Nejste přihlášen/a.
Balíkovna má velmi nepřehledný ceník balíků. Alespoň tak mi to připadá. Mají tam uvedenou jednu cenu 75 Kč bez dalších příplatku za balík o hmotnosti do max 15 kg a max rozměrech do 50x50x50 cm. Znamená to, že mají jednotnou cenu za balík o jakékoliv hmotnosti do 15 kg a jakémkoliv rozměru do 50x50x50 cm a nemají to nijak rozlišené např. podle hmotnosti nebo rozměrů nebo obojího a cena je stejná za balík např. 0,3 kg nebo třeba i 14 kg? Také by mne zajímalo jak je to s odpovědnosti až 50 000 Kč. Je tato odpovědnost balíkovny automatický u všech balíků bez jakéhokoliv rozdílu nebo kolik si odesílatel do těch max 50 000 Kč určí a je za to nějaký příplatek? Uvítal bych odpovědí především od těch co už s odesíláním balíků přes balíkovnu nějaké konkrétní zkušenosti mají. Já s balíkovnou prozatím žádné zkušenosti nemám a tak se omlouvám pokud někomu tyto moje dotazy budou připadat hloupé.
Konečně nějaká rozumná odpověď bez neslušné ironie k tématu dotazu. Těch 75 Kč by mělo být asi pro doručení balíku na výdejní místa nebo do boxů a při doručení na adresu už to je asi za 105 Kč. Přes balíkovnu se dá zasílat balíky i do zahraniči? Na stránkách balíkovny vidím pouze ceník pro doručemní v ČR a tak jsem předpokládal, že balíkovna zasílá pouze v rámci ČR.
Balíkovna i když jejím vlastníkem a provozovatelem je Česká pošta mne zajímá proto, že mi připadá být levnější než Česká pošta která není zrovna příliš levná. Balíkovna je na poštách a také i na mnoha výdejních místech a v boxech po celé ČR což může být pro některé lidí ta jejích dostupnost výhodou. Ceny balíků v balíkovně mi připadají být jako jedny z nejlevnějších v porovnání s jinými kurýrními firmami. Nebo je něco jiného levnější než balíkovna?
Z toho co vím tak Česká pošta se už delší dobu snaží tu jejích balíkovnu prodat, ale prozatím se jim to nepovedlo. Možná to bude i tím, že balíkovna neumožňuje zasílat balíky i do zahraniči mimo ČR a tím je méně atraktívní pro případného zájemce o odkoupení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.