Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neseriozní praktiky zaměstnavatele

Od: maj* odpovědí: 1 změna:

Zdá se mi, že jednání zaměstnavatele není zcela košer.. Jedná se o firmu OUTLET má zaměstnavatel po zaměstnancích právo vyžadovat aby si zakoupil pracovní oblečení z výběru zboží v jeho obchodě za přehnané ceny? Na pracovní oděvy a pomůcky se vztahuje zákoník práce pokud se nemýlím. Popřípadě zaměstnavatel poskytuje.

Další ,,zajímavostí ,, této společnosti je, že za odsloužené přesčasy nabízí místo peněz poukázky na nákup oděvů z uvedených výprodejů v tomtéž obchodě... zřejmě z důvodu , aby se oděvy vyprodaly i sneprodejními zbytky. Jedné kolegyni při odchodu od společnosti byla za,, pracovní oděvy a obuv,, požadovaná suma 3 800.-, kterou musela uhradit. Ještě by mě zajímala otázka stravenek ty samozřejmě neposkytuje. dá se nějak těmto praktikám bránit předejít. Nač se odvolat při jednání o těchto ,,příjemnostech,, nebo jak s ním jednat , ale možná raději asi hledat jinou práci tak závratné sumy neplatí a organizace firmy je běsivá i s novým zboží podle mne je i ve vlastním zájmu firmy, aby se postarala o doplnování nového zboží. Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

0x
Myslím si,že pracovní oblečení by vám měl zaměstnavatel proplatit,když ne tak to není solidní "firma"A oblečení za přesčasy je značkové a můžeš ho pak prodat za víc peněz a nebo přesčasy nedělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]