Nejste přihlášen/a.
Pardon, ale co jsme se vrátili (vloni), jela jsem vlakem asi třikrát a vždy na km banku. Z té se nikdy příplatky na tzv. "vlaky vyšší kvality" (haha) neplatily. Ale teď potřebuji jet na obyč lístek a netuším, jestli se ještě platí IC a EC příplatek? Stránky ČD mi nepomohly, nedokážu tam o tomto nic najít - ani jestli se to zrušilo. Nevíte prosím někdo? Docela spěchá... Díky moc!
Pravda vlakem moc nejezdím, ale dle tohoto článku by příplatky měly být zrušeny už skoro 3 roky
Vypadá to, že jsou opravdu zrušeny. Zkuste si zadat trasu a porovnejte ceny, zkusil jsem Brno-Praha a ceny jsou +- stejné u normálního rychlíku a u EC
doplněno 05.11.10 13:22:zapomněl jsem odkaz jizdnirady.idnes.cz/...
Pů a co vyzkoušet na stránkách ČD cenového poradce? Zadala jsem si tam cestu Praha - Ostrava, vybrala EC, 1. třídu a jsem tam za 656,- Kč.
Ja jsem se kouknul na Praha - Ostrava (tuto trasou jezdim), a za 63 Kc na Kolinskou. O co jde? Koupim si jizdenku na kratsi vzdalenost, nez jedu ve skutecnosti, konkretne z Prahy do Kolina, Vlakova ceta si tezko pamatuje, kdo kam jede, jeste nikdy me nepolapili. Pravda blby je kdyz je zmena pruvodci. U EC vlaku se nemeni, u nekterych rychliku jo (na to pozor). Pozor, nektere IC nestavi v Koline. Kdyz prijde az za Kolinem, reknu ze jsem zapomnel vystoupit, maximalne mi proda jizdenku s prorazkou 30 kc. Podobne Praha - Breclav a pod.
Ty priplatky IC/EC uz davno nejsou, nen na Pendolino.
Supr, díky oběma, jsem sto let za opicema :D Máří, jedničkou nejezdím (ne že bych nechtěla, ale proč platit zrovna českým drahám víc, než je nutné, že...). Tak za chvíli jedu, tudíž běžím a díky za rady! Krásný víkend, Pů
Na IC a EC už se příplatky neplatí. V neděli jsem jel z Pardubic do Prahy ECčkem bez příplatku. Příplatek je jen na Pendolino.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.