Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olizovani prstu v obchodě u sáčků na pečivo

Od: mirek88 odpovědí: 50 změna:
Dobry den,
Mam dotaz va vas vsechny prijde mi ze je to snad pulka republiky. Co vidim v obchode s toho je mi na zvraceni. Kdyz si nekde u peciva nebo jinde olizuje prsty pro otevreni sacku, ty kosiky nebo nakupni voziky strida za den stovky lidi i bezdomovci a lidi co neznaji umyvani rukou po wc.
Premyslite nad tim ze co olizujete? Je mi nekdy spatne fuj

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Můžete to brát tak, že trénují svoji imunitu. ;) Ale nebojte. mikroténové sáčky mají brzy zakázat, a pak už vás to nebude rozčilovat.
mnd®

Ale možná až od roku 2030 a v EU.To už tady možná ani nebude EU a tak se nestane nic.Možná se o to někdo postará.

Blbost je prý věčná, tak se bojím, že by tu EU mohla být dost dlouho.. :)
mll

Zánik nebo rozpad EU bych čekal nejdřív tak v roce 45, v roce 30 tu ještě bude.

Na pečivo bývaly papírové sáčky, no tak budou zase. Nebo budeme housky házet jen tak do košíku, to teprve bude trénink imunity.

Mě tyhle iniciativy EU přijdou dost hloupé. No ale co jsme si zvolili, to tam máme. Blbý je, že europarlament je takové odkladiště nepopulárních (a neschopných) politiků a podle toho to bohužel vypadá.

pozornost

co stí ma jí společného sáčky. Mohou si nosit vlastní

hodnocení

3x
Áaaa, náš každotýdenní bacilofob.
Hele pane, neopakujete se tak trošičku?
Bo to olizování sáčků a košíku jste zde už jednou dával.
mnd®

To je ten čistotnej pošuk s roupama.?

nak
Ne já jsem zde ale dobrá připomínka :)
Ale jo tehle dotaz mi to připoměl, říkám jak tyhle lidi maj to štěstí žd tuhle lahůdku nezažili…

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, to je to nejmenší. Nesnáším tzv. hrchlače, tedy ty co kašlou jak tuberáci a návrh hubu si prostě nic nedají a nedají, když už musí nutně do obchodu. No a pak ty s látkovým kapesníkem, který při smrkání pěkně vlaje a pak šup k pečivu. Hnus.
Naučil jsem se nakupovat do krabice (zboží vyskládám a pak zase skládám zpět do krabice), vozík vozím jednoruč a se zbožím manipuluji víceméně jen pravačkou. Už je to automatika, možná divný, ale mám to tak. Po každém nákupu očistím ruce a jdu případně dál.

hodnocení

1x

Nejhorší smrt je z vyděšení.

Chápu Vaše rozhořčení, měli bychom se chovat k ostatním slušně a ohleduplně. Ale některým to nevysvětlíte.

Nejlepší je zlatá střední cesta. Nebýt za čuníka, ale ani za přehnaně čistotného. Kde bychom jinak tu imunitu upevnili? Známá si nosí s sebou na nákup gumové rukavice. Kvůli těm madlům od vozíku, aby na ně nesahala přímo rukama. Připadá mi to přehnané.

Jenže bez navlhčeného prstu, jak už tady psali, sáček neotevřete. Na masném úseku jsem viděla, jak si prodavačky navrhčují prsty na molitanové houbičce /jako to bývalo na poštách/. Tu si na nákup nosit nemohu. Takže si prsty sice neolizuju, ale jeden na rtu mírně navlhčím. A sáček otevřu.

Je to pořád lepší, než si ty prsty navlhčovat o zcela použitý kapesník. Nemám pravdu? *blee**smich2*Jaga.

trtr
Zdravím, spousta sáčků lze otevřít jen tzv. zašustěním v prstech, nebo má na otevřené straně výstupek + existuje minimálně ještě jedna finta.

@trtr: ale spousta sáčků toto taky nemá. Jak potom chcete pytlík otevřít? Zalepený, vypadá to jak jednolitý kousek umělé hmoty. Bývá to velký problém. Něco o tom vím. Kdepak jsou ty papírové pytlíky z kdysidávna. Sjkončily v propadlišti dějin, stejně jako třeba vlašský salát v papíru. A jaká to bývala lahůdka. . Jaga.

Na 12 rohlíků je mikrotenový sáček fajn. Co nechápu, jak můžou v řeznictví dávat do nedýchající umělé hmoty třeba šunku, nebo jiné uzeniny.
trtr
Jaké balení myslíte? Pokud klasickou vaničkou s čerstvým masem, tak fólie je jako ventilek, z jedné strany propustí, z druhé ne. Někdy ji dávají i na zeleninu. Pokud myslíte třeba salám na tácku, tak tam je zase atmosféra inertního plynu. Pokud myslíte klasický výdej krajeneho, tak tam je voskovaný papír nebo papír a mikroten.
Jinak jsem nepotkal sáček, který bych zašustěním neotevřel.
Mám na mysli, když si u pultu koupíte 20 dg šunky a zabalí vám ji jen do tenkého igelitu, nebo mikroténu. Pokud to nechci sníst ten den, tak na to koukám a nevím, co s tím, protože samotný svačinový papír nekupuji, ani nepotkávám prodávat. Pokud bych to nechal zabalené, druhý den to bude v ledničce smrdět. Tak to aspoň pootevřu, ale taky nic moc.

aaa
hodnocení

1x

A když na pytlík plivnou a netrefí se, a pak to přistane na rohlíku, pak to bude košér? *mala*

riva
hodnocení

1x

V zimě je suchý vzduch a pytlíky se otevírají hůře. Obvykle beru i zeleninu a ta poslouží jako zdroj vlhkosti pro prsty místo olíznutí.

tj
hodnocení

0x
Souhlasím s tazatelem. Je to nechutné, ale to teprve začínáme. Co třeba to, že dítě v nákupním vozíku ohmatá ten vozík velice důkladně a pak mu maminka strčí do ruky rohlík, aby náhodou za těch 20 minut neumřelo hlady. *smich* Jsou lidé, kteří vynášejí odpadky do popelnice a po tom si neumyjí ruce. To je teprve mňamka, když na tu popelnici sahá popelář, který osahal tou samou rukavicí půlku města popelnic, na které sahali třeba bezdomovci, kteří si utírali pozadí kdo ví čím a to se vsaďte, že ti si ruce nemyjí. A teď třešnička na závěr. Pes sežere kdo ví co na procházce při venčení, pak se olíže "tam" a také "tam" a přiběhne k paničce a olízne jí obličej. Hmm. Nebo páníček dá psovi nějakou dobrotu, nechá si olízat ruku a tou samou rukou pak pokračuje v jídle. V lepším případě. V tom horším připravuje pokrm pro návštěvu, třeba chlebíčky, které pak jíte vy. Jasně, trénuje se imunita, ale vše má své meze a tohle jsou už nechutnosti a hazard se zdravím. Neznalost základních pravidel hygieny a hloupost. *nevi*
trtr
Zažil jsem osobně, že osoba vyšla z bytovky s odpadky do popelnice a pak šup hned pro nákup. Myslíte, že ruce očistila? *hi*
P.S.: Máme sousedy a ti vždy sáček od odpadu berou z popelnice opět domů, až do prvního roztržení. *cert*
ddd

trtr - Eu nařídila šetřit a naše povedená demolice ve strakovce to odklepla taky. Na vše musí být zákon, aby občané věděli, co a jak mají dělat. Musíte na Výbornýho, aby to uzákonil a komouš podepsaĺ.

trtr
Nám vše zakážou, nařídí, omezí,... a sami budou žrát až do puknutí a chlastat víno, klasika.
mll

>> Máme sousedy a ti vždy sáček od odpadu berou z popelnice opět domů, až do prvního roztržení.

Tohle se dělalo za minulého režimu. Buď se nosil vysejpat celý koš, nebo jen ten igelitový pytel, který se donesl zpět domů, tam se případně vymyl. No ale asi se tady pár pamětníků, co pamatujou, jak se před revolucí kupovaly pytle na odpadky, najde (já mám pocit, že se nic takového v maloobchodě ani neprodávalo, ale byl jsem malé dítě, tak nevím, jestli to nemělo eso nebo tuzex).

Rodiče vzpomínali i jak se vymejvaly pytle od kuřat a vůbec jak se igeliťáky používaly opakovaně. Ale to byl igelit, dnešní mikrotenové pytle na tohle nejsou udělané, pytle na odpadky jsou prostě na jedno použití.

trtr
Jo, to jsem slyšel, bylo to hustý, zvláště ty od masa. A co taková šprcka? *smich*

Je to mimo téma, ale věřte, že i tato věc se používala opakovaně. Byla jsem jako dítě u kamaráda a jak už to bývá, vlezla jsem k nim až domů. Nad kamny takový rozkládací vějíř z dřevěných tyček /tehdejší sušák/ a na každé té tyčce se sušil navlečený kondom. Tehdy mi moc vrtalo hlavou, co to u těch F. mají.

Jasno mi do celé věci vnesl až můj nezapomenutelný otec, nejprve si dal podrobně vysvětlit, co jsem tam vlastně viděla a pak s potutelným úsměvem řekl: "Víš přece, že pan F. je včelař. To tam měl pověšené takové domečky, klícky, do kterých se chytá včelí královna! *smich* Aby se mohl založit další roj!"

Dneska bych tomu už nevěřila, tehdy jsem vykuleně s otcem souhlasila. Loni v létě to bylo už 50 let, co nás navždy opustil. A já si ty jeho mnohdy úžasné hlášky pamatuji dodnes, stejně, jako tuto o včelách. *smich2*

Tak sbohem, táto! Je to už hodně let, vzpomínám stále. *plac*Jaga.

Ještě jedna vzpomínka.

Matce se propálily plechy na pečení. Tehdy se nové nekupovaly, chlapi je uměli udělat. A tak otce o ně požádala. Otec byl strojní zámečník, plechy v práci udělal. Ale jak je dostat domů? Bylo to někdy v 60. letech.

Táta jel večer do práce na kole, mě vzal s sebou /10 letá holka/ jako doprovod. V dílně mi dal do náruče těžký balík v hnědém papíru. A šli jsme zpět. U vrátnice nás zastavila ostraha: "Co to ta holka nese?"

Táta: "Ale, byl jsem vyznamenán jako dobrý pracovník a dostal jsem zarámovaný obraz Lenina. /velikost i tvar odpovídaly/. Tak ho teď neseme pověsit domů, aby se mi tady nerozbil." *smich2*

Vrátný se chechtal. Zda tátovi věřil, či ne, nevím. Ale s těmi plechy do trouby nás propustil.

Táta uměl pobavit, zasmát se, být vtipný, nezkazil žádnou legraci...Proč právě on měl vyměřeno pobýt tady jenom pouhých 49 let? *plac* Jaga.

Potká Patrik Šona: "Příteli, žena mi odjrla do lázní. Prosím tě, půjč mi kondom. V pořádku ho vrátím. " Použil, vypral, sušil. Přišel vítr a kondom sebral. "Příteli, nevíš, co jsi udělal. Nebyl můj, byl klubovní." *smich2*

trtr
Zdravím, pobavilo a zároveň jsem si vzpomněl na babi, kterou jsem ani nepoznal, minuli jsme se asi o 3 měsíce, prý se hrozně těšila.*plac*

km
hodnocení

0x

svět před covidema po covidu...

ale já vám rozumím. nicméně, jak otevřít ten mikrotenový sáček se suchými prsty? děkuji za tipy

Zatáhnout do šířky a vyjede trojúhelníček.

Dělám to tak, jak je vidět v 50. sekundě:

Přesně tak mi to vysvětlila jedna prodavačka, zatáhnout a objeví se cípek, za který to otevřete.:)

km

děkuji, zkusím.

je pravda, že ne všechny sáčky jsou stejné a také je tu určitý posun, že dnešní jdou otevřít docela dobře, před 15 lety to nešlo zaboha

pozornost

wow, video o igeliťácích. holomek nemá co dělat, hnát ho na vojnu

video originální! očkávám 8 000 000 komentářů, když o ně žádal

hodnocení

0x
Problém je v tom, že lidé jsou sobci. Měli by si pomáhat a ty prsty si olizovat navzájem. ;)

hodnocení

0x

Asi patřím mezi ty, kdo ze sáčků šílí. A olíznu prst. Jsem vděčná za video. Je s podivem, že stále žijeme a že na otvírání sážku vlhými prsty ještě nikdo nezemřel. *hej*Mirku, víte jak z toho ven? Noste si svůj sáček a opakovaně ho používejte. Pak vám nebude vadit činnost šílených otvíračů sáčků. Ušetříte své nervy. Tím ovšem neříkám, že nasliněný prst je něco fajn.

Nedá mi to, musím vzpomenout dobu, kdy igelitové sáčky nebyly. V drátěném, dobře "jetém" košíku byly spolu s pivními a minerálkovými láhvemi i nezabalené rohlíky a chleba, uzenáč v novinách a nezabalená kostka mýdla. Pak jsme se dostali k sáčku a ten jsme stejně občas zapomněli doma. *alene* jen vzpomínka. Krátkodobá paměť je v čudu, ale staropaměť funguje. Štve mě to, ale cu už?!

Trošku mě to ale udivuje, nikdy mě nenapadlo si slinit prst a pokaždý ten sáček otevřu...

Za celý život se mi nestalo že bych neotevřel :)

hodnocení

0x
Mě teda spíš prudí lidé, kteří si vezmou mikroténový sáček, postaví se před box s pečivem a blokují ho do té doby, než se jim podaří nad sáčkem slavně zvítězit, což někdy trvá hodně dlouho. :-D
doplněno 27.01.25 09:43: No ano, jsou také lidé, kteří jsou přirostlí ke svému nákupnímu vozíku a nevzdají se ho, ani když jdou do těch nejmenších uliček, popřípadě touto jízdní soupravou člověk - vozík zablokují 1,8 m třeba chladícího regálu a fascinovaně koukají 5 minut na jednu polici s jogurty, jako by byli v káhirském muzeu a poprvé viděli posmrtnou masku královny Heteroheres. Jasně, u seniorů to chápu, že mají vozík jako oporu, ale u zdravých lidí moc ne.
trtr
No a nejenom před box, ale třeba vozíkem napříč uličkou a ještě se potkají tetiny a začnou kochtat.
My tady tomu zbytečnému blokování v důsledku neschopnosti vnímat provoz v okolí s manželkou pracovně říkáme "laktační psychóza", přestože se o ni v pravém slova smyslu nejedná, ale proto, že obzvláště maminy s dětmi jsou natolik vytíženy nákupem a hlídáním dětí, že už nevnímají to, že třeba blokují jediný východ. U nich se to ale dá chápat. Ale u lidí bez dětí ne to divné (krom seniorů). Takže běžně u nás můżete slyšet třeba: "K sýrům se teď jít nedá, šíleně to tam laktuje. Vrátíme se k nim později." Což většinou znamená, že se tam natlačila spousta pistávajících lidí s vozíky a není tam proto k hnutí.
Ostatně tady to omezené vnímání sebe a okolí mají i někteří řidiči, a to je větší průšvih.
trtr
*smich*, já mám zase výraz pro "agresivní a nákupu chtivé" seniory - šermíři(většinou o holi), kolikrát se tlačí do obchodu hned ráno, ještě ani nevybalili všechno akční zboží, kolikrát doslova stojí přede dveřmi a klepou na sklo, prodavačku pak okřikují, jak to že to nemáte?

mirkofil
hodnocení

0x

Mirku, nepřeháníš to? A už jsi lízal ženskou?
Tam ti není na zvracení?

Rozdíl je jen, že koukáš v obchodě na jiný lidi, takže nemá být z čeho špatně

No kdyby ji před tebou lízalo tolik existencí, co hmatalo na vozík a ještě k tomu frekvence mytí se nelišila od toho vozíku, taky by sis to rozmyslel :)
trtr
27.01.25 18:06

hodnocení

0x
A pak tu máme ještě kategorii těch, co ty mikrokretenové sáčky nepoužívají vůbec a nahé pečivo dávají přímo do vozíku , fujtajbl.
Nebo co si neumyji ovoce a zeleninu (pamatuju, že neumyté nejedla ani morčata, asi chemie proti hlodavcům).
Nebo takivej ten nešvar, že někdo recykluje sáčky právě třeba od neumyté zeleniny a dá do nich třeba domácí buchty, to bych nejradši vyhodil, respektive to do pusy vezmu až po "sterilizaci" v mikrovlnce či troubě.
trtr
Jj, viděl jsem naživo chleba v koši snad po bramborách. *blee*
Mikroténové sáčky od pečiva mají u nás druhý život - třídíme do nich plast a dáváme zbytek komunálu. Máme strašně malý koš, protože třídíme snad vše a nemám rád mít odpad doma příliš dlouho, takto se to náplní hned.
Sáčky od zeleniny si beru na úklid či do dílny, tam poslouží než se opět vyhodí.
Teď budu asi kupovat mevatec.cz/... , budeme patrně první ve městě, kdo nemá klasiku (nechám upravit s vozovou litrů papírově).
Jako že to budou popeláři muset zvedat, nebo u vás budou jezdit maličkaté kuka vozy pro Barbie? :)

trtr
Ne, je to v pohodě v normě Kuka DIN, navíc máme malé Multikary které sbírají menší nádoby, ale opět umí i velké.

pozornost
hodnocení

0x

je mi ukradené co dělají ostatní, ať klidně olizují rohlíky z penamu nebo kostelecký uzeniny ,když jim babiš nevadí.
Ale předpokládám, že se dotksnou jen toho kusu pečiva, který berou a neochmatají jiný. (ano naivní přepodklad)

pro informaci, já neolizeuji, dýchnu na prsty případně si je dám nachvíli do rozkroku a pak jde pytlík odlepit

trtr
hodnocení

0x

Agrofert je všude, je naivní si myslet, že doma nic nemáte a nepodporujete jej (Olma, Penam, Kmotr, Kostelecké uzeniny,...). On sám o sobě špatný není, jen ty "výhody" by měli být pro všechny podniky stejné, bez ohledu na velikost. Sám Agrofert taky začínal jako pidi podnik z "garáže".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]