Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Film pro pamětníky - tip na drama, horor

Od: tredy odpovědí: 13 změna:

Zdravim. Může mi někdo doporučit nějaký dobrý film Pro pamětníky, CZ, něco z 40.,50.let (klidně i 30.léta), co je ale ve stylu drama, horor. Viděl jsem např. Dnes naposled (jako příklad) a to bylo ok... Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

1x

Film Podobizna z roku 1947.

csfd.cz/...

Ďáblova past.

csfd.cz/...

tredy
hodnocení

Podobiznu sem viděl, natahovaný, ale zachránil to konec. Ďáblova past, kouknu o co jde. Díky

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, Větrná hora, Ves v pohraničí, Tajemství Viléma Storitze, Kladivo na čarodějnice, Hrabě Drákula (TV film s panem Rackem) a pokud tazatel projeví zájem, tak možná přidám i další. Zdravím!
doplněno 01.02.25 13:43: Doplním další filmy, ale pokud je budete posuzovat podle hodnocení na ČSFD, tak tam zřejmě vysoké nebude. Někdo totiž dává mínus už jen z toho důvodu, že je film ČB nebo z padesátých či šedesátých let minulého století. Ano, jde často o tendenční produkci, ale u některých je slušná kvalita děje i výkony herců. Takže, něco je drama/detektivka a něco je budovatelské/dobové či komedie: Strach, Vrah skrývá tvář, Po stopách krve, Na kolejích čeká vrah, 105% alibi, Kde alibi nestačí, Alibi na vodě, Racek má zpoždění, Bylo to v máji, Karhanova parta, Pan Novák, Železný dědek, Plavecký mariáš, Kluci na řece, Prstýnek, Práče, 13. revír, Král Šumavy, Poklad byzantského kupce, Nahá pastýřka a mnoho dalších.
doplněno 02.02.25 13:26: Nemáte zač. A ještě "perly" z padesátých let, které slabší povahy nemají šanci vůbec dokoukat celé : Zítra se bude tančit všude, Rudá záře nad Kladnem a Anna proletářka.
tredy
hodnocení

Prohlédnu vše o co jde. Kladivo na čarodějnice samozřejmě klasika, Drákulu s Rackem jsem viděl před rokem, na tu dobu moc povedený, zbytek neznám. Díky

tredy
hodnocení

Díky všem. Moc díky bene za vyčerpávající příspěvek. Vše okouknu o co jde.

tredy
hodnocení

Tu Annu proletářku (taky by to šlo zkusit:)) zmiňovali často v nějakém dokumentu, myslím že Tváře českého filmu. Kdysi sem viděl hodně dílů tohoto dokumentu, ale už jsou k vidění jen některé, ne komplet. To byla moc dobrá dokumentární série. csfd.cz/...

hodnocení

0x

Někdy v 50. letech jsem jako malá holka tajně viděla film /dělala jsem, že spím a nakukovala pod peřinou/, bylo to o vraždění malých děvčátek. Myslím si, že se to jmenovalo: Stalo se za bílého dne. Pak jsem se dlouho bála sama jít večer spát. Ale když jsem to hledala, nikde to nemohu najít. Jaga.

csfd

zde online ke shlédnutí

terribor

Já ho viděl v kině v sedmdesátých letech a dodnes na něj nemohu zapomenout. Vynikající film, člověk se opravdu bál...

ben®
Ale CZ, jak je uvedeno v dotazu, to zrovna moc není .

csfd
hodnocení

0x

Něco mladšího?

Spalovač Mrtvol?

csfd.cz/...

tredy
hodnocení

Spalovače znám a klidně může být i něco mladšího.

fram
hodnocení

0x

Golem https://www.lepší.tv/top_tv/film/golem-online/ 1936 Tento pořad bude vysílán v televizi CS Film 7.2.2025 16:00

Fantom opery https://www.lepší.tv/top_tv/film/fantom-opery-online/ 1925

Pardon, ty odkazy nejdou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]