Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám několik fibromů v podpaží, některé jsou i několikacentimetrové a začínají mi vadit při pohybu rukama. Chci se zeptat, zda jste si někdo nechával podobné větší fibromy odstranit a kolik vás to stálo? Jakou metodu vám lékař doporučil – skalpel, laser, kryoterapii? Bylo to bolestivé? A hradila vám to aspoň částečně pojišťovna, nebo jste si vše platili sami?
Díky za zkušenosti!
Laser, tuším 200 Kč/ks. To jsem platil já. Kolik doplácela pojišťovna, to netuším. Bolest si žádnou nepamatuju, snad spíš trochu bolestivé omezení pohybu během hojení, ale to je pochopitelné. Víc než popsané mi vadila ztráta času. Cca 2 hodiny na kožním, asi 3 hodiny na chirurgii a pak ještě kontrola, ale ta už jen asi půl hodiny čekání. V každém případě se nevyplatí to odkládat. Ty potvory rostou a překážejí. Levnější to tak už nebude.
Tak jsem se díval do výpisu úhrad ze ZP:
Čtvrthodina v ordinaci na kožním 500 Kč
Dvě návštěvy na chirurgii vč. výkonů celkem 3000 Kč
Plus moje výše uvedená přímá úhrada v hotovosti (400 Kč)
Za odstranění 2 (byť velkých) fibromů je to teda garda, co říkáte?
Šedivá je teorie, zelený strom života... Na okres máme jednu! kožařku. Paní doktorka má dlouholetou praxi, dobrou reputaci a rodinná zkušenost praví, že má i výsledky. Jen člověk musí přetrpět ten studený osobní kontakt. První osobní setkání, podotýkám, že jsem se na nic neptal: Hm, ehm to chce odstranit. A nemyslete si, že já Vám tady budu něco odstraňovat! To tedy rozhodně ne! Dostal jsem žádanku na chirurgii. Jinak vše v pohodě, ale zákroky prostě paní doktorka nedělá.
Asi jako s praktikama, kus od kusu. Jeden odmítá píchat injekce a když není sestra, je ordinace prakticky mimo provoz a druhý, když je potřeba, vytáhne injekci, dá tetanovku a za to minut má hotový elegantní steh jako na slamníčku. Posledních 25 let raději dělám mašličkové stehy sám doma. Je to rychlejší a lépe to pak vypadá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.