Dobrý den , mam 4 měsíční miminko . Doktorka mi napsala zadanku k fyzioterapeutce . Byli jsme dvakrát už ,hlavičku otáčí na obě strany ,ale nA levou nejvíc a i tak neustále spí. Na pravou mu to jde ale asi málo . Tak proto chodíme . Zatím cvičíme dva cviky ,jeden je v pohodě , druhý se mi zdá takový že ho nedávám..je na bříšku hlavu mu mám otočit a držet a prostě mj to nejde...může se cvičit až k večeru 4 krát po každé hodine? Přítel je v práci , a umí t o lépe než já ,že bych tento cvik nechala na něm? Nebo se to musí cvičit zároveň se všema cviky? Za jak dlouho se mu ho může spravit že by spával i na druhé strane? Děkuji moc za odpovedi
Děti při cvičeních většinou dávají křikem najevo svou nelibost. Není to bolestí, jen se jim to nelíbí. Je potřeba cvičit celé sestavy, které rehabilitační určila. Každý ten cvik, ta manipulace, zapojuje celý komplex potřebný k pohybu. Není to o zrehabilitování jednoho svalu, ale o tom, aby se na pohybu podílela celá skupina svalstva, nervů a kloubů. Pak to dává smysl. Romano, toto je pro ženu obtížné období. Jen se musíš sebrat, zbytečně nehledat problémy a vyvolávat si pocit nejistoty a opuštěnosti. Musíš získat vědomí, že jsi to ty, na kom život někoho malého, bezmocného závisí. Z dívky, která je v tobě, musí vzejít silná žena, která bude pro své dítě oporou a největší jistotou v celém vesmíru. Nehledej toho, kdo ti pomůže, na nikoho nepspoéhej! Musíš sama! Staň se ženou a dívku nechej za sebou. Moc ti to přeji. A miminko za mě pohlaď po zádíčkách.
pavlik
Svatá pravda... taky jsme s malou kdysi cvičili. Ten prcek neumí mluvit a nadávat, umí jen křičet. Takže křičí, protože ho omezujete. Zkuste vzít dospělého a proti jeho vůli ho polohovat a cvičit s končetinami... Asi to nedopadne. Největší problém máte Vy, že Vás to drásá. Je třeba to překonat, je to pro dobrou věc. Pamatuji, že když jsme docházeli na cvičení a cvičili doma, že jsme měli pocity, že tam ty děcka snad půlí jaký byl řev.
Nechápu co na tak jednoduchém cviku vám nejde, prozraďte. Za mě - cvičit vše zaráz x krát denně. Zatím mimi cvičení bude brát jako mučení, tak ať to má vše dohromady za sebou.
romana
Ano jednoduchý jak pro koho ..pro mě to je těžký jak psychicky tak i tak že mi to prostě nejde ... První mi jde tento prostě mi je proti srsti ,ano dělám to kvůli němu ,ale není mi z toho dobře když pláče a nelíbí se mu to a já to pořádně prostě neumím udělat ,prostě mi ten cvik nejde . Takže ho mucim zbytečně . Proto nevím co mám dělat .
Také jsme cvičili... chodí tam každý asi proto, aby fyzioterapeuti měli co žrát. Po nějaké době, kdy mne to přišlo celé k ničemu, protože podle neurologa dítě bylo zdravé a jen ty věci dělalo o chvíli později, tak jsem to ukončil a nikdo to neřešil. Je to jako dentální hygiena, aby měly hygieniste kšeft. Pokud víte, že je dítě zdravé, neprozivejte to tak
Dřív se na tu stranu, kam dítě stáčí hlavičku, položila tlustá kniha obalená v ručníku a miminku nezbylo, než otáčet se na tu stranu opomíjenou, taková pasívní fyzioterapie podomácku. Jinak v tomhle věku už se dítě většinou plazí, tak bych ho směrovala za hračkou tak, aby se otáčelo, kam potřebuji.
jde to i bez vojtovky. chodili jsme také cvičit, nicméně naše rehabilitační vojtovku neuznávala a tak jsme cvičili jinak, bez bolesti, křiku a pláče dítěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.