Nejste přihlášen/a.
Ale možná až od roku 2030 a v EU.To už tady možná ani nebude EU a tak se nestane nic.Možná se o to někdo postará.
Zánik nebo rozpad EU bych čekal nejdřív tak v roce 45, v roce 30 tu ještě bude.
Na pečivo bývaly papírové sáčky, no tak budou zase. Nebo budeme housky házet jen tak do košíku, to teprve bude trénink imunity.
Mě tyhle iniciativy EU přijdou dost hloupé. No ale co jsme si zvolili, to tam máme. Blbý je, že europarlament je takové odkladiště nepopulárních (a neschopných) politiků a podle toho to bohužel vypadá.
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Chápu Vaše rozhořčení, měli bychom se chovat k ostatním slušně a ohleduplně. Ale některým to nevysvětlíte.
Nejlepší je zlatá střední cesta. Nebýt za čuníka, ale ani za přehnaně čistotného. Kde bychom jinak tu imunitu upevnili? Známá si nosí s sebou na nákup gumové rukavice. Kvůli těm madlům od vozíku, aby na ně nesahala přímo rukama. Připadá mi to přehnané.
Jenže bez navlhčeného prstu, jak už tady psali, sáček neotevřete. Na masném úseku jsem viděla, jak si prodavačky navrhčují prsty na molitanové houbičce /jako to bývalo na poštách/. Tu si na nákup nosit nemohu. Takže si prsty sice neolizuju, ale jeden na rtu mírně navlhčím. A sáček otevřu.
Je to pořád lepší, než si ty prsty navlhčovat o zcela použitý kapesník. Nemám pravdu? Jaga.
@trtr: ale spousta sáčků toto taky nemá. Jak potom chcete pytlík otevřít? Zalepený, vypadá to jak jednolitý kousek umělé hmoty. Bývá to velký problém. Něco o tom vím. Kdepak jsou ty papírové pytlíky z kdysidávna. Sjkončily v propadlišti dějin, stejně jako třeba vlašský salát v papíru. A jaká to bývala lahůdka. . Jaga.
trtr - Eu nařídila šetřit a naše povedená demolice ve strakovce to odklepla taky. Na vše musí být zákon, aby občané věděli, co a jak mají dělat. Musíte na Výbornýho, aby to uzákonil a komouš podepsaĺ.
>> Máme sousedy a ti vždy sáček od odpadu berou z popelnice opět domů, až do prvního roztržení.
Tohle se dělalo za minulého režimu. Buď se nosil vysejpat celý koš, nebo jen ten igelitový pytel, který se donesl zpět domů, tam se případně vymyl. No ale asi se tady pár pamětníků, co pamatujou, jak se před revolucí kupovaly pytle na odpadky, najde (já mám pocit, že se nic takového v maloobchodě ani neprodávalo, ale byl jsem malé dítě, tak nevím, jestli to nemělo eso nebo tuzex).
Rodiče vzpomínali i jak se vymejvaly pytle od kuřat a vůbec jak se igeliťáky používaly opakovaně. Ale to byl igelit, dnešní mikrotenové pytle na tohle nejsou udělané, pytle na odpadky jsou prostě na jedno použití.
Je to mimo téma, ale věřte, že i tato věc se používala opakovaně. Byla jsem jako dítě u kamaráda a jak už to bývá, vlezla jsem k nim až domů. Nad kamny takový rozkládací vějíř z dřevěných tyček /tehdejší sušák/ a na každé té tyčce se sušil navlečený kondom. Tehdy mi moc vrtalo hlavou, co to u těch F. mají.
Jasno mi do celé věci vnesl až můj nezapomenutelný otec, nejprve si dal podrobně vysvětlit, co jsem tam vlastně viděla a pak s potutelným úsměvem řekl: "Víš přece, že pan F. je včelař. To tam měl pověšené takové domečky, klícky, do kterých se chytá včelí královna! Aby se mohl založit další roj!"
Dneska bych tomu už nevěřila, tehdy jsem vykuleně s otcem souhlasila. Loni v létě to bylo už 50 let, co nás navždy opustil. A já si ty jeho mnohdy úžasné hlášky pamatuji dodnes, stejně, jako tuto o včelách.
Tak sbohem, táto! Je to už hodně let, vzpomínám stále. Jaga.
Ještě jedna vzpomínka.
Matce se propálily plechy na pečení. Tehdy se nové nekupovaly, chlapi je uměli udělat. A tak otce o ně požádala. Otec byl strojní zámečník, plechy v práci udělal. Ale jak je dostat domů? Bylo to někdy v 60. letech.
Táta jel večer do práce na kole, mě vzal s sebou /10 letá holka/ jako doprovod. V dílně mi dal do náruče těžký balík v hnědém papíru. A šli jsme zpět. U vrátnice nás zastavila ostraha: "Co to ta holka nese?"
Táta: "Ale, byl jsem vyznamenán jako dobrý pracovník a dostal jsem zarámovaný obraz Lenina. /velikost i tvar odpovídaly/. Tak ho teď neseme pověsit domů, aby se mi tady nerozbil."
Vrátný se chechtal. Zda tátovi věřil, či ne, nevím. Ale s těmi plechy do trouby nás propustil.
Táta uměl pobavit, zasmát se, být vtipný, nezkazil žádnou legraci...Proč právě on měl vyměřeno pobýt tady jenom pouhých 49 let? Jaga.
Potká Patrik Šona: "Příteli, žena mi odjrla do lázní. Prosím tě, půjč mi kondom. V pořádku ho vrátím. " Použil, vypral, sušil. Přišel vítr a kondom sebral. "Příteli, nevíš, co jsi udělal. Nebyl můj, byl klubovní."
svět před covidema po covidu...
ale já vám rozumím. nicméně, jak otevřít ten mikrotenový sáček se suchými prsty? děkuji za tipy
Přesně tak mi to vysvětlila jedna prodavačka, zatáhnout a objeví se cípek, za který to otevřete.
děkuji, zkusím.
je pravda, že ne všechny sáčky jsou stejné a také je tu určitý posun, že dnešní jdou otevřít docela dobře, před 15 lety to nešlo zaboha
Asi patřím mezi ty, kdo ze sáčků šílí. A olíznu prst. Jsem vděčná za video. Je s podivem, že stále žijeme a že na otvírání sážku vlhými prsty ještě nikdo nezemřel. Mirku, víte jak z toho ven? Noste si svůj sáček a opakovaně ho používejte. Pak vám nebude vadit činnost šílených otvíračů sáčků. Ušetříte své nervy. Tím ovšem neříkám, že nasliněný prst je něco fajn.
Nedá mi to, musím vzpomenout dobu, kdy igelitové sáčky nebyly. V drátěném, dobře "jetém" košíku byly spolu s pivními a minerálkovými láhvemi i nezabalené rohlíky a chleba, uzenáč v novinách a nezabalená kostka mýdla. Pak jsme se dostali k sáčku a ten jsme stejně občas zapomněli doma. jen vzpomínka. Krátkodobá paměť je v čudu, ale staropaměť funguje. Štve mě to, ale cu už?!
Mirku, nepřeháníš to? A už jsi lízal ženskou?
Tam ti není na zvracení?
Rozdíl je jen, že koukáš v obchodě na jiný lidi, takže nemá být z čeho špatně
je mi ukradené co dělají ostatní, ať klidně olizují rohlíky z penamu nebo kostelecký uzeniny ,když jim babiš nevadí.
Ale předpokládám, že se dotksnou jen toho kusu pečiva, který berou a neochmatají jiný. (ano naivní přepodklad)
pro informaci, já neolizeuji, dýchnu na prsty případně si je dám nachvíli do rozkroku a pak jde pytlík odlepit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.