Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DeAgostini - Model vozu Knight Rider

Od: jozefs11® odpovědí: 21 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, na kolik korun mi vyjde kompletní model vozu ze seriálu Knight Rider na DeAgostini, nějak tomu nerozumím. Rád bych si objednal prémiovou edici tohoto modelu. Od třetího čísla bude každé další číslo stát 279,-Kč, to mi přijde strašně moc, když má celá sbírka 110 čísel. To mi jako model přijde skoro na 30 000,-Kč? To je přeci nesmysl. Jak to vlastně je? Předem děkuji za odpověď.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

7x
Zdravím, tak jak píšete. Navnadit a pak ždímat. Kupte si stavebnici a lépe, je to lepší modely-plastikove.cz/...
P.S.: V případě časopisu bude chybět číslo a je to v pytli.
hodnocení

To je teda síla, takovou hodnotu ten model přece nemá. To je pěkná zlodějna. Kdyby model vyšel třeba na 4 000,-Kč, tak by to bylo v poho, ale takhle? A jinak díky moc za tvou odpověď.

trtr
V pohodě, rád pomůžu. Ta stavebnice je sice základ, ale nic nebrání upgrade dle schopností na model z filmu. Ono se to tak často dělá.
Dokonce ho můžete předělat na RC, nebo ji koupit RC auto a lexan kastli ala knight si udělat, včetně blikátek.

hodnocení

4x
Počítáte zřejmě dobře, v čem je problém? Je každého věc, jestli na to skočí. Můžete to brát jako nákup na leasing, nebo hypotéku. Taky přeplatíte. Zde spokojení zákazníci:
vasestiznosti.cz/...
doplněno 28.01.25 15:59: Kovový model 1:8, tak to není tak špatné, to je míň jak osmina ceny originálu :).
Já tomuhletomu nefandím, ale pokud si takový velký kovový model můžete koupit někde jinde levněji, tak to udělejte. Tohle není věc nutné potřeby, jako třeba jídlo, bez tohoto hlady neumřete. Prostě je to obchodní model, tohoto se nevyrobí desítky milionů, ten návrh a výroba se musí zaplatit a zisk na tom musí být taky. Tohle je zbytná, vcelku luxusní věc, tak proč by na ní meměl být slušný zisk.
hodnocení

Jen se divím, jak je to šíleně předražený.

krtek6
hodnocení

2x

počítej, že cokoliv co Dagostici vydá jako sběratelku...tak máš min 25tis abys to doskládal.

yarda1
hodnocení

2x

Kdysi kdesi na to byla nějaká diskuse (já jsem se kdysi nalapal na tohle byl jsem rád když si to někdo odvezl zadarmo)

cdn.aukro.cz/...

Když to dobereš až do konce a budeš si rvát šediny kolik jsi za to vyhodil, to je ten lepší případ. Taky se může stát, že to vydávání před koncem utnou a dostavět to nebude možné (to se stalo, když bylo druhé vydání Světa Poznání, asi bylo míň kupujících než vydavatelé čekali). Nebo u toho je nějaká záruka, že to dotáhnou až do konce?

k2
hodnocení

0x

Vam to prijde drahe, nebo proc by to byl nesmysl? Kolik je podle Vas adekvatni cena za takovyto model?

hodnocení

0x

Zdravím, ja som si síce od DeAgostini neskladala Knight Ridera ale Iron Mana, avšak doskladala som a to je to hlavné :D Každopádne, samozrejme že je to predražené, inak by z toho predajcovia a výrobcovia nič nemali, tieto veci sú podľa mňa hlavne pre nadšencov, čiže áno, vedela som, koľko do toho dávam eur, ale i tak som to robila, keďže som nadšenec a zberateľ, a mala som z toho úprimnú radosť :) A o to asi v týchto zberateľských kúskoch ide, i keď potom sú toho plné bazáre od ľudí, čo to vzdali v polovici, alebo naopak čo to aj poskladali, ale chcú na tom niečo trhnúť (to nepochopím). Toť môj názor.

Čiže hlavne záleží na tom, nakoľko si to ceníte Vy, či je to pre Vás proste srdcovka, vášeň, a či v tom hodláte aj vydržať až do konca, mne trafikár u ktorého som to pravidelne kupovala povedal, že som jedna z mála, kto vydržal :D

k2

Proc si myslite, ze je to predrazene?

model

No, jelikož je na to reklama v televizi, tak tyhle náklady přeci někdo musí zaplatit a zisk taky, hádám že je obchodní modely založen na tom že první jsou ve velké množství a pak postupně snižují počet protože dokonce dojde už jenom málokdo

Budete skládat tatrovku?

Všichni ti lidi potřebuji najíst, tak jim to musíte zaplatit, Tyhle nedělaj za 250 Kč na hodinu

k2

@model: Takze kdyz je na neco reklama v televizi, tak je to automaticky predrazene? A kolik by, dle Vas, mel takovy model stat, aby nebyl predrazeny?

trtr
Když bude číslo za stovku, tak budiž. Papír a pár obrázku + trochu textu má cenu max 20 Kč, dílky Čína production tak 30Kč a zisk 50Kč.
No trochu mi to připomíná minulou práci, kdy majitel chtěl lidí "dojit" a nedokázal pochopit, že když něco nebude stát 1000 (nákup třeba 400), ale jen 899,takže bude víc kupujících a ve výsledku vydělá víc. Odešel jsem sám od sebe a co vím tak upadá v zapomnění.
k2

@trtr: Takze podle Vas je adekvatni cena za model 11 000Kc? To pochazite z hodne lacineho kraje. Nechcete modely za tuto cenu dodavat a prodavat?

model

Adekvátní cena? Tak takovýto pojem neznám... Takovýto pojem můžeme definovat někde v prostředí, kde existují nějaké dvě konkurenční firmy prodávající obdobný produkt.

Pánové nevím jestli tušíte něco o uvádění výrobků na trh? Samozřejmě že je potřeba pokrýt zejména fixní náklad a pak ti variabilní náklady už objemem klesají, ale kolik bude tady objem? Kolik procent populace má touhu platit za to, že si budou stavět modýlky? To není jako když se reklamuje zubní pasta nebo vložky. V tom prvním případě to používá třeba 60% populace a ve druhém případě to používá třeba 23% populace (vložky)...

Nějaký modýlky aut? To může být tak 0,5% populace? No ale koupit si to třeba jen 0,01% (10.000?) nebo taky neee

k2

@model: A kde je problem? Kovove modely 1:8 takovehoto zpracovani nejsou uplne masova zalezitost (narozdil od 1:43), ale par firem to vyrabi. Cena takovychto modelu je vetsinou 25tis+, tudiz opravdu nechapu mistni stesky nad cenou modelu DeAgostini. Proste bezna cena modelu tohoto meritka a urovne zpracovani.

trtr
k2:
Prosím Vás, vždyť to smolí, chudák Číňan za zrnko rýže, možná bez bot v otrhaném tričku, fabriková cena nula prd a pan podnikatel zadá výrobu, usmlouvá cenu a pak to napálí do výšek. Něco podobného dělají u nás s mlékem, nejraději by koupili za, korunu, aby pak za třicet prodali, ale kde je část pro zemědělce a taky tu krávu?

k2

@trtr: No vyroba formy za zrnko ryze opravdu nebude a vzhledem k mnozstvi prodanych kusu se nejak zaplatit musi. To nemluvim o licenci.

Nicmene pochopte, ze pokud nekdo chce model takovehoto meritka a detailnosti, tak cena 25-30tis je proste normalni (nic levnejsiho nikde u konkrurence koupit nelze). Srovnani s mlekem je pak uplne mimo.

trtr
... no když myslíte, a licence, ještě pro starý model, no kdoví jestli je (spousta už je free).

Páni, nechcem sa vám tu do toho veľmi miešať, lebo do tvorby ceny sa ja vôbec nevyznám, len viem, že keď som to začala kupovať, bol jeden časopis + diely tuším za 7 eur, a počas kupovania to minimálne 2x navyšovali, i keď sa nepamätám na presnú čiastku, myslím že minimálne o tie 3-4 eurá to medzičasom zvýšili. Pre mňa to predražené teda nebolo, ja by som to kupovala tak či onak, preto som spomínala, že je to skôr pre nadšencov, než ľudí, čo to zaujíma len trochu, či sa chcú pobaviť - potom je to drahý špás.

yarda1
hodnocení

0x

Když to srovnám se stavebnicemi LEGO pro dospělé, je to srovnatelné

1url.cz/...

akorát vím když si to kupuji kolik za to zaplatím a že v krabici co si nesu domů jsou všechny díly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]