Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
je mi 22 a odjakživa bylo mým snem sednout do auta a projet kus Evropy, v autě i přespávat ale sem tam i hotel
Hodně mě lákají severské zěmě, Finsko, Norsko, Švédsko ale i jiné kouty světa.
Nikdo tohle nadšení se mnou moc nesdílí a už mě to trošku štve a uvažuju jestli letos prostě nevyjedu vstříc novým zážitkům prostě sám.
Co si o tom myslíte? Rád bych i s někým, vím že jsou FB skupiny.
Je tu někdo kdo něco podobného absolvoval?
Finsko, Norsko, Švédsko jsou bezpečné státy, takže sám klidně. Jsou trošku dražší. Švédsko znám s poznávací cestovkou - tam je vše zařízeno. Výhoda samostatné cesty je rychlé učení se jazyka, v ubytováních se seznámíte s cestovateli, třeba. Radím cestu si (na)plánovat, tak cestujete 2x. Mám na všechno mapy a vygúglované zajímavosti (Třeba pro Turecko prastaré plemeno pasteveckého psa kangal, byl tam). Spolužačka s manželem cestovala dodávkou Norskem a měli zajímavou pojistnou událost: Srážku auta s losem.
Ahoj, jestli tě nic moc nedrží, klidně do toho skoč. Cestování je skvělej způsob, jak si vyčistit hlavu, odpočinout si od každodenní rutiny a nasát něco novýho, jiný prostředí, jídlo, zvyky i lidi. Každej takovej výlet člověku něco dá, i když je to jen na pár dní. A někdy právě ty spontánní cesty bývaj nejzajímavější. A co se týče vybavení, fakt se vyplatí nešetřit na pořádným kufru nebo cestovním báglu. Už jsem pár levnejch kousků z běžnejch supermárketů zničil během jedný cesty.
Souhlas, spontánní výlety bejvaj často ty nejpovedenější. A když už zmiňuješ ten kufr, jaký teď používáš? Máš nějakej osvědčenej typ nebo značku, co fakt něco vydrží?
Já mám Madisson Stripes 4W ABS M a je fakt odolnej. Zároveň ale není těžkej a má super kolečka, takže se s ním pohodlně jezdí i na delší cesty. Kupoval jsem ho na Nejkufry. Navíc má ideální rozměry a dost prostoru, takže se vejde všechno potřebný, ale není přehnaně velkej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.