Nejste přihlášen/a.
Celkem pravidelně jednou týdně nárazově mluvím v kuse asi tak 7 hodin a ke konci už to dost cítím, někdy chraptím, někdy ne, mám problémy s modulací hlasu a tak podobně.
Máte nějaké rady, jak si s tím nějak pomoct?
Hrajeme po internetu hru, kde dělám vypravěče, zodpovídám dotazy, předvádím co a jak říkají fiktivní postavy (muži, ženy, děti, duchové, strašidla, zvířata, ... cokoli vás napadne a nejspíš i mnohem víc), popisuju prostředí a v podstatě se mi většinu času huba nezastaví. A mluvím pod celkem značným psychickým tlakem, protože je na mě přesila dotazů a rád bych odprezentoval v omezeném čase mnohem víc, než se do něj vejde.
Takže uvítám nějaké základní rady pro začínající řečníky
Když jsem po škole nastoupila do zaměstnání, učitelka mateřské školy a denně mluvila několik hodin, měla jsem problémy s hlasivkami a lékař mi často píchal injekci, kalciovku. Nejen já, ale i ostatní polužačky měly tyto problémy. Pak jsme se naučily spávně hlasivky používat. Vám bych poradila, najděte foniatra, ať vás to naučí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.