Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mam takovy problem pred rokem a pul jsem si vzal hypoteku na koupe domu bral jsem 2 hypoteky ucelovou a neucelovou a samozrejme jsem i uzavrel 2 zivotni pojistky pro pripad kdyby se mi neco stalo .problem je v tom ze mel jsem to nastavene od zacatku ty pojistky aby se mi strhavali primo z uctu inkasem ale ted po roce a pul mi volali ze meli chybu v systemu a jedna pojistka se vubec nestahovala a ted chteji po me abych musel to doplatit cele naraz coz je cca 10 000 .ja si myslim ze preci meli chybu oni tak proc ja bych musel za to pykat ja jsem se nikdy na ucet nedival jestli se mi to stahuje protoze jsem si myslel ze to je automaticky a taky jsem s tim pocital a penizky vzdy byli k dispozici .a proto se ptam jak mam dale pokracovat jestli musim to cele zaplatit nebo jestli vubec na to maji pravo to po me pozadovat a na co bych si mel dat pozor aby to nehodily na me?
predem dekuji za odpovedi snad jsem to popsal dost
Bobomanku. To, že Ti to nestrhávali , je jejich chyba. Ale také Tvoje, Je to Tvoje pojistka a bylo v Tvém zájmu si to pohlídat. Je opravdu zarážející, že na to pojišťovna přišla až teď. Po neposlání prvního pojistného se již zasílají upomínky, po dvou-třech neuhrazených splátkách se pojištění ruší. Buďt rád, že se Ti v tom období nic nestalo. Vlastně jsi nebyl pojištěný.
Vzhledem k tomu, že tak jak to popisuješ je pochybení i na straně pojišťovny, zkus se domluvit na splátkovém kalendáři. Další možnost je stávající neplacené pojištění vypovědět. To Tě nejspíš neosvobodí od jeho splacení, ale budeš ho měsíčně splácet nějakou rozumnou částkou. Pochopitelně si budeš muset zařídit nové pojištění k hypotece. Já vím, teď se Ti to jeví jako vyhozené peníze. Ale věř mi, že když jednám s lidmi, kteří takto pojištěni nebyli a teď mají za sebou třeba úraz nebo dlouhodobou nemoc, tím pádem nesplácejí hypoteku a dům jim jde do dražby, tak je mi z jejich osudu hodně moc smutno. A to pojištění - opravdu se dá i v současné době vybrat opravdu kvalitní produkt, který pokryje hodně rizik. A nezapomenout na jednu věc se kterou se také setkávám. Pojistné produkty se samozřejmě vyvíjejí Někdy k lepšímu, někdy k horšímu. Proto je třeba mrknout na to, jakou pojistku mám a jestli zrovna na trhu není něco daleko výhodnějšího. Lidé tady u nás jsou zvyklý si sjednat pojistku a platit ji třeba dvacet let . Ale je to jako třeba s autem. I to časem doslouží a je třeba vyměnit za jiné,lepší
POZOR. Záleží na tom, jakou životní pojistku má uzavřenou. Rušit si investiční, nebo kapitálové životní pojištění a sjednávat nové je ta největší blbost a pokud toto nějaký pojišťovací poradce, nebo makléř poradí, tak je jen a jen zloděj. I takové jsem zažil, kdy makléř každé dva roky přišel za klientkou s tím, že na trhu je nové lepší pojištění a že tu starou pojistku zruší a peníze převede na novou. Bohužel tohle udělal 3x a po šesti letech měla klientka na účtě 0 Kč. Moje rada klientce byla, podejte na makléře žalobu.
doplněno 07.11.10 12:41:No a abych odpověděl na dotaz. Zkuste se dohodnout s pojišťovnou na tom, že by pojisku zrušili od počátku vzhledem k jejich chybě (musí tuto chybu uznat) s tím, že si u nich sjednáte novou pojistnou smlouvu. Nedávno jsem řešil něco podobného dokonce i přes ombudsmana pojišťovny a řešení jsme nalezli.
sasdax. Jasně, nejedná se o investičko apod. Měla jsem na mysli čistou úrazovku. I když někdy se vyplatí zrušit i špatně udělané investičko, v tu chvíli přijít i o nějakou korunu, ale v dlohodobém horizontu vydělat mnohem víc, než u původní smlouvy.
to myslite ze bych jim mel treba rict at na tu dobu od kdy jsem ji uzavrel tak laicky treba zapomenem a dame novou tu samou ale jen od ted?
Mrkla bych do všeobecných podmínek - Zánik pojištění. Tam bude napsáno, po jaké době pojištění zaniká z titulu neplacení. Te´d jde opravdu o to, jaké je to přesně pojištění a jestli jste nějakou splátku uhradil nebo ne. Zda je v pojištění zahrnuta i spořící složka. Bez konkrétních údajů budou vše jen dohady.
Prakticky ano. Chce to ale zajít na pobočku dané pojišťovny, probrat tuto záležitost s někým ochotným a zeptat se co pro to může pojišťovna udělat.
Investičko předělat ano, ale co nejdříve. Nemá smysl to dělat po dvou letech, protože tam bude člověk jenom ztrátný. A ať mi někdo neříká že na trhu je lepší s lepším zhodnocením, když to není pravda. U investička i nikdo negarantuje zhodnocení. To je hloupost. Záleží čistě na fondech a pokud se v tom člověk vyzná, tak takovéto investování peněz má smysl v horizontu delším než 10, 15 let.
No divím se jen jednomu, že bych po měsíci, dvou nevěděl, že se mi něco z konta nestrhává. To kontoluji, už z toho důvodu, kdyby mně to někdo vybral.
Tak jak které, mezi životními je dosti velký rozdíl, ale to by se museli porovnat všechny pojišťovny na trhu a ne jen nabídnuté pojišťovákem, ti nabízí spíše takové, kde má vyšší odměnu. A proto ty změny lákání k jiné pojišťovně, na jiný produkt.
Ano, po nějaké době neplacení pojistka padá, ale u některých se to dozvídá i pojišťovák a ten doletí, protože jde o jeho prachy.
Pokud jim byla správně oznámena všecha potřebná data, je to jejich chyba. Co mají v systému se dá ověřit.
Holčina přesvědčovací byla nešťastná, že nechci jí nabídnutou pojistku, no nevydělala. Pak mi řekla, že se mnou ztratila čas, jako kdybych já to po ní chtěl.
Docela souhlasím, jen se musím zastat sebe. Takto nepracují všichni. Někdo opravdu myslí i na dobro klienta. Jelikož si dokážu dobrou péčí o klienta nakonec vydělat více a můžu pracovat u pojišťovny dlouhodbě. Nemusím mít pak strach že mi někdo rozbije hubu a od pojišťovnictví rychle utéct, jako se to stává u některých makléřů (převážně).
A to že Vám někdo řekl že s Vámi ztrácel čas...to je sprostota. V reálu to tak je, ale tohle si nesmí dovolit říct. Stává se běžně, že se od klienta odchází s prázdnou. Prostě to někdy nevyjde. A viníkem může být klient, poradce, nebo sama pojišťovna.
Sasdax. Tak to já jsem lepší, než Ty . Většinou si něco odnesu
. Namátkou za posledních pár dní. Košík skvělých jablek, lahev domácí hruškovice, několik sazeniček pryšců apod.
Před vánocemi mi klienti volají, ať se stavím, že mám u nich napečené cukroví :D. No, fakt je, že bych ještě potřebovala nějakou dobrou duši, co by mi občas vyžehlila
.
Ve všech profesích jsou lidé, kteří se snaží odvádět svoji práci dobře. A pak tam jsou naopak zlatokopové. Dnes jsem si byla koupit boty a prodavačka byla zjevně naštvaná, že ji vyrušuju. Ale na základě této skutečnosti nebudu tvrdit, že všichne prodavačky jsou . Prostě se téhle prodejně vyhnu obloukem a půjdu tam, kde na mě budou milí i když si nic nekoupím .
Tak to mě nenapadlo :D Alespoň nemůžeš říct, že jsi s nima jenom ztrácela čas. A je pravda, že si člověk někdy od klienta vozí víc, než původně očekával
Trošku jsme se rozkecali mimo mísu, takže jenom doplním.
bobomanek - Napiš potom jak jsi dopadnul. A v které pojišťovně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.