Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce být jen kamarád

Od: sarina odpovědí: 17 změna:
Pěkný večer,
Tohle bude taková úvaha na téma kamarádství mezi mužem a ženou. Z mé strany není problém. Jednak jsem zadaná, ale z mého pohledu je to někdy lepší i v jiných věcech.
Obávám se, že dotyčný muž by momentálně moje vysvětlení nebral skrz emoce a uražené ego. Jednou mu to možná v klidu vysvětlím. Anebo prostě bude pro něj bude lepší, když už se nikdy neozvu. Nechci zbytečně působit problémy. Nikomu.
Máte to taky někdo tak, že fungujete jinak v partnerském a v kamarádském vztahu? Jako kamarádka jsem prostě jiná než partnerka. Nevím, jestli si to někteří muži v určitém zaslepení dokážou uvědomit. Jako kamarádka některé věci neřeším. S kým jak dlouho kde chlastá, s kým si píše, chodí na rande, za co utrácí peníze,...
Jako kamarádka vypadám tolerantní, protože od toho druhého nic moc nečekám. Možná vypadám jako ideální žena. Ale úplně to není tak, protože na partnera mám prostě jiné nároky. Na kamarády třeba nežárlím...
Možná je i pro dotyčného muže lepší, když se mnou nebude v intimním vztahu, protože já prostě vím, že by mi některé věci vadily. A nechci nikoho zbytečně omezovat.
Máte to taky tak, že nechcete zbytečně zkazit vztah se*em, vášní a silnými emocemi?
Já totiž jako kamarádka mám celkem odstup, jsem vtipná a racionální, ale v partnerském vztahu už je daleko víc emocí, vášní a taky nároků z mé strany.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

5x

jste zadaná, tak nevím, proč to takto řešíte.

Počítám, že proto, že tazatelku překvapila reakce kamaráda, který měl pocit, že by mohl být víc než kamarád a vzápětí dostal studenou sprchu, že se spletl.

smode2
hodnocení

4x
Odpověděl bych stejně jako Petr Janda: "a, pane Jando, když jste teď bez přítelkyně, s těmi kamarádkami máte taky sex?" - "no samozřejmě. K čemu by mi ty kamarádky jinak byly?"
Kamarádství bez sexu je pro ženu vždy výhodné a pro muže vždy nevýhodné. Vy ho využíváte a on se využívat nechá. Pokud chcete být v tomto vztahu ostřejší tužka vy, nechte ho na pokoji ať si může najít plnohodnotnou partnerku která si ho bude vážit a bude ho mít ráda.
sarina
hodnocení

Nechápu, proč je pro ženu kamarádství bez sexu výhodné. Jsem společenská, ráda se bavím s lidmi a nikoho nevyužívám. Možná mám profesní deformaci chovat se mile a přátelsky, umět se bavit s kýmkoliv o čemkoliv. Pracuji s lidmi, komunikace je můj denní chleba. Tak někteří lidi asi blbě vyhodnocují moje vystupování, hledají za milým úsměvem něco, co tam není.
smode2

Důležité je že ten muž "kamarád"si od toho vždy slibuje sex+vztah. Tím že jej neustále připoutáváte k sobě, což je vám jistě příjemné, si dělá falešné naděje a hlavně jej blokujete jiné ženě, která jej bude mít opravdu ráda. Přerušte s ním kontakt a udělejte z něj pouhého známého. Jistě, asi se vám zpočátku chtít moc nebude, neb většina žen si aktivně a zcela přirozeně buduje svoji friendzone ( en.wikipedia.org/... Však buďte moudřejší než on - je vidět že nad situací přemýšlíte a to je dobře.

hodnocení

2x

Obecne odporucam travit viac casu s partnerom a nie kamaratmi a dalej sa v ich spolocnosti nespravat ako vesela koketa, aby to neviedlo k nespravnemu vyhodnoteniu situacie z ich strany.

Ved sama pisete, ako by sa vam nepacilo, ak by partner fungoval ako vy. Tak sa podla toho zariadte.

liska5
17.02.25 15:57

Peter *palec*

yarda1
hodnocení

1x

Povedzte Kefalínová, čo vy si predstavujete pod takými slovami "kamarádský vztah"?

Jestli se k němu chováš (využíváš ho když něco potřebuješ) tak, že on to může brát jako možné pokračování k dalšímu sblížení ale ty víš že o něm neuvažuješ a asi nikdy uvažovat nebudeš jako o životním partnerovi, IMHO to od tebe není dvakrát košer. :(

...

žena je

od Ráje

podivnej tvor

...

sarina
hodnocení

Nemám ve zvyku využívat lidi. Spíš mě bavil jeho smysl pro humor. Původně jsem myslela, že si ze mě dělá srandu. Tak jsem celou situaci obrátila do humoru. A on se na mě urazil...

hodnocení

0x

Máte to taky někdo tak, že fungujete jinak v partnerském a v kamarádském vztahu?

Nezlob se, ale takhle to má snad každý ne? Na co se vlastně ptáš?

sarina
hodnocení

Děkuju. Nejsem si sice jistá, že to tak má úplně každý. Ale asi něco takového jsem potřebovala slyšet, že lidi rozlišují fungování v různých vztazích podobně jako já.

hodnocení

0x
Ten "kamarat" vie, ze ste zadana?
sarina
hodnocení

Ví to moc dobře. Tak právě nechápu jeho chování.
priklad

Kamarád taky rád

asd1
Už se těšil jak si zasoulozi a ono nic, tak je nastvanej.
Ví že jsi zadaná, takze na ferovku chce tvymu partnerovi nasadit parohy. To není kamarád a poslal bych ho k čertu, devku ať si hledá v bordelu.

priklad Já ještě doplňuji : "kamarádku na lehátku!"

sarina Nedala jste mu svým chováním najevo že se Vám dostane do kalhotek?!

hodnocení

0x

Co to jste za člověka? Jak sama sebe ceníte, že si vážíte kamarádství opilce a podivína, který si chce vrznout? To fakt sebe ceníte tak málo? Takovou "bídu" máte? Divné. Fakt, hodně divné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]