Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje klima/topení na hotelových pokojích?

Od: jarin® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám takový hloupý dotaz, ale chci si zajistit ubytování na hotelu, pokoj je vybavený klimatizací. Já nesnáším klimatizaci a ten vysušený vzduch z toho, nedělá mi to dobře. Jak ty pokové klimatizace fungují? Když vypnu klimatizaci znamená to, že vypnu i topení?

Netuším jak ty ovládácí panely obecně nějak fungují, jestli když dám OFF a zhasne ten displej, tak to přestane i topit, nebo když nastavím teplotu na nějakých 23 stupnů tak klima funguje automaticky a nejde vypnout. Nejsem moc zcestovalý.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

3x
V amerických hotelech mají jedno zařízení, které v létě funguje jako klimatizace a v zimě jako topení. Vždy jsem klimatizaci vypínal a raději strpěl určitý diskomfort, než vdechovat to, co lezlo z těch klimatizací. Jednou jsem totiž zahlédl,jak ta klima vypadá uvnitř, výměník a vnitřní prostor byl plný plísně a odpovídal tomu i zápach, linoucí se ven. Bylo vidět, že údržba a čištění jednotek není pro ně důležitá. Ovládání zařízení nebylo složité, bylo hned jasné, co se čím ovládá. Aby taky ne, musel to zvládnout průměrný Američan.

Nesmíš si plést hotel s nějakým špinavým hostelem.

klimatizace
hodnocení

2x
Je to individualni, pokud jsou neoteviratelna okna, je to zajisteno centralnim systemem, kde se da ovladat teplota, ale uplne to vypnout nejde z duvodu prisunu cerstveho vzduchu. U takovych systemu byva i zvlhcovac, ktery upravuje vlhkost vzduchu dle potreby.
Nebo je to tak, ze jsou treba radiatory plus oteviratelna okna, takze klima jednotka je bud splitova, nebo centralni a fancoil pod stropem, ktery jen chladi a jen honi vzduch v mistnosti (poznate ze vydech/vydechy smeruji do mistnosti a nasavani je treba v chodbe), vetrani je reseno otevrenim okna. A ta se da vypnout upne. A topeni byva reseno jinak, treba temi radiatory.
Kdyz odkaz na to ubytovani, treba by se dalo poradit konkretneji.

ttt
hodnocení

1x

1. v zime klimatizace nevysuje vzduch topenim

2. neznam hotel ve kterem by v zime topili klimatizaci

otazka plati pro zimu, kdy se topi nebo pro leto?

V teplejších oblastech, kde se topí asi tak 3x za rok, se nezávislé topení nedělá a počítá se s tím, že si host přitopí klimatizací v režimu topení.

ttt

jasne, lokalita neni specifikovana.

Aneb jak jsem slysel historku,,, do evropy se chystal Ind,, znami mu rikali v Evrope je zima.. vezmi si zimni bundu. Takze do evropy prijel pripraven v zimnim.. svetry, zimni bunda, cepice...

No, jenomze priletel v cervnu.

hodnocení

0x
To přece nelze paušalizovat, není to všude stejné. U nás potkávám nejčastěji normální splitovky s ovladačem, ale v zahraničí, zejména v Rakousku, Německu, a hlavně v Itálii jsou častější centrální systémy. Ale i nich lze běžně nastavit teplotu a intenzitu ventilátoru

hodnocení

0x
V Čechách jsem klimatizaci nezažil snad v žádném ubytování..Vesměs mají ústřední topení..Ať jsem točil kolečkama jakkoliv,tak to topilo stejně..Vesměs málo..Na dovolené v tropických zemích je všude klimatizace,která umí chladit i topit..ale proč v tropech topit,že;)
Tak v chatce na Boleveckým kempu asi klima nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]