Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám v hlavě text z písničky staré desítky kterou se mi nedaří najít. Pamatuji si jen kousek melodie s textem "Volá město měst, zavěs telefón" a pak tam asi bylo něco jako "atomový hřib" a možná i "Hirošima". Ale už strašně dlouho jsem ji neslyšel jinak, než v hlavě, tak tak to může být dost jinak, mohl jsem si spojit dvě písničky, nebo nějakému slovu kdysi špatně rozumět a zkomolit (ještě nebyly ty internety, kde by si to člověk našel ), protože google mi nic nevrací, tedy krom písničky Jaromíra Majera Hirošima, ale to není ona.
Neznáte ji?
Hirošima - Volá město měst, zavěs telefon.
Hirošima, proč, ptej se sám.
Padesát let, zpět zavěs telefon,
atomovej hřib hrozí.
Ta slova tam jsou, co uvádíte.
Díky, jak jste to našel? Google mi na výňatky z textu nic nevrací, asi že co bylo před internetem, to není..
Normálně jsem zadala Vámi uvedená slova a vyskočilo to na mě. Možná jste udělal nějaký překlep.
Skupina Mac Beth začínala pod názvem Skelet.
-----------------
Ale ze zajímavosti jsem ještě koukla na toho Majera, a to mě pobavilo, protože stránky nasměrovaly na mírovou Expedici Hirošima Vladimíra Majera.
Teprve po opravě jména na mého souputníka Jaromíra Mayera se objevila Vámi uváděná píseň Hirošima, kterou jste ale nehledal.
-----------------
Internet už tenkrát byl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.