Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za zlatý prsten a jeho hodnota?

Od: matesxx odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat co je to za zlatý prsten, jaký kámen má na osazení a jakou by mohl mít hodnotu?
Našel jsem ho při úklidu ve sklepě (dům postaven okolo první světové války)

Co to je za zlatý prsten a jeho hodnota?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

7x

pokud nemá punc, bude to pravděpodobně kočičí zlato pro děti, hodnota nula Kč

hodnocení

7x
Pouťové srdíčko.

hodnocení

4x

Takový prstýnek jsem našla v sáčku Štěstíčko. Nosila jsem ho na pravé ruce, abych věděla, kde je vpravo a na kole jezdila po správné straně silnice. Ty drápky, které sklíčko ve tvaru srdce držely, zachytávaly za textil a vytahovaly nítě. :-D Takhle humpolácky zpracovaný šperk by z dílny žádný zlatník nepustil ven.

hodnocení

3x

Jen prstýnek pro děti, obvod je z drátu. Hodnota v podstatě nula.

hodnocení

2x

Takových jsem jako malá měla,byly za 0,50 až 2,- podle velikosti kamínku. Je to ,,kočičí zlato,,;)

hodnocení

1x

Prsten nemá punc, takže zlato to nebude.

Ovšem zcela jisté to být nemusí. Moje matka mi kdysi nechala ze starých náušnic udělat zásnubní prsten. Bylo to v době, kdy se to oficiálně dělat nesmělo. S vlastním zlatem jste si nemohl dělat, co jste chtěl. Musel jste ho prodat státnímu podniku "Klenoty" a na prsten koupit jiné zlato od nich. To bylo samozřejmě krutě ztrátové, takže se to dělalo na černo. Takový prsten Vám ale nikdo neopuncoval.

Zajděte do nejbližšího klenotnictví, tam bezpečně zjistí, jestli se jedná o zlato.

hodnocení

0x
Jednoduché zjistit zda je zlatý, v domácích podmínkách stačí jen kyselina dusičná ( HNO3 ) malinkou kapičku do skrytého místa na kov-zabarví-li se nebo je nějaká reakce, je pravděpodobné že to není zlato. Pravé zlato reaguje jedině na lučavku královskou ( směs kyseliny HNO3 a HCl v poměru 1:3 ).

"...v domácích podmínkách stačí jen kyselina dusičná"

...tu má přece každý doma ve špajzu ;).

To je stejné jako Vaše zajděte do klenotnictví! Musí se někam jí něco zaplatit-koupit nebo za analýzu.

hodnocení

0x

Policisté píšou vždy korektně "prsten ze žlutého kovu" ...

halamus

Taktéž celníci a určitě takových osob bude více.

makk
hodnocení

0x

Přidal bych se k ostatním, že je to pouťová cetka, ale i kdyby to zlato bylo, tak za to dostanete pouze výkupní cenu zlata.

hodnocení

0x
Stačí to otřít o brusný papír a hned bude vidět,že to není zlato..Možná to není ani hliník,ale kov Fe..takže stačí magnet a máte jasno ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]