Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpisy na žádostech a jejich podání datovou schránkou

Od: km odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,
mám datovou schránku. Chci poslat na obecní úřad žádost, je pro ni tiskopis, mám ji vyplněnou (digitálně). V žádosti je položka podpis. Elektronický podpis nevlastním. Jak postupovat?

1/ Žádost odešlu datovkou bez podpisu a tím, že je to datovka to bude jako by tam podpis byl. (Bohužel i kdyby to bylo jak zde píši, je toto nepoužitelné, protože na žádosti musí být také podpis další osoby.)

2/ Žádost vytisknu, doplním podpisy, znovu naskenuju (žádost je vícestránková: musím skenovat všechny dokumenty, nebo může být část rovnou digitální /bez tisknutí/?) a pošlu datovkou.

3/ Nelze použít datovka, protože úřad potřebuje mít originální podpisy na papíře.

Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To není jednotné. Jestli není v pokynech způsob odeslání, tak nejjednodušší bude zvednout telefon a zeptat se. Na papíře je potřeba doručit jen to, na čem je podpis ověřený, např vklad do KN.

Doplňuji odpověď, protože jsem si nepozorně přečetl zadání. Jestli tam jsou podpisy dva, tak prakticky přichází v úvahu jen možnost 2. Vytisknout, podepsat, oskenovat, uložit do pdf a poslat datovkou. Nemusíte nikam chodit ani využívat žádné další placené služby.

km
Rozumim. Dekuji.
dvi

Hlade, Buď jsi neznalý anebo popleta.

1) Návrh na vklad nepotřebuje ověření podpisu a

2) teoreticky by šel datovkou jako prostý sken!

Tak schválně jestli se opravíš

Mám na mysli vkladovou listinu, která je nedílnou součástí procesu vkladu do KN. Samotný formulář návrhu na vklad ověřené podpisy samozřejmě nepotřebuje. Poslání samotného formuláře datovkou by nedávalo smysl. Jestli jste to nepochopil, tak to uvádím jako příklad bodu 3, kdy je nutné doručit úřadu dokument v listinné podobě.

michal9
hodnocení

0x

Dobrý den, šlo by?

portal.gov.cz/...

km
Dekuji. Moc ta digitalizace praci neusnadnuje.

bere
hodnocení

0x
Nechal bych udelat autorizovanou konverzi.
km
To je co prosim?
km
Uz jsem si to precetl. To uz je opravdu snazsi to na ten urad odnest osobne... :(

hodnocení

0x

.".. úřad potřebuje mít originální podpisy na papíře ..."

" na žádosti musí být také podpis další osoby ..."

Píše úřad, že chce ověřené podpisy?

Pokud ano, ať podepíšou obě strany papír na CZ Pointu nebo přímo na obci ... je to nejrychlejší.

Pokud nemusí být ověřené podpisy, pak není žádný problém jim podepsaný papír zanést.

km
Ja jsem se ale ptal na tu datovku...
O tom co je a neni problem se samozrejme take muzeme bavit. Datovkou poslete z druheho konce sveta bez jakehokoliv chozeni.

konzultant
hodnocení

0x
Tohle se těžko posuzuje, když nevíme, o jakou žádost se jedná a další detaily. Ale obecně písemnost zaslaná prostřednictvím datové schránky se považuje za vlastnoručně podepsanou. Není nutné žádný podpis skenovat a určitě není nutné připojit elektronický podpis.
km
Rozumim. Dekuji. Me to dava smysl. A musi byt vubec podepsana? Myslim v pripade, ze nepotrebuju zadny dalsi podpis. Podle vami zmineneho principu asi ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]