Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravotní potíže

Od: jirkajc® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,po urazu dolní končetiny,pádem ze štaflí v na bok pánve a stehna mně v místě vznikl hematom a velké modriny. Ty se postupně přesunuli na lítko ,nart a kotník.Místo okolí pánve a stehna je nyní v ůvodním stavu bez modrin a hematomu..Ale mezitím došlo k opuchnutí lítka,kotníku,nártu a prstu. Toto místo páden nebylo niják zasaženo. Lékař tvrdí,že se podlitiny díky gravitaci přesouvají směrem k zemi. Což by i odpovídalo. Bohužel lítko,kotník,nárt a prsty jsou i na dále větší tak o 20 až 25% než na druhé noze.Bolí to jako když natlakujete pneumatiku.Rengen kyčle je v pořádku. takto to už je 25 dní po uraze.Dostal jsem na to pouze mastičku Lioton,ta niják nezabírá. Proto jsem zkusil i limfa masáže.Zatím bez uspěchu. Múže někdo poradit,co s tou napuchlou nohou udělat? Nezatěžuji,chodím o fr.holích. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

otoky
hodnocení

4x

Neodkládejte a zavolejte si na službu, jak píšu v posledním odstavci.

-----------------------

Něco je špatně, určitě absolvovat další vyšetření.

Každá laická rada tady může být kontraproduktivní.

Lymfatické masáže, pokud nebyly indikovány lékařem, mohou uškodit. Nevíte totiž, proč se stav nelepší, kde je problém.

doplněno 01.03.25 14:07:

denik.cz/...

Doporučuji též angiologii.

doplněno 01.03.25 22:15:

Něco se nepovedlo. Tak znovu.

Psala jsem o službě, kterou nabízí (zřejmě mnohé) zdravotní pojišťovny a to lékař on-line, nebo lékař na telefonu.

Mám 211 a zavolala jsem asistence, vylíčila ji moje potíže a ta předala můj problém MUDr., s tím, že mě bude lékař sám kontaktovat, jak bude mít čas a opravdu, během deseti minut volali zpět a dostala jsem radu.

Při kontaktování se mě asistentka jenom optala, jestli jsem klientem té pojišťovny a volám ze svého telefonu.

Tuto službu provozuje ZPMV

24 hodin denně, ale v noci jsem nevolala, spíše navečer a bylo vyřízeno během čtvrthodinky.

laika
Ano každá laická ráda stejně jako rada po telefonu může být kontraproduktivní,
někdo by to měl konečně vzít do vlastnich rukou a prozkoumat na vlastní oči ...tipuji že rádci zdr.poj.ministerstva vnitra taky budou vědět prd bez prozkoumání jeho nitra *alene* děkujeme sa shrnutí *palec2*

111®
hodnocení

1x

Nechat udělat sono žilního systému. Může se ucpavat céva bebo i tepna a klidně bych zajel na pohotovost a zaplatil. Ale neodkládal bych to.

hujerml

A víš, že lýtko je ve vyjmenovaných slovech, kde se vždy píše YYY!

laika
No jzs tak umí líp vymalovat než českou gramatiku
mě doktor napsal že problém je spíče místo spíše...
To teď tam.muze mít měkké I proto zem.ma podlítiny *alene*

laika
hodnocení

1x
Zdravím můžu jen babske rady ale ty si umely poradit se vším
Místa kde jsou modřiny nikdy nemasirovat proroze nevidíte na otevřené žilky uvnitř a
cokoli v krevním řečiští je překážka
Chladit a potiralo se heparoidem a nebo alpou ted jsou i s ruznymi prichutěmi ,
jako deti kdyz nam bylo blbe i v autobusu dala se kapka na kostku cukru no zname i pripady co ji piji na litry *alene*
ulevovalo to pokud tam.neni otevřená rána škrábance atd.
No s otoky si nezahravat pokud není jisté co je jejich obsahem a příčinou
Nohy otekaji I při problémech se srdcem.nebo s ledvinami ale to chce vyšetřit důkladně člověk když spadne tak vnímá tu nejbolavejsi zraněnou část ten zbytek se může ukázat až časem chtějte důkladnější vyšetření a hlídejte si tlak a dýchání a pravidelně se hýbat.nikdo necítí to co vy proto to není dobře brát na lehkou váhu ono I při malém.ťukanci se může něco udít uvnitř zanedbat no nechci malovat certa na zeď.modřiny se hojí dlouho a mění barvy i Mistr tesař se utne a na rtg neco.prehlédnout všichni jsme omylni brzké uzdraveni
hodnocení

Tento problém je výhradně způsobený až po pádu ze štaflí,jinak jsem problém lýtkem, nártem a prsty nikdy neměl. Přesto mě tedy zaráží,že lekař mě na sono neposlal. Já jakoo lajk tomu nerozumím.

laika
Tělo je příliš složité a neprobadane i pro lékaře taky jsou obcas proti nekterym silam bezmocni natož pro nás obyčejné živočichy proto vše co se odchyluje od vašich běžných pocitů a stavu je dobře řešit s nekým kdo ví víc. Otok může být reakce na něco co se uvnitř narušilo a nefunguje jak má. Když tak všude v poradnach radí nebát se, ptát se řešit.je to Váše tělo váš život dr.pokud neni kámoš vám nebude volat jak vám je.

hodnocení

1x

Myslím, že je třeba zajít na flebologickou ambulanci, kde vyloučí zánět žil. Vše tomu odpovídá. Divím se, že vás tam ještě nikdo neposlal.

hodnocení

Ano neposlal mě tam lékař. V podstatě na noze už nejsou žádné modriny ,pouze od půlky lýtka,k nártu včetně prstu je to napuchlé a kuže je červěnějsí a vypnutá. Když přes noc ležím a mám nohu podloženou tak ráno je o mnohem objemově lepší. Ale jak začnu sedet u stolu nebo na gaučí ,případně chodit o berlích tak se objem zase zvětší. A takhle stále dokola.

Tak tam jděte sám, doporučení dnes není nutné. Za mě vše odpovídá příznakům zánětu žil a neléčené to není žádná legrace, může dojít až k embolii. Seberte se a objednejte se do cévní ambulance /flebologie/. Po ůrazech jsou záněty žil časté jako komplikace.

bear
hodnocení

0x

Na podlitiny se včas používají kompresní obvazy a bandáže.

laika
hodnocení

0x
Podělite se pak prosím o výsledky vyšetření
Díky
A ke spominane gravitaci mám tip na vyplnění času v čekárně
Kde není gravitace?
Nyní se zdá, že byla záhada konečně rozluštěna. Oblast kolem Hudsonova zálivu v Kanadě je známá vědcům z celého světa. Už desítky let se snaží přijít na to, proč je v tomto místě jiná gravitace, než kdekoliv jinde na světě. A řešení stále nepřicházelo.16. 10. 2017
Nebýt vašeho dotazu tak se to nedozvím děkuji2 brzy se uzdravte

hodnocení

0x

Ptejte se lékaře, zda Vám nedá něco na rozpouštění hematomů. Spaní bych asi doporučil s podloženou nohou, aby byla výš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]