Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje podvod, prodej na inzerát?

Od: magdon® odpovědí: 14 změna:

Tak už na mě taky došlo :(. Večer jsem dal inzerát na prodej bojleru, ráno už se ozval zájemce. Nabídl platbu předem, že pak pošle kurýra, který si zásilku zabalí a odveze. Nejsem naivní, vím, že jde o pokus o profláknutý podvod, takže jsem "zájemce" odkázal do patřičných mezí a jeho mail (v podstatě 2 maily, každý z jiné adresy) smazal. Pak už se samozřejmě nikdo neozval. Docela mě ale pobavila představa, jak jakýsi kurýr sundává 150 litrový, 2 metry vysoký, určitě přes 60 kg těžký bojler ze zdi, balí ho do papíru a nakládá do auta *smich*.

Zatím o tomhle podvodu vím jen z doslechu, tak by mě docela zajímalo, jak to vlastně funguje *zmateny*.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Vcelku jednoduše... v rámci poslaného kurýra Vám budou tvrdit, že jsou potřeba informace o Vašem účtu kam mají poslat peníze, pošlou Vám odkaz na stránky, které vypadají jako ty od kurýrní společnosti a budou po Vás chtít vyplnit přístupové údaje k účtu - tím k němu získají přístup.

Případně budou tvrdit, že pošlou peníze na kartu a na stejně podvržených stránkách po Vás budou chtít vyplnit údaje o ní (číslo, držitel, platnost, CV kód). Pokud vyplníte, kartu zneužijí k nákupu pro sebe.

hodnocení

Dík. Je to teda dost naivní, nevěřil bych, že na tohle někdoskočí. *zed*

Jo... zůstává nad tím rozum stát. Bohužel lidská hloupost je bezbřehá.

vernon
Skočilo na to už nepočítaně lidí...

hodnocení

1x

Na tyto podvody je zřízená celá stránka, kde je můžete (a taky byste jako zodpovědná osoba měl) nahlásit a ochránit tak jiné před podvodem. -- podvodnabazaru.cz/...

Jak podvody fungují se tam dočtete taky, ale také se to dočtete v milionech článků, kterých je internet plný -- google.com/...

jara*
hodnocení

1x

Není to Hrebičík Michal?
Bacha na něj. Na něj už sami policajti vynášejí policejní videa z akce, jak jsou zoufalí, 8 let ho nedokáží lapit!

Více na tomto kanálu:

Normálně Policejní videa zveřejňujeme pouze policie a to ještě s rozmazanými obličej, a na tomhle kanále najdete necenzurovaná policejní videa s podvodníkem, to bude ještě dobrý poprask!

Každopádně podvody na bazarech docela frčí, protože lidi jsou holt hloupý

g68®

Ten kanál o tom podvodníkovi jsem chvíli sledoval. Je asi pravda, že je to jeden z největší podvodníků v ČR, ale celý kanál už sklouznul k tomu, že asi jeho autor na tomto případu dělá reklamu na ... to byste neuhodli ... prodej sázkových tipů!

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, on kurýr můžou být "tmaví" kurýři, kteří si vše očíhnou a pak až tam nebudete, tak vše vystěhují.

hodnocení

0x

Mě se zásadně ozývá nějaká cunda z Brna.

Jestli inzerát ještě platí,

jestli je věc stejná jako na fotce,

jestli si může poslat curýra...*smich*

Celkem již po čtvté.

jara*
hodnocení

0x

Já teda neposílám kurýra ale když posílám zásilku od prodávajícího sám sobě, tak prodávající tu věc musí zabalit a zanést do zasil co. vna nebo PPL pointu nebo boxu :)

Nebudu platit navíc 30 Kč za to, že k němu dojede kurýr, když to chce prodat - tak ať zvedne svojí zadnici žejo.

A jeho účet mi musí dát, jinak mu nemůžu poslat peníze :))0

belus
hodnocení

0x

Mal som uz podobne maily pri predaji na bazosi. Ze zaplati dopredu bez problemov, prijde kuryr a "zoberie" balik. LEN musim zaplatit postovne,lebo kupujuci je zo zahranicia a bez toho neprijde. Ked som ho dostal do "obrazu" viac sa neozval.Miesto c.uctu som mu poslal smajlikov s usmevom.

hodnocení

0x

Mne napsala, že je z Ostravska, tak jsem jí sdělil, "že je to výborné, páč tam pozítří jedu a přivezuji to".

jano123
hodnocení

0x

Keď napísal, že "platba vopred", a do príchodu kuriera by nenabehla na účet,

tak by som kurierovi aspoň potriasol rukou, a ak mal nejaké náklady

nech si to vybaví s tým, ktorý ho poslal...*zdravi**smich2*

ale kurýr nepřijede nikdy, to je jen záminka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak funguje bojler

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]