Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde seženu králičí tlapku? Nosí prý štěstí

Od: bobabobek odpovědí: 16 změna:

Zdravím, V magickou moc zejm. zadní levé králičí packy věřili už kelti. Věřil v ní i Niels Henrik David Bohr.. Prý má přinášet štěstí a ženám plodnost (králík jako symbol plodnosti). Kde byste takovou králičí packu sháněli? Jak je vůbec možné mít králičí packu se srstí? To se ta tlapka musí nějak speciálně vysušit? Králíka doma máme, zakrslého...

Kde seženu králičí tlapku? Nosí prý štěstí

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Štěstí si musi udělat každý sám, podobne věci jsou pouze pověry. A co se týče packy, tak by mi dost vadilo vedomi, že to kdysi bylo živé,
mathew
Řízek vám taky vadí? Ten byl totiž taky živý ;)

Jak to, že byl řetízek živý?

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, sežeňte si od myslivce zaječí - ta je sichr. Králičí je nespolehlivá. Zdravím!
bobabokek
Děkuji za radu! Upřímně se mi ta králíci taky moc nezdála, přeci jenom, zajíc je rychlejší.

Tak tak... "Kdo má v uzlíčku zaječí pacičku, ten se neztratí, smůla na něj neplatí. Když ji pohladí, ona mu poradí, kouzlí, čaruje, co chce, to mu daruje.":)

Pokud netrváte na českém ušákovi byl by "cizinec"- Packy patagonskéh/...

Jedubabička: básnička nemá chybu!

@ivasad - Pozor, ta není moje :) Celý text tady Šlapeto - Zaječí /...

Kde seženu králičí tlapku? Nosí prý štěstí #2

hodnocení

0x
Ve zvířecích pamlscich.
lkbaits.cz/...
Ale raději kostky, ty jsou větší, takže přinesou toho štěstí více. filsonstore.cz/...

jak jsem tak koukal na ty tlapky-tak ten prodejce který to prodává jako pamlsek pro psy je asi nemocen-jakože ten pes by to měl žvýkat s tou srstí a navíc ty kosti jsou u králíka hodně tvrdé-choval jsem je-a myslím že se i tříští-možnost propíchnutí střeva---dneska lidi prodají všecko a chudák pes...

bobabobek
hodnocení

Taky je ale rozdíl mezi např. chivavou a československým ovčákem… kamarád měl černého ovčáka a měl tehdá a i dvě ovce, ale ne mocdlouho, jen dokud byla štěně. Srst nesrst.

hodnocení

0x

Nevim, zda muze prinest stesti, ale rozhodne muze prinest trichofytozu nebo tularemie.
V takovych pripadech to pak miva ke stesti ponekud daleko.

bobabobek
hodnocení

K čemu by štěstí bylo, kdyby ho nebyla potřeba, že? Ne, to vtipkuji, pravdu máte.

@axus - rozhodne muze prinest trichofytozu nebo tularemie

Nemusí. Vzhledem k množství pacek zbylých z (ne v krámě koupených) snědených zajíců a dál "pro štěstí" rozdávaných, by ji musel aspoň někdo z obdarovaných chytit. No, nechytil - že by to štěstí přece jen nosila? :-D

mathew
hodnocení

0x
Když máte doma králíka tak nic shánět nemusíte a stačí počkat až umře. Nebo se projděte kolem cesty co vede lesem a budete mít pacek dost přímo od zajíce.

hodnocení

0x

no, kdybych chtěla králičí packu, seberu ji psovi. dcera mu je kupuje v nějakých obchodech se psím žrádlem. i když tedy teď se mu po podlaze povaluje srnčí tlapka... ale o králíka taky občas zakopávám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]