Dobrý den, už nevím co mám dělat nevím jestli moc prozivam ale potrebuji poradit…neustále se se mnou moje matka porovnává furt jede s tím ze je tlustá a ja mám ppp( s tím ze nemám vůbec dobrý vztah k jídlu přejídam se nejim pak se zase přejím…) začala jsem jist dobře a trochu jsem přibrala ale jsem spokojena nebo teda spis byla jsem dokud mi moje matka nezačala naznačovat ze jsem tlustá třeba jsem měla úple tričko a ona byla jakoze tyjo tobě ale narostlo brucho tak kolko vazis atd.. už mě to nebaví a nevím co ji na to říct pak začala s tím ze jsem strašná fiflena ze si cesu vlasy před zrcadlem ze se prohlizim a tak možná to moc prozivam ale nelíbí se mi to a prosím poraďte co ji třeba říct…
Jestli na to chceš jít drsně, tak jí napiš dopis, ve kterém ji vysvětlíš, jak jsi kvůli ní dostala ppp. Neuvědomuje si, co Ti způsobila, nechápe, jak se ppp dostane, třeba si ani nepřiznala, že máš ppp.
Co říct? Neboj máti, už na tom pracuju..A od tebe budu potřebovat psychickou podporu a v lednici jen vhodné potraviny...
A fakt se sama nad sebou zamyslet a začít s tím něco dělat! Protože odkládat řešení znamená opravdu dál přibírat do stádia nechutné tlustice. Tělo je jediný majetek, který máme, když nic nemáme. A je jen na nás, jak ho udržíme štíhlé a v kondici. Přečti si o tom něco, vynech nezdravé potraviny a začni s pohybovými aktivitami.
Řekněte jí narovinu,že Vám to ubližuje,ať o tom nemluví. Pokud to k ní nedojde a bude pořád rejpat,tak bych vždycky řekla,tohle nechci s tebou řešit a stocila hovor jinam. Já jsem se třeba naučila některé věci v rámci zachování vnitřního klidu s rodinou neřešit
Buď ji to odkejvat (podle hesla bláznům se nemá odporovat) nebo ignorovat. Ale hlavně myslet si svoje a nic si z toho nedělat. Podle mě to moc prožíváte. Hlavně že jste spokojená.
Kolik vážím: Na to mi nestačí váha, to bude něco mezi 250 a 300 kilogramy. Ne prostě opravdu záleží na tom, komu to člověk říká, neexistuje univerzální návod, mám podobně střeleného bráchu, toho aspoň můžu poslat do oněch míst. (50 kilo jsem už měl a nerad bych to opakoval se svým "metrákem" jsem spokojený a nezdá se, že by se ta váha chtěla hýbat jedním nebo druhým směrem a já nemám důvod se o to snažit.)
Nevím, co je ppp (normálně to jsou takové ty veřejné projekty (dálnice, mosty, kulturní domy) financované soukromníky, ale tady to bude něco jiného), ale to je celkem jedno, to si z kontextu domýšlím (jako Porucha Příjmu Potravy; krásná aliterace).
Nemůže to ignorovat, když má ppp, mozek to nedokáže. Vy jste dospělý a vyspělý a komentář od bratra zvládnete levou zadní racionálně zpracovat. Kdyby Vám ale bylo mezi 4 a 15 lety a byl byste holka, tak to s Vámi s největší pravděpodobností zamává.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.