Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název vojáka z písně

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

V originálu písně "The Deck of Cards" jméno vojáka není zmíněno.

V české coverzi balíček karet kterou zpívá Mirek Černý slyším " tí texis tejlen"

Ale když jsem se díval na text tak je tam napsáno taylor

ale taylor se asi nečte tejlen - buďto to špatně slyším a nebo je to chybně vyslovováno.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

5x

Já teda odjakživa rozumněl Tý Texis Tejlor, což se píše Taylor. Navíc je to docela normální jméno, významem jako u nás Krejčí nebo v německu (a i u nás) Schneider [šnajdr].

Možná znáte jinou verzi, ono v těch písničkách to je občas dost zkomolené, ale zrovna tohle mi přišlo srozumitelné.

hodnocení

5x

Ani tejlen, ani Taylor, nýbrž

T. Texas Tyler, vlastním jménem David Luke Myrick (20. června 1916 – 28. ledna 1972),[1] byl americký zpěvák country hudby a skladatel známý především svým hitem z roku 1948 "The Deck of Cards" (v češtině "Balíček karet").

T. Texas Tyler – Wikipedie

*palec*to mě nikdy nenapadlo, ale moc ráda jsem se poučila. Balíček karet miluju, je to krásný příběh.

@inzinyrka - To jsem ráda. Jo, pamatovat si zbytečnosti, na to mě užije :)

Mně se nezdál ten Texis uvedený na několika webech s texty písní... Taylor byl uvěřitelný... Nu poučení pro příště, ani na těchto webech to nemusí být OK.

taxis

Taxis vykopal příkop - to je jinej.

hodnocení

2x

T. Texis Taylor

karaoketexty.cz/...

Výslovnost je zhruba Tý Texis Tejlr (s tím, že to R je neznělé, spíš jako spolknutá nosovka), takže to může znít jako N.

g68®

Není Taylor jako Taylor. Např Seven Tyler (Aerosmith , "Tájlr") vs. Andy Taylor (Duran Duran, "Tejlr").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]