Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,po urazu dolní končetiny,pádem ze štaflí v na bok pánve a stehna mně v místě vznikl hematom a velké modriny. Ty se postupně přesunuli na lítko ,nart a kotník.Místo okolí pánve a stehna je nyní v ůvodním stavu bez modrin a hematomu..Ale mezitím došlo k opuchnutí lítka,kotníku,nártu a prstu. Toto místo páden nebylo niják zasaženo. Lékař tvrdí,že se podlitiny díky gravitaci přesouvají směrem k zemi. Což by i odpovídalo. Bohužel lítko,kotník,nárt a prsty jsou i na dále větší tak o 20 až 25% než na druhé noze.Bolí to jako když natlakujete pneumatiku.Rengen kyčle je v pořádku. takto to už je 25 dní po uraze.Dostal jsem na to pouze mastičku Lioton,ta niják nezabírá. Proto jsem zkusil i limfa masáže.Zatím bez uspěchu. Múže někdo poradit,co s tou napuchlou nohou udělat? Nezatěžuji,chodím o fr.holích. Děkuji.
Neodkládejte a zavolejte si na službu, jak píšu v posledním odstavci.
-----------------------
Něco je špatně, určitě absolvovat další vyšetření.
Každá laická rada tady může být kontraproduktivní.
Lymfatické masáže, pokud nebyly indikovány lékařem, mohou uškodit. Nevíte totiž, proč se stav nelepší, kde je problém.
Doporučuji též angiologii.
Něco se nepovedlo. Tak znovu.
Psala jsem o službě, kterou nabízí (zřejmě mnohé) zdravotní pojišťovny a to lékař on-line, nebo lékař na telefonu.
Mám 211 a zavolala jsem asistence, vylíčila ji moje potíže a ta předala můj problém MUDr., s tím, že mě bude lékař sám kontaktovat, jak bude mít čas a opravdu, během deseti minut volali zpět a dostala jsem radu.
Při kontaktování se mě asistentka jenom optala, jestli jsem klientem té pojišťovny a volám ze svého telefonu.
Tuto službu provozuje ZPMV
24 hodin denně, ale v noci jsem nevolala, spíše navečer a bylo vyřízeno během čtvrthodinky.
Nechat udělat sono žilního systému. Může se ucpavat céva bebo i tepna a klidně bych zajel na pohotovost a zaplatil. Ale neodkládal bych to.
Tento problém je výhradně způsobený až po pádu ze štaflí,jinak jsem problém lýtkem, nártem a prsty nikdy neměl. Přesto mě tedy zaráží,že lekař mě na sono neposlal. Já jakoo lajk tomu nerozumím.
Myslím, že je třeba zajít na flebologickou ambulanci, kde vyloučí zánět žil. Vše tomu odpovídá. Divím se, že vás tam ještě nikdo neposlal.
Ano neposlal mě tam lékař. V podstatě na noze už nejsou žádné modriny ,pouze od půlky lýtka,k nártu včetně prstu je to napuchlé a kuže je červěnějsí a vypnutá. Když přes noc ležím a mám nohu podloženou tak ráno je o mnohem objemově lepší. Ale jak začnu sedet u stolu nebo na gaučí ,případně chodit o berlích tak se objem zase zvětší. A takhle stále dokola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.