Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RC letadlo bez křidélek pro začátek?

Od: letec odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,kdysi jsem chtěl začít s RC letadly ale neměl čas
Nyní bych chtěl začít zase čas už je no něco jsem létal na simulátoru,a pohoda i s přistáním,beru to jen jako hru na PC a necítím z toho užitek, nyní plánuji nějaké levné letadlo ale nejlevnější je bez křidélek na křídlech,jde mi o to se hlavně naučit létat od sebe a k sobě,orientovat se v pozici letadla, myslíte že mi takové letadlo stačí? Potom bych si už koupil 4Ch ale do začátku si myslím 3Ch stačí co myslíte? Děkuji mockrát za zkušenosti

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, RC factory Step One. Je to pomalý, hodný EPP model, pak klidně něco od Pelikána či Kavana (Beta 1400,..).EPP peňáky jsou ale fajn, skladné, levné, snadno opravitelné
trtr
Ideálně set s RC Fly sky + dokoupit SIM či trenér kabel.

k2
hodnocení

0x

3CH do zacatku urcite staci. I tak toho budete mit ze zacatku az nad hlavu. Idealne neco, co umi letat pomalu, trochu plachti a reaguje pomaleji. Ocenite nejen ve vzduchu, ale i pri pristani.

letec
hodnocení

Co doporučíte prosím? RTF do 4 - 5 tis. Děkuji

makk
hodnocení

0x

Pokud nemáte v okolí někoho, kdo vám v začátcích poradí a pomůže, myslím, že tříkanál je ažaž. Doporučuji pro začátek motorový větroň nebo taxi (hornoplošník typu Cessna, Piper a pod). Hlavně to chce trochu slušně zpracované letadlo. EPP nesnáším, ale pro začátečníka má své výhody.

letec
hodnocení

Tak jo zkusím toho Pipera , potřebuji se naučit hlavně páčkovat
trtr

Cokoliv ne z EPP téměř 100% ihned rozbijete a oprava bude peklo. Radím zkusit ten Step One (mod ovladače vyberte dle zvyku, ale jde i přehodit):

rc-factory.cz/...

Pak bych klidně šel do kavanrc.com/...

letec
hodnocení

No právě ten step one není skladem v MOD 1
trtr
Na žádost určitě predelaji, nebo sám vyměníte kniply a v menu přepněte.
makk

Doporučovaný Step One i mě připadá pro začátečníka vhodný, jen jsem se nikde nedočetl jaké to má rozpětí. V tomto případě nedoporučují "začít něčím malým", naopak raději něco většího (rozpoětí aspoň kolem metru), jestli ten kluk na fotce má tak 130cm, tak to bude rozpětí cca 70cm, na můj vkus dolní hranice pro začátečníka.

letec
hodnocení

Rozpětí je 85cm délka letadla 72cm
trtr

Zdravím, bude to v pohodě, je třeba myslet i na menší prostor k výcviku, s "obludou" 1400 mm se potřeba o hodně větší a Step One je hodné a pomalé letadýlko. Pan Votava určitě poradí, jen se zeptat.

makk

Tak to už je docela v poho. Ony ty maličký letadýlka jsou náchylnější na vítr, jsou na dálku hůř vidět a mají malou setrvačnost, tak se chovají tak jakoby neklidně.

Jinak jestli mohu radit, tak úplně první let se připravte řídit jen výškovku a letadlo jen bez motoru klouzněte do vysoké trávy a pod. Vyzkoušíte si reakci na výškovku a vytrimrujete ji. Pak už s vytrimrovanou výškovkou zase klouzněte a zkuste si jak reaguje směrovka a pak teprv zapněte motor. Na první pokus nedávejte plný plyn, ale jen tak 1/2 až 3/4 a v ideálním případě letadlo poletí rovně nebo mírně nahoru. Na plný plyn samozřejmě není problém odstartovat, ale je třeba očekávat, že se letadlo poněkud vzepne a budet muset trochu potlačit. Zezačátku řiďte "digitálně", tj na chvilku vychýlit kormidlo a vrátit. Ono to tak je špatně :), ale začátečníci mají obvykle sklony letadlo moc řídit (to i ve skutečném letadle) a pak padají do různých spirál a pod. Správně vyvážené letadlo letí samo a vy mu svoji vůli musíte vnucovat "nenápadně".

letec
hodnocení

Díky moc za podporu až uskutečním první let tak napíšu jak jsem si vedl ,snad to bude v pohodě létal jsem chvíli s malou koptérou
trtr

Ok, ať se daří. Hlavně, pokud bude ta stavebnice Step One, tak koupit ještě sadu vteřinových lepidel + aktivátor (možno i náhradní bižuterii - ovládací táhla,...) ! Dobrou zábavu.

makk

Jo ještě podstatný detail, první lety zkoušet za úplného bezvětří.

bum®
hodnocení

0x

Určitě to jde bez křidélek pro vyblbnutí s modelem to bohatě stačí a je to zábava, pokud nechcete v budoucnu létat soutěžně. Létám od roku 1970 s jednokanálem svahové větroně tak i motorové modely a modely s ovládáním výškovka, směrovka a na polétání to stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]