Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Služba převozu předmětu po česku

Od: tondas odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,
potřeboval bych po ČR převést kolo.
Dříve jsem používal zavezu.cz ale to už nefunguje, zadala se poptávka odkud a kam a velikost a někdo kdo jezdí trasu si tak přivydělal převozem.
Není prosím nějaká možnost co neznám?
Dotyčný nemá zájem kolo balit ani posílat, ale pokud by někdo přijel, tak nemá problém mu ho předat k převozu.
Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když mi dáte 3 Kč za kilometr tak si udělám výlet. A musí se mi to samozřejmě vejít do auta.

km

přijdete mi levný

JO, tohle účtuju když jedu se známýma (a některé tvrdí že je to drahé). Ale pokud by to pro mne byl výlet (tedy nějaké památky nebo alespoň keše), tak by to mělo něco do sebe.

km
07.02.25 21:47

hodnocení

0x

Zásilkovna. Je všude a nevěřím, že ji neznáte.

k2

Ja zase moc neverim, ze si Zasilkovna vyzvedne nezabaleny balik u odesilatele a hlavne, ze kolo (predpokladam jizdni) pujde vubec (vzhledem k rozmerum) pres Zasilkovnu poslat.

jarina

Nebo to rozebrat a poslat přez z-box xD

Hlavně odpovědět rychle a nejlépe první. Že je to blbost, to nevadí.

Maximální rozměr: nejdelší strana zásilky max. 120 cm a součet délek všech tří stran zásilky max. 150 cm

Do toho se žádné dospělé kolo bez rozebrání nevleze.

km
07.02.25 18:34

hodnocení

0x

Je to ale už několik let. Syn jel s rodinou na dovolebnou na Máchovo jezero. Prosil mě, ať za nimi pošlu kola, chtěli tam jezdit. Dovezla jsem je na nádraží, na nich cedule s adresou, přijali je v pohodě, že je pošlou vlakem do Starých Splavů. Dokonce to nebylo ani moc drahé. Ale už to nějaký pátek je. Nevím, zda dosud tato služba funguje. Jga.

Ráno jsem poslala, odpoledne mi syn volal, že kola už mají.

jannovak
Hlavne zase neco rychle placnout, ze jo.
Tazatel pise, ze prodavajici nema zajem neco nekam posilat nebo balit. Proste osobni odber

Jen sdělila, poradila svoji zkušenost,

jannovak
Jakou zkusenost? Vzdyt je to uplne mimo tema. Na to se tazatel vubec nepta. Ja mu take muzu doporucit treba DHL, ale musi si to zabalit. Mam s nimi vybornou zkusenost.

yarda1
hodnocení

0x

Možná by nebylo špatné prozradit (nebo aspoň naznačit:-D odkud - kam. A jak by to bylo s případnou platbou, trochu mi to připomíná něco podezřelého.

mnd®
hodnocení

0x

chlochydess: Zásilkovna není všude (takže tohle je hloupost)

do Z-Boxu se to nevleze ani rozebrané.

Řešení by možná bylo,ale když dotyčný nemá zájem kolo balit ani posílat ( ještě tak rozebírat ) a vyžaduje pouze osobku,tak je všechno ostatní zcela mimo.

Do 3.12.2004 se to dalo poslat komplet nerozebrané jako spěšnina.Pak tuto službu ČD zrušili.Dnes funguje služba u GLS, PPL, DHL, DPD ... ale zase - dotyčný by musel rozdělat a balit a nejlépe sehnat velikostně krabici od podobného kola u nějakého prodejce kol.Ale to dotyčný nechce.A další věcí je jakou největší velikost a hmotnost zásilky tyto společnosti vezmou k přepravě.Pak by to možná šlo uskutečnit.

A ano.Chtělo by to napsat jestli se jedná o jízdní kolo nebo kolo k autu nebo vodní kolo.

Možná by nebylo nutné to rozebrat, ale stačilo by to kolo omotat smršťovačkou. Ale i to je balení a to dotyčný nechce. Prostě buď si to vezmeš tak jak to je nebo z toho nic nebude.

yarda1
hodnocení

0x

Když se nikdo nenabídne, byl by velký problém aby sis pro to kolo (jízdní? ty jsi tajemný jak hrad v Karpatech) dojel sám?

Proč by to tazatel dělal? Všichni máme přece funkční křišťálové koule a můžeme tedy kvalifikovaně radit.

hodnocení

0x
Na P-C klubu je dokonce na toto ve fóru i rubrika- spolujízda, zde co to obnáší : " můžete domluvit převoz sebe sama, nebo čehokoliv jiného, případně mužete nabídnout volné místo pokud cestujete." Porůznu co je třeba se takhle přes klubmany do poslet cokoliv klidně přes celou ČR. Příklad -třeba sada klo na Puegeota z Olmiku do Práglu, nebo třeba přeprava osoby pdněkud někam. Ale jen pro řádné nebo zaregitrované členy peu clubu.

liska5
hodnocení

0x

Vlakem se posílala kola dříve. Na to visačku s cílovou stanicí. Počkalo v úschovně, často v takové venkovní kleci. Vyplatilo se obalit sedlo, řidítka a jiná choulostivá místa, ale aby se to dalo tlačit. Poslední roky nevím. To se ptejte na nádraží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]