Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci využít krajské 24 hodinové jízdenky PID po Středočeském kraji. A jezdit a jezdit, ale ne pořád. Zajímalo by mě pár otázek:
1/ Lze využít této jízdenky i ve spojení s jinými dopravními společnostmi, než jsou ČD? Příklad - přijedu do Rakovníka, odtud na Prahu jezdí společnost Arriva. Bude mi i u ní jízdenka PID platit, když se jedná o Středočeský kraj? Nebo platí PID jen v souvislosti s ČD?
2/ Platí tato 24 hodinová jízdenka PID i pro autobusová spojení, nebo pouze pro vlaky?
3/ Lze přerušit jízdu? Uvažuji jet vlakem, vystoupit, dát nějaký výšlap /mám na mysli teď kolem Stvořidel na Sázavě/, pak třeba v Ledči přistoupit do vlaku a znovu pokračovat dál? Mohu?
4/ Platí tato 24 hodinová krajská jízdenka i u společnosti RegioJet?
Nechci se celý den jen vozit, proto se ptám, jak to propojit, aby z toho byly samé pěkné zážitky.
Děkuji. Mám sice vnuka výpravčího, ale, bohužel, slouží už za pásmem PID, takže mi na mé všetečné otázky neodpověděl. Proto prosím všechny šotouše, kteří o tom něco vědí. Děkuji za vaše odpovědi. Jaga.
idos.cz/...
Vyhledá jen spoje, kde vaše jízdenka platí
Obdobně v oplikaci IDOS, vybrat relevamtní jízdní řády, ve vašem případě PID, v mém případě ODIS
Já podobně hledám spojení, kde platí ODIS, pak asi 10-15 do roka někam vyrazíme, 24 hodinová pro (max) 5 osob vyjde na 300 Kč.
Odpovím obecně na vaše otázky, nevím, jaj to v PID chodí, ale mám zkušenosti s ODIS (Ostravský dopravní integrovaný systém)
1. Na spoječnosti nezáleží, ale "musí být integrovaná"a neplatí pro spoje na "komerční riziko".
2. viz 1.
3. jediné omezení je 24 hodin, čím, kam a jak pojedete (v rámci PID) zázeží jen na vás
4. nevím, ale co vám "vypadne"z vyhledávače idos.cz/... (obdobně z apky), tak tam vaše jízdenka platí.
No podle mne IDOS v těchto směrech není moc relevantní. I když jsem 70+ tak mi vlaky v Praze stále zobrazuje jako placené
Lepší na vyhledávání je dpp.cz, funguje to stejně jako idos, ale hledá jen integrované spoje. Vlaky ČD jsou integrované osobní a spěšné všechny, rychlíky jen vyjmenované (většinou taky všechny), a dokonce i některé IC a Ex, ale je lepší si to předem zjistit. Kromě ČD jezdí pro PID taky arriva, KŽC a regiojet (kromě toho kžc jsou to spíš výjimky, ta arriva je integrovaná na více tratích) a spousta autobusových dopravců na linkách číslovaných od 300 do 899 (některé dvoustovky taky neprovozuje dpp, devítistovky jsou noční, i tam platí PID).
Jízdu lze přerušovat libovolně, neni potřeba čekat na 100 tkm jako u normání jízdenky.
Na Stvořidlech si pamatuju tu pěknou lávku s nápisem "Jest přísně zákázáno rozhoupávati lávku pod pokutou 5 Kčs" hádejte co každý dělal, zvlášť po přečtení té cedulky. No teď už je tam lávka jiná, tu původní vzala voda, já to tam ještě po povodni neviděl a to je už pěkná doba.
Poblíž je taky Konopiště, zámek a růžová zakrada, dojedete do Benešova a tam nasednete na místní MHD (ta je mimo PID, ale je zadarmo; jen nevím jak často to jezdí, zastávka pod zámkem se jmenuje Konopiště informační centrum, bývala to MHD5, která jezdila 2x denně v dost blbé časy, ale pětka teď jezdí jinak, a tohle je snad šestka) nebo si dáte 2 kilometrovou procházku (případně si cestu zkrátíte nějakým spojem PID, ale zrovna v těch místech moc zastávek neni). V sezoně (možná duben-září) jezdí taky silniční vláček, okružní cestou od nádraží k zámku a na spoustu významných míst i s komentářem v amplionu, platí se na celý den, vloni to byla stovka, letos to může být víc.
Jistě by toho bylo víc, pokud jde o zámky, napadá mě ještě Jemniště.
@ml: děkuji za PID a ještě pěkné nápady na výlety.
Pamatuji si starou lávku na Stvořilech, krásně se houpala. Byla stržená při povodni tuším v roce 2015 a nový most je už bytelnější, tolik se nehoupá. A krásně se dá pohoupat i v nedalekých Mrzkovicích.
V nedalekých Vilémovicích najdeme nejstarší tis červený ve střední Evropě. Je mu kolem 2000 let. A pak je tu také známá Foglarova Sluneční zátoka. Jaga.
Ahoj všem, děkuji, tak jsem tedy včera jela, cestování bez problémů. Byl to jeden z nejhezčích dnů mého života. Nejprve výšlap po Sázavě z Kamenného Přívozu do Pikovic. Asi 11 km po stráních nad Sázavou, slunečno, nádherné výhledy. Příjezd do Prahy v 16 hodin. Byl tedy čas ještě něco podniknout. Volba padla na Vyšehrad. Nádherné výhledy po Praze, Nuselák, Emauzy, Petřín, chrám sv. Mikuláše, Malvazinky, Strahov, rotunda sv. Martina, Hradčany, úžasný Vyšehradský chrám, místo skoku Šemíka s Horymírem. A jako tečka - Vyšehradský hřbitov. Našla jsem hrob pana Brzobohatého, K. H, Máchy, fotbalistů Pepy Bicana a Josefa Masopusta, Karla Waldaufa, Bohuše Záhorského...Chtěli jsme navštívit ještě hroby paní Boženky Němcové, Waldy Matušky, pana Svojsíka. Přišla ale paní, vyhnala nás, prý se v 17 hodin hřbitov zamyká. Byla jsem tam za svůj letitý život poprvé, litovala jsem moc. Ale určitě se ještě vrátím. A Waldovi donesu na hrob žlutou růži /z Texasu/. Za ty jeho písničky, které mě provázejí celý život. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.