Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění větších fibromů – kolik jste platili?

Od: vivin odpovědí: 15 změna:

Ahoj,
mám několik fibromů v podpaží, některé jsou i několikacentimetrové a začínají mi vadit při pohybu rukama. Chci se zeptat, zda jste si někdo nechával podobné větší fibromy odstranit a kolik vás to stálo? Jakou metodu vám lékař doporučil – skalpel, laser, kryoterapii? Bylo to bolestivé? A hradila vám to aspoň částečně pojišťovna, nebo jste si vše platili sami?

Díky za zkušenosti!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

2x
Moje zkušenost je stará několik let, ale byl jsem s tím u praktického lékaře, ten mi napsal doporučení pro kožní, a tam jsem platil kartičkou pojišťovny. Ale je pravda, že jsme s lékařem řešili i odstranění výrůstků, které nebyly zdravotní problém, ale kosmetika, a tam jsem zaplatil cenu za cca 10 kusů v rámci jedné návštěvy v řádu stokorun. Ty velké na pojištění vzali bezbolestně dusíkem, ty malé něčím jako pájka, a to jediné u některých trochu štípalo. Ale opravdu jen mírně, bez nepříjemných pocitů.

hodnocení

0x

Laser, tuším 200 Kč/ks. To jsem platil já. Kolik doplácela pojišťovna, to netuším. Bolest si žádnou nepamatuju, snad spíš trochu bolestivé omezení pohybu během hojení, ale to je pochopitelné. Víc než popsané mi vadila ztráta času. Cca 2 hodiny na kožním, asi 3 hodiny na chirurgii a pak ještě kontrola, ale ta už jen asi půl hodiny čekání. V každém případě se nevyplatí to odkládat. Ty potvory rostou a překážejí. Levnější to tak už nebude.

doplněno 20.02.25 19:33:

Tak jsem se díval do výpisu úhrad ze ZP:

Čtvrthodina v ordinaci na kožním 500 Kč

Dvě návštěvy na chirurgii vč. výkonů celkem 3000 Kč

Plus moje výše uvedená přímá úhrada v hotovosti (400 Kč)

Za odstranění 2 (byť velkých) fibromů je to teda garda, co říkáte?

Jo a ceny to jsou z roku 2022.

vivin
hodnocení

tak mi řekli prohlídka fibromu zdarma,na pojišťovnu, odstranění jednoho malého pacient platí 400,velkého 1500

hodnocení

0x
Tuším 10 ks za 500 Kč a dělala mi to takovým primitivním přístrojkem se žhavým drátkem. Ale byly jen drobné, větší si tím nedovedu představit.

hodnocení

0x

Co na to říká kožní lékař? Ten to přece odstraní bez nějakého placení. Nebo se mýlím?

Šedivá je teorie, zelený strom života... Na okres máme jednu! kožařku. Paní doktorka má dlouholetou praxi, dobrou reputaci a rodinná zkušenost praví, že má i výsledky. Jen člověk musí přetrpět ten studený osobní kontakt. První osobní setkání, podotýkám, že jsem se na nic neptal: Hm, ehm to chce odstranit. A nemyslete si, že já Vám tady budu něco odstraňovat! To tedy rozhodně ne! Dostal jsem žádanku na chirurgii. Jinak vše v pohodě, ale zákroky prostě paní doktorka nedělá.

Jakože potfora s titulem! Ještě že tě neposlala na veterinu. *smich2*

Jak který.

Asi jako s praktikama, kus od kusu. Jeden odmítá píchat injekce a když není sestra, je ordinace prakticky mimo provoz a druhý, když je potřeba, vytáhne injekci, dá tetanovku a za to minut má hotový elegantní steh jako na slamníčku. Posledních 25 let raději dělám mašličkové stehy sám doma. Je to rychlejší a lépe to pak vypadá.

21.02.25 07:55

Amper *hej* *palec*

hodnocení

0x

Mně to před lety odstranil kožař s pomocí tekutého dusíku a nechtěl za to ani korunu. Sice se ošíval, ale jelikož přede mnou tím dusíkem někoho ošetřoval, tak to udělal,

Nicméně je to vcelku o ničem... fibromy se rády vrací. Nevím jestli na stejném místě, ale mám je tam znovu.

ppp
hodnocení

0x

fungující babská rada: kolem fibromu v místě, kde "vyrůstá" z kůže, jej ovinout vlasem nebo nití a udělat uzlík. Bez výživy za pár dní zhnědne a odpadne.

Ano, říká se to. Už jsi někdy zkoušel něco zvázat vlasem? Vyzkoušej!

ppp

ano, zkusil jsem to a funguje to, manželka mná dost dlouhé vlasy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]