Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím může mi policie bezdůvodně prohledat kabelku nebo tašku? Šel jsem do obchodu a bezdůvodně chtěli vidět obsah tašek Děkuji
Policie určitě ne bezdůvodně, nějaký důvod mít budou, nebo si ho vymysleji (čili víceméně můžou). Byla to opravdu policie a ne ochranka?
Naproti tomu ochranka v obchodech nesmí dokonce ani důvodně. Na to si musí přivolat policii, pokud má nějaké podezření.
Ochranka v obchodě nemůže mít ani ten důvod, takže spekulovat nad důvodně/nedůvodně je mimo. Ochranka jsou běžní občané, a mohou jako takoví maximálně využít status krajní nouze. To znamená odvracení přímo hrozícího nebezpečí, jež by bylo vyšší, než zásah do práva občana, který by byť kradl v obchodě. Stručně řečeno, čorka takovým případem není. Kdyby tam vtrhl arabáš s mačetou a řval allahu akbar, tak jej ochranka může i zneškodnit všemi dostupnými prostředky, hasicím přístrojem, nákupním vozejkem, nebo skenerem z pokladny. Ale to by spíš zdrhla.
Bezdůvodně to asi nebylo.Jenom je mi divné,že dělali prohlídku při vstupu do obchodu.Bych to možná očekával při odchodu z obchodu.
A pro neznalé: existuje např. kabea.cz/... .Používám každý den.Hodím na rameno a mám obě ruce(tedy jednu a půl) volné ke kočírování chodítka.
Bezdůvodně nemůžou, ale když se zeptáš, tak ti řeknu důvod že pátrají po věcech a osobách. Nejlepší když už v tu chvíli nahráváš.
Jinak policajti jsou samozřejmě vysazenej na určitý typky typicky když má dredy nebo když má červený auto nebo černý auto, po tom jdou jak slepice po flusu.
Nicméně bavíme se o policii, městským strážníkovi, nebo soukromé ochrance (ostraze) obchodu? To poslední, to dělají většinou rómové důchodci anebo jinak nezaměstnatelný lidi
Ale jestli ti přehradili cestu na chodníku autem, tak to asi fakt byla policie České republiky, nejspíš dostali hlášení že někdo vykrad obchod a tys vypadal poblíž podezřele?
Anebo fakt chodíš v saku slušně oblečen a nevypadáš jak zloděj?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.