Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravář praček a myček - kurz

Od: al odpovědí: 6 změna:

Pracoval jsem na montážích CNC strojů, strojních rozvaděčů, pak jako servisní technik výpočetní techniky.

Po přestěhování jsem nenašel podobnou práci, a tak se živím řízením, které mě nebaví. Souběžně hledám jinou práci, v původním oboru.

Byl jsem upozoněn na jednu profesi, kterou bych potencionálně mohl dělat - opraváře praček a myček.

Opravuji občas v rodině různé el. stoje, přístroje, sporáky.

Pračku nebo myčku, jsem ale nikdy neopravoval. To si doma neopravíte.

Chci se zeptat zdali by někdo věděl, jestli na tuto profesi existují nějaké kurzy, které by mě naučili dovednostem.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujerbratr
hodnocení

1x

Hmm.. a ještě,si myslím, že budeš muset být alespoň vyučen v elektrooboru, abys mohl dělat na elektrozařízení .

Budeš potřebovat zkoušky s nař. vl. 194/2022 (dříve vyhl. 50.)

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, na pračky a myčky nevím, ale zeptal bych se přes servisní zastupení daných značek v dané oblasti -> takže Google. Jinak co třeba chlazení? Tam by to taky šlo, zase se zeptat servisu chlazení, nebo celkem terno je plyn, ovšem tam už je potřeba hodně znalostí.

P.S.: Jinak pračku jsem doma opravoval a "celkem" úspěšně, jela ještě cca rok-dva, ale není to pro každého. :)

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, různé (i rekvalifikační) kurzy pořádá (a často je i celé financuje) stát prostřednictvím Úřadu práce. Nestyďte se tam optat nebo přes internet. Něco jistě zajímavého pro Vás je i viz odkaz. Zdravím!
mpsv.cz/...

hodnocení

0x

Před časem jsem mluvil s opravářem, který to dělal mnoho let a skončil s tím, protože nemohl získat servisní dokumentaci. Pokud se nedostanete do servisního módu, máte omezené možnosti testování. Výrobci ani obchodníci nemají o provádění oprav zájem. V podstatě jediná možnost je prostřednictvím obchodního zastoupení značky.

jara

Značka má typicky jeden servis a ten má nasmlouvány nějaký živnostníki co pro něj dělají

A docela pochybuju že existuje nějaká podpora výrobce, maximálně tak měnit akční členy, případně základní desku... Základní deska bude stát těžký peníze, že se to podle mě asi nevyplatí...

Pochybuju že existuje nějaká rekvalifikace... Dříve bylo v každém elektro výrobků nalepeno elektrické schéma, dneska to je většinou know-how a desku umí opravit nebo diagnostikovat jen fakt odborník, jenže hodina času takového odborníka dneska stojí... Takže to dělají buďto nadšenci a nebo studenti

trtr
hodnocení

0x
No na Whirlpool se schéma dají vygooglit, Goodess je rebrand, často stejná jednotka. Bosch taky se něco najde. No měniči celku je to jedno.
Já bych upravil napájení programátoru, klasický prošlehlá pojistka a špatný IO LNK304PN.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]