Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, docela mě láká začít investovat do zlata - zlaté slitky, cihličky apod. Máte s tím někdo zkušenost? Vyplatí se to? Děkuji všem za případné reakce...
Ještě mě případně napadá, co třeba cizí měna? Euro, Dolar...?
peter, když to bude z wolframu, tak je to skoro stejně těžký, jenom ten wolfram stojí pár korun.
Proč zlato.? Zkuste platinu.
Nebo sůl (ta je nad zlato).Potom brambory,mléko,pšenice,vajíčka,ropa...
pro stir
tak mi to trochu vysvětlete když podle expertu zlato udělalo 12% a uspěšné fondy 13,5% před poplatkama. Včem je špatné? anebo experti lžou?
Víceméně je to neuvěřitelné. Čím déle se zabývám burzou, tím více docházím ke zjištění, že lidé jednoduše nechtějí mít peníze. Sice říkají že ano, ale opak je pravdou. Stále se řeší zlato, stříbro, měny, nebo dokonce byty, přitom ta data jsou jasná. Sám jednotlivým firmám vůbec nerozumím (tedy kromě aktivního obchodování - to je ale technická analýza), tak držím Nasdaq a SP500. Toho času o5 na maximech. Nevím nic a stejně vydělávám. Zajímavé je, že to i kolem mě dělá stejně málo kdo. Předpokládám vrchol investování v této oblasti zhruba za 10 let. To už bude i u nás běžné.
Zlato je nepraktické, nevýhodné. Radši bych šel do bitcoinu. Jeho pravost lze lehce a zdarma ověřit, nemusíte nikam chodit, nikde skladovat (pouze si uschováte privátní klíče) - a nejen že vám udrží hodnotu oproti inflaci, ale ještě na tom vyděláte. Nechápu, kdo ještě dneska kupuje fyzické zlato. To je přežitek stejné jako komunismus - furt se drží :D
u bitcoinu se spousta expertu shoduje že je hodně kolísavý a muže jit mooooc dolu( a jsou na to i ruzné scénaře které nejsou uplně scifi) kdežto u zlata to nehrozí to má trvalou hodnotu tisíce let... ale ano je to trochu nepraktické
klidně se ale nechám poučit v čem je nevyhodné když vydělavá jak akcie
Jestli chcete porovnávat akcie se zlatem, tak se nemáme o čem bavit. Bitcoin né že může jít dolů, on jednou zas půjde třeba o 50% dolů časem, ale nebude to z 60 na 15, ale z 200 na 100. Pak zase treba z 500 na 300, chápete co tím říkám? A tohle celé můžete absolvovat v cyklu maximálně 5 let. Dokud budou přibývat nekryté peníze (fiat), pak bitcoin pořad poroste. A to hned tak neskončí Studujte.
Ano to souhlasím.
takže pokud mám např 200tisíc volných tak za ně rozhodně zlato kupovat nemám? Likvidita taky aby nějaká byla rozumná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.