Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Promlčecí doba úvěrový podvod

Od: janka odpovědí: 6 změna:

Prosím vás,může mi někdo poradit,jestli je nějaká promlčecí doba?Jedná se o to,že jsem se v roce 2015,dostala díky bývalému,do osobního bankrotu,následovala insolvence.Při sjednávání půjčky,jsem nezmínila skutečnost,že již půjčku mám a tedy jsem se dopustila podvodu a také v roce 2015,byla odsouzena za podvod.Jednalo se o částky cca 15000kc a druhý na 10000kc.Byla jsem v podmínce,kterou jsem splnila.i tito
dva věřitelé,se přihlásili do insolvence,kterou jsem splnila v roce 2020.Rozsudek tedy,že tito věřitelé,mohou nárokovat,zbylý dluh.Dotaz zní,zda je nějaká promlčecí doba,nebo do kdy si mohou věřitelé,tento zbytek dluhu nárokovat?V době insolvence nemohli a po ní?Po insolvenci,bude 5 let,až někde ke konci roku,myslím srpen.Mohou se mi ještě ozvat,abych na to bla připravená?Děkuji moc za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

:) ...poradím-zaplatit co dlužíte a nemusíte se na nic připravovat

hodnocení

3x

Uplatněním nároku u soudu se obecná tříletá promlčecí lhůta prodlužuje. Dluhy vzniklé trestnou činností do odlužení nespadají. Vzhledem k tomu, že jde o bagatelní částky, které jste získala nepoctivě a zřejmě dosud nezaplatila, bylo by dobré se s věřitelem spojit a dohodnout se na vyrovnání. Spekulace na promlčení se vám nemusí vyplatit, protože vám hrozí exekuce, tedy dluh zvýšený o služby exekutora a možná i nástup výkonu trestu.

janka
hodnocení

Omlouvám se za překlep v titulku

mate59
hodnocení

0x

Pokud se nepřihlásili do insolvence,kterou jste splnila,po ní máte čistý štít a na dluh není nárok.Spojte se s advokátem.

Závazky vzniké trestnou činností oddlužením nezanikají.

Pokud soud rozhodl, že ano, tak prostě ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]