Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě navigace posílá objížkou

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Když se jede směrem z hradce Králové na Svitavy, tak navigace mapy v mobilu posílá objížkou ulicí Sokolovskou přes obec Pazucha, Semanín okolo viodní nádrže Hvězda přes Opatovec na kruháč. A zpět stejnou cestou.

Prý je to nejrychlejší.

Mapy na počítači posílají přímo.

Jak je to možné?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Těžko říct, já jezdím podle Waze, občas taky mám dojem, že mě posílá nesmyslnou trasou. Naposledy nedávno jsem navigaci nevěřil při cestě z Šumperka do Svitav, kdy mě Waze posílala přes Mírov. Neuposlechl jsem , valil jsem normálně přes Mohelnici, abych vzápětí přistál v koloně, jelikož byl celý mohelnický kopec uzavřen kvůli vyprošťování šikuly s náklďákem, který zahučel do škarpy. Tak jsem se s trochou štěstí otočil a u pumpy to vzal na onen Mírov. Je to tím, že tyhle online navigace zohledňují aktuální situaci v provozu. To možná může být příčinou toho, co popisujete

111®
hodnocení

1x

Tak proč sebou nemáš počítač?

výtka
Upozornění od administrátora 04. 03. 2025 07:47:50
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
hodnocení

Rada nad zlato :-D

km
hodnocení

0x

protože si neplatíte premium *smich*

hodnocení

0x

Také používám navigaci Waze a zjistila jsem, že tam nic není nahodilé. Ta navigace to ví daleko líp a daleko dřív, než ten, který točí kolečkem, tedy volantem.

Buď se v té přímé ulici něco stalo, je špatně průjezdná, bývají v ní často zácpy, problémy, prostě ta nejkratší cesta nebývá vždycky nejrychlejší. Waze ví! Jaga.

hodnocení

Nepoužívám waze ale mapy v mobilu a není to waze.

hodnocení

0x
Jaký soft? (Nàzev aplikace) nebi je to nějaká krabićka?

hodnocení

0x

Jak už zmínili kolegové, navigace oproti prosté mapě v PC zohledňuje okamžitý provoz, zácpy, uzavírky. Takže se jí dá věřit, že nabídne nejrychlejší cestu. Ale pozor - je vhodné si při plánování cesty nechat vypsat další varianty trasy. Pak možná zjistíte, že objížďkou sice ušetříte 5 minut, ale výměnou za jízdu po vytlučených úzkých cestách s rizikem, že se před vámi objeví traktor s vlečkou plnou sena. Prostě vždycky zapojit mozek a nespoléhat se jen na techniku. Aneb jak říká klasik: je to sice dál, ale zato horší cesta.

pb®
hodnocení

0x

Waze občas navede člověka tam, kde dlouho nikdo se zapnutou/tým Waze nejel. Nechala mě takhle obkroužit vesnici Otěvěky.

aladar
hodnocení

0x

Pohled na mapu ukazuje, že Vás navigace poslala mimo území, kde se buduje silnice a jsou uzavírky na přilehlých silnicích.

Zde: mapy.cz/...

Když budu vymýšlet pravděpodobné scénáře, mohla být na trase krátkodobá uzavírka. Ale to by asi zvěstovaly značky. Nebo se kvůli té akci vytvořila kolona, kterou navigace vzala v potaz. Variantu, že tam přistáli Ufouni, považuju za méně pravděpodobnou.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]