Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žeby viróza?

Od: vojta29let odpovědí: 11 změna:
Zdravíčko lidi. To jsem zase já. Už týden mě trápí vodnaté průjmy, a včera se přidaly žaludeční nevolnosti. Průjem vypadá tak, že to je hnědý sekret ve vodě (stoloci), k tomu se přidávájí i žaludeční nevolnosti. Nevolnosti mívám třeba z lehhkých jídel (jako je vývar, hlávkový salát, nebo banán). Je to jen obyčejná viróza? K tomu podotýkám že pobírám eliceu 10 mg, mirtor oro tab 15 mg a vysadil jsem před pár dny prosulpin 50 mg. Může to mít nějaký vliv Na organius co se týče těchto léku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohla by to být střevní chřipka. Ale i několik dalších potíží, nejsme zde lékaři. O lécích, které užíváte, jsem v životě neslyšela, nebude od věci, když si přečtete příbalové letáky. Každý lék má nějaké vedlejší účiny, zvláště, když je užíván dlouhodobě, tak na to mrkněte, co v letáku píšou.

Ptáte se, jestli je to obyčejná viroza, tak není. To byste měl rýmičku, pokašlával byste, škrábalo vás v krku a měl trochu zvýšenou teplotu.

hodnocení

1x

A čteš vůbec příbalové letáky těch léků, které bereš? Ano, může to být z těch léků jednotlivě, nebo z kombinace těch léků.

A chceš řešit, jak s tím průjmem reálně něco dělat, nebo chceš jen přemýšlet, z čeho asi tak je?

vojta29let
hodnocení

Takhle. Já číst umím. Navíc ty léky (hlavně ta Elicea a Mirtor) už beru několik měsíců. Navíc jsem se vůbec neptal, jestli to je z těch léků. Ptal jsem se jestli to je ta viróza.

O tom dost pochybuji, že umíš kloudně číst a pochopit, co se v těch příbalových letácích píše. Jestli ses ptal, jestli tvůj průjem a nevolnosti jsou z nějaké baterie, viru, kvasinky nebo plísně, tak to těžko radit.

Kdyby to způsobovala bakterie nebo virus (říká se tomu lidově "viróza"), tak bys měl i jiné příznaky - např. bolest hlavy, únava, bolest celého těla (svalů a kloubů), zvýšená teplota či horečka, nechutenství a malátnost. Pokud by to byla kvasinka a plíseň uhnízděná v trávícím ústrojí, tak to jde těžko odhalit, tam už by další příznaky být nemusely.

Při průjmu bych volila rozhodně jinačí jídla než hlávkový salát. Bílé minimálně den staré pečivo, rozvařenou bílou rýži, vařenou mrkev. Když banán tak ani ne nezralý (ne zelený), ani ne přezrálý (nesmí být s hnědými tečkami). Také zařadit nějaká probiotika, ideální živé bílé neochucené jogurty, kefír, apod. Z masa bych jedla netučné ve vodě vařené kuřecí nebo krůtí maso. Když vývar, tak lehký, bez tuku, loje, apod.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, školu na to nemám, ale myslím si, že pobíráním léků viróza nevzniká. Co si o tom myslí Váš lékař (psychiatr a praktický)? Zdravím!
doplněno 15.02.25 13:08:

vojta29let - máte recht. K čemu doktor, když nám Bůh nadělil internet . Řekl bych, že jste u svých lékařů tak často, že si už vzájemně tykáte a pro ně je to radost mít takováho pacienta.

vojta1996
hodnocení

Ani jeden lékař to zatím nevím. Ty průjmy mám sice týden, ale nevolnosti se přidaly teprve včera ráno. Jediná možnost pro mě je vydržet do zítřka, a pokuď to nebude lepší, tak v pondělí k praktikovi, který je internista.
vojta29let
hodnocení

Ani jeden z doktorů to ještě neví.

fram
hodnocení

0x

Virózu, kterou provázejí trávicí změny mívám také. Rada: Dejte houskovou čí piškotovou (sucharovou) dietku s čajem s citrónem a medem. Ale může být doprovodný i vedlejší účinek léku, to je případně na příbalovém letáku, že. *zima*

hodnocení

0x

Na to, co popisujete bych si nasadil živočišné (černé, aktivní) uhlí, v lékárnách běžně k dostání. Doplňte to suchou stravou (suchary, tvrdší housky apod.) K lékaři bych šel, když to do týdne nezabere.

hodnocení

0x
Hezký den,mne na tyto stavy pomáhá imodium

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]