Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám chvilku účet od MONETY, a vše jde v pohodě. Najednou jsem si všiml že po zůstatkem účtu mám nějaký Účetní zůstatek v hodnotě 2 000 a pár drobných. Co to vůbec znamená. Na netu tomu nějak nemohu pochopit. Bojím se abych něco nedoplácel.
Děkuji
Účetní zůstatek = kolik je skutečně na účtu aktuálně peněz.
Ta hlavní suma, která se zobrazuje nad ním tučně, je disponibilní zůstatek a má už od sebe odečtené zatím nezaúčtované a budoucí platby (i když ty peníze na účtu reálně ještě pořád jsou)
Takže máte na účtu třeba 5000, zaplatíte kartou 1000, pošlete na jiný účet (ne okamžitou platbou) 500 a protože nějakou dobu trvá, než se platby zaúčtují, tak účetní zůstatek je zatím stále 5000, ale disponibilní už jen 3500, protože těch 1500 už je zablokovaných a nelze s nimi nakládat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.