Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet čisté hodinové mzdy

Od: lenka2002 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně výpočtu čisté hodinové mzdy. Jsem zaměstnaná na DPP a nemám pevnou pracovní dobu. Moje hodinová mzda činí 160,-/h hrubého.
Dokázal by někdo poradit, jak spočítat čistou mzdu? Moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jako vždy, uvádíte jenom část údajů potřebných ke správné odpovědi.

1. Uplatňujete si slevu na dani?

2. Potřebujete čistou hodinovou, nebo průměrnou měsíční?

3. Je to dohoda do 10.000 (v r.2024; 11.499 ve 2025), nebo si vyděláte hrubou měsíční nad tento limit?

Jestli je to DPP bez odvodu SP a ZP, a jestli uplatňujete slevu na dani, pak hrubá = čistá, čili 160 Kč.

U DPP bez odvodu pojistného a neuplatněné slevy je hodinová hrubá - 15 % = hodinová čistá, čili 136 Kč.

Pokud je tam odvod SP a ZP a sleva na dani, bude hodinová čistá 140 Kč.

Je-li odvod a není-li sleva, bude čistá 126 Kč.

mnd®

Takže můj jen odhad cca. 130,- správný.

petrm
hodnocení

0x

Nevím, k čemu to má sloužit, ale já bych si vzal výplatní pásku a vydělil bych čistou měsíční mzdu počtem odpracovaných hodin. Sice to nebude přesné, protože daně platíte zálohově, ale aspoň přibližné.

hodnocení

0x
160 x počet odpracovaných hodin, mínus 15%

mnd®
hodnocení

0x

Spočítat neumím,ale 160,-/h hrubého je málo. To mám v čistém na ruku v DPČ.Ale odhadem to bude cca.asi tak 130,- čistého.? Zkuste kurzy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]