Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak směnit EUR na CZK elektronicky v nejlepším kurzu?

Od: postcd® odpovědí: 10 změna:

Banka obere zákazníka i o několik procent z převáděné částky.

Prodejní kurz EUR za CZK 28.2.2025
FIO... 24,39 CZK
Creditas 24.49 CZK creditas.cz/...
Roklen... 24,74 CZK - min. €1000 roklenfx.roklen.cz/...
Revolut.. 24,87 CZK - Komplikované poplatky, omezení 25000 Kč, jinak 1% poplatek, pokud asi nemá člověk placený účet. "Pokud provedete směnu o víkendech (v pátek mezi 17:00 newyorského času a v neděli 18:00 newyorského času), účtuje se 1% poplatek."

Jsou levnější varianty jak převést EUR z jednoho bank. účtu na CZK bank. účet?

doplněno 19.03.25 14:42:

Europlatba.cz 24,88 CZK (což je prý asi 1% odchylka od kurzu ECB) europlatba.cz/...
Easychange.cz 25.02 CZK - provozuje i výše uvedenou EuroPlatbu, zde to vyžaduje registraci a přiložení elektronického výpisu z účtu z bankovnictví, vyzkoušeno a obchod proběhl automaticky během pár minut v pracovní den (9-16. hodina je výhodný kurz blízký ECB). Firma je registrována u ČNB .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Banka,neobere nikoho. Banka si dá zaplatiť za službu. Normálne pošlite eura na český účet.

hodnocení

To by znamenalo, že mě banka obere o 2400 Kč při převodu €5000. Viz rozdíl mnou uvedených kurzů. Ne díky.

hodnocení

3x

Revolut. Používám jej pořád. Ale vaše částka je pro zdarma tarif vysoká, doplním- měsíčně můžete zdarma (ted je směnný kurz 25,07kč) převést do 1160€ zhruba, takže si to můžete rozvrhnout do několika měsíc a posílat to ve všední dny, ale máte to zdarma s nejlepším kurzem a poslání peněz na účet z revolutu je během okamžiku. Ti lidi co vám radí si asi neváží peněz.

hodnocení

2x
Cyrrus fx. Z účtu na účet.
hodnocení

Díky. No zdá se, že na cyrrus-fx.cz/... kurzy transparentně nezmiňují, abych zjistil, jaký měli kurz EUR za CZK 28.2.2025. Také není zřejmé, zda je možné použít jen webovou aplikaci nebo mobilní.

Spread 10hal od aktuálního středu, množství neomezeně. Je nutná registrace CZK a eur účtu. Nakoupíte nebo prodáte, tím si zafixujeme požadovaný kurz, obratem přijde na email platba a QR kód, zaplatíte a během 1-2 hodin vám přijde měna kterou požadujete. Aplikace nevím, mám to na stránkách v tabletu, ale většinou tam zavolám, holky řeknou přesný kurz a nemusím nic vypisovat. Lze nastavit i pokyn na požadované měně. Mají několik bank, tak si vyberte tu vaši a prevody8pak budou okamžitě..Někde na YouTube byl i návod.

smena
hodnocení

2x
Leta pouzivam v Praze exchange.cz jak hotovostni, tak bezhotovostni. ale bezhotovostni je komplikovanejsi a asi to neni uplne to, co hledate, ale treba vas to zaujme.

ml
hodnocení

1x

Dojít do banky, na pokladně vybrat EUR, ta donést do směnárny (v Praze v ulicích okolo Václavského náměstí kromě směnáren, které dávají za EUR pod 18 korun, najdete i takové, které dávají 24,80 a víc (viděl jsem minulý týden i 25.05)) a koruny pak zase na pokladnu na korunový účet (nebo do vkladového bankomatu).

Jinak podobně (alespoň pro opačnou směnu) vychází pro větší částky (€5000) transferwise, pro menší částky (pod €1000) potom vychází dost nevýhodně oproti směnárnám (kvůli poplatku).

Já jsem před 3 lety zkoušel směnu přes transferwise a nepodařilo se mi to rozchodit (takovou salámovou metodou chtěli další a další věci až jsem to vzdal), tak jsem došel do bankomatu, vybral balík CZK obešel asi 6 směnáren (abych se vešel do limitu €1000; ono to opisování občanky jim hrozně dlouho trvá, nevim proč, tak abych se nezdržoval) a pak s tou částkou došel do banky. I s poplatkem cca 10€ za vklad valut to pořád vycházelo krapet výhodnějc než wise (které jsem nerozchodil, ale kdyby, tak těch pár korun navíc za to pohodlí dám) o směně bankou ani nemluvim. Teď mi zase devizový účet pomalu vyschnul, takže budu muset letos opět řešit jeho naplnění, budu platit dovolenou, a tu budu platit eurama. A zřejmě na to půjdu stejně, ale až koruna trochu klesne, teď nějak vystřelila (což se naopak hodí Vám).

doplněno 03.03.25 14:11:

Mimochodem koukám, aktuálně je euro na burze cca 25.10, totéž slibuje wise. Ale po rozkliknutí zkouším a za €1000 nabízí Kč24945 takže reálně to je 24.94, když přidám nulu, tak za €10k nabízí 249770 tedy 24,97 za euro. To mi pořád přijde jako celkem dobré i těch 24.94.

Všechno se bude odvíjet od částky o jaké se bavíme, jak snadno se dá vybrat v hotovosti a jaký máte přístup k podobným směnárnám (jsou hlavně v Praze, možná má něco podobného Brno nebo větší města).

doplněno 03.03.25 14:13:

Ještě mě napadá k tomu výběru, je možné, že banka bude chtít výběr valut předem ohlásit, aby si je přichystala.

ml
hodnocení

0x

Ještě jsem si vzpomněl, slovenský kolega jmenoval nějakou malou slovenskou banku, kterou na tyhle účely používá. Mají taky dost malý spread (rozdíl nákup-prodej). Jméno si bohužel nevzpomenu. Má prý asi jen 6 poboček, z toho jednu ve Smokovci (Starém, Novém už nevím, tyhle dvě vesnice jsou vedle sebe). Asi nebude ve Smokovci tolik bank (je to celkem malé městečko v tatrách), aby se to nedalo dohledat, jen jsem po tom nikdy nešel. Ten Smokovec si pamatuju, protože jsem si z něj dělal legraci, že si tam založil účet během akce, na které jsme tam byli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]