi časem dost podružná absence vlasů, zubů, naopak přebytek dioptrií...já už taky dávno nejsem miss. A setkání od setkání se mi ten člověk zdál zajímavější, hezčí, vtipnější...I když je nám dohromady 142 let. A VO TOM TO JE! Jaga.

martinkrasa
hodnocení

Samozřejmě tím slovním spojením "pitomé držení za ruce" jsem nemyslel to, že bych to opravdu považoval za něco zbytečného, ale spíš to, že jsem to prostě nezažil.

hodnocení

1x

Já to taky neumím, a to mi bude šedesát.

Hele, to není o tom, že to neumíš. To je o tom, že máš obavu z odmítnutí. Vždyť na tom nic není.

Když se ti nějaká líbí, tak ji pozvi na kafe nebo večeři, nebo jen se normálně projít do parku. Do kina ne, tam až kdyžtak později. Když odmítne, tak poděkuj a nazdar. Nic na tom není.

kanyewestlover
hodnocení

1x
Rozhodně se toho neboj. Jsem jen o rok starší , než ty, podobné povahy, a dokážu se překonat. Existují mnohem těžší věci. Na tomto v podstatě nic není.
C dnešní době je to nejefektivnější způsob seznámení a kdo říká že ne, tak lže. Starší vůči tomu mají kolikrát předsudky (ale i vrstevníci) , no nicméně smutným faktem zůstává, že většina se jinak než před internet seznámit neumí, a pak se diví, že si nikoho nemůžou najít. Je to možná trochu zvláštní metoda, ale funguje. Jednak tě to extrémně zoceli a pak budeš tak otrkabej, že tě vlastní spolužáci nepoznají, pokud to budeš dělat pravidelně.
A doporučuju moc nepoužívat sociální sítě, poněvadž to že může extrémně demotivovat. Navíc holky jsou takový, že si hodně přeposílají mezi sebou tvůj IG, když jim ho na sebe dáš, takže tě pak během chvíle může znát hrozně moc vrstevnic, což ti může hodně uškodit. Proto doporučuji dávat hlavně telefonní číslo.
A hlavně žádný strach, vážně to není těžký! Sám s tím bojuju kolikrát a mám strach. Nejlepší je nepřemýšlet a udělat to. Musíš ale někde uvnitř sebe mít nějaký motor, který té žene kupředu nebo umět překonávat jiná nepohodlí v každodenním životě. To taky pomáhá.
A co je asi úplně nejdůležitější je nad tím nijak přehnaně nepřemýšlet. Prostě běž a udělej to. Lidí si můžou myslet kdoví co, ale když to tobě vyhovuje nebo to chceš dělat, tak to dělej! Holky to ve většině uvítají. Jasně, že jsou i ty, co to rády nemají, nebo jim to přijde divné, ale naprostá většina dnešních vrstevnic se takhle touží seznámit a to vím, protože už jsem jich několik oslovil. Tak hodně štěstí!

hodnocení

0x

Zjisti si co umí a co ji zajímá. Zavolej ji a požádej o radu. Když ji necháš povídat a pravidelně v intervalu několika minut projevíš souhlas, budeš považovaný za výborného společníka, s kterým je radost si popovídat a od kterého nelze pozvání na rande odmítnout.

halamus

Za předpokladu, že holka není zadaná.

martinkrasa
hodnocení

Jestli je ta dívka zadaná bohužel nevím.

Ale asi by bylo dobré to zjistit že? Haha

liska5
hodnocení

0x

Oslovit některou nečekaně na ulici je trapné. Stejně tak je divné dívce, s níž se skoro neznám, zavolat, jestli by nešla na kafe. Dobré je vyskytnout se s ní v situaci, kde je veselo, smích, který vše odlehčí. Třeba kamarádka poví, kde se ona dotyčná vyskytuje. Na jaké akce by šly třeba spolu. Holky přitahuje pohodovej, milej a pozornej, co trapasy řeší humorem. Určitě né upjatě sledující a pronásledující, ze kterého vyzařují obavy a nízké sebevědomí. Výhodu mají ti, kteří jsou v něčem dobří, něčím zajímaví / sport, hudba, hobby.../

happygod
hodnocení

0x
Měl jsem to stejně a pomohla mi seznamka, něco popišete časem dáte setkání. No a dneska už jsme spolu 18let..

highvalueman
hodnocení

0x

Dám Ti radu aby ses o skok posunul, je Ti 17 třeba se hecneš nebo vydrž do 18 a skoč si na privát, dej si 1 hodinku, to Tě zbaví strachu z intimity, pak se vrhni na oslovování a nastuduj si na youtube ty x worldwide, josten j atd.

nadhera
hodnocení

0x

Ty kráso, ve věkové skupině 18 až 25 let 54,4 % mužů nikdy neměli sex, tzv. INCEL. To je jakej si průzkum z loňskýho roku. A docela si umím představit proč tomu tak je.

Jj, zatím zamakej ty na sobě, co umíš, box, jezdit na motorce, hrát na kytaru nebo jiný hudební nástroj? Určitě ne hrát na počítači to žádnou normální holku neoslní.

V dnešní době to je těžký, holce (15-25 let) stačí pouze že je, chlap musí být něčím zajímavej. A to v tomto věku pokud právě nic extra neumí - Tady není v žádným sportovním týmu, nejezdí na motorce, neumí hrát na hudební nástroj nebo něco, tak je extrémně nezajímavej pro ty stejně mladý holky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]