Nejste přihlášen/a.
Tak už na mě taky došlo . Večer jsem dal inzerát na prodej bojleru, ráno už se ozval zájemce. Nabídl platbu předem, že pak pošle kurýra, který si zásilku zabalí a odveze. Nejsem naivní, vím, že jde o pokus o profláknutý podvod, takže jsem "zájemce" odkázal do patřičných mezí a jeho mail (v podstatě 2 maily, každý z jiné adresy) smazal. Pak už se samozřejmě nikdo neozval. Docela mě ale pobavila představa, jak jakýsi kurýr sundává 150 litrový, 2 metry vysoký, určitě přes 60 kg těžký bojler ze zdi, balí ho do papíru a nakládá do auta
.
Zatím o tomhle podvodu vím jen z doslechu, tak by mě docela zajímalo, jak to vlastně funguje .
Vcelku jednoduše... v rámci poslaného kurýra Vám budou tvrdit, že jsou potřeba informace o Vašem účtu kam mají poslat peníze, pošlou Vám odkaz na stránky, které vypadají jako ty od kurýrní společnosti a budou po Vás chtít vyplnit přístupové údaje k účtu - tím k němu získají přístup.
Případně budou tvrdit, že pošlou peníze na kartu a na stejně podvržených stránkách po Vás budou chtít vyplnit údaje o ní (číslo, držitel, platnost, CV kód). Pokud vyplníte, kartu zneužijí k nákupu pro sebe.
Na tyto podvody je zřízená celá stránka, kde je můžete (a taky byste jako zodpovědná osoba měl) nahlásit a ochránit tak jiné před podvodem. -- podvodnabazaru.cz/...
Jak podvody fungují se tam dočtete taky, ale také se to dočtete v milionech článků, kterých je internet plný -- google.com/...
Není to Hrebičík Michal?
Bacha na něj. Na něj už sami policajti vynášejí policejní videa z akce, jak jsou zoufalí, 8 let ho nedokáží lapit!
Více na tomto kanálu:
Normálně Policejní videa zveřejňujeme pouze policie a to ještě s rozmazanými obličej, a na tomhle kanále najdete necenzurovaná policejní videa s podvodníkem, to bude ještě dobrý poprask!
Každopádně podvody na bazarech docela frčí, protože lidi jsou holt hloupý
Ten kanál o tom podvodníkovi jsem chvíli sledoval. Je asi pravda, že je to jeden z největší podvodníků v ČR, ale celý kanál už sklouznul k tomu, že asi jeho autor na tomto případu dělá reklamu na ... to byste neuhodli ... prodej sázkových tipů!
Já teda neposílám kurýra ale když posílám zásilku od prodávajícího sám sobě, tak prodávající tu věc musí zabalit a zanést do zasil co. vna nebo PPL pointu nebo boxu
Nebudu platit navíc 30 Kč za to, že k němu dojede kurýr, když to chce prodat - tak ať zvedne svojí zadnici žejo.
A jeho účet mi musí dát, jinak mu nemůžu poslat peníze )0
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.