Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pobyt v lázních Velichovky, co sebou?

Od: lada48® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rozhodla jsem se, že pojedu do lázní. Prvně v životě. Tak jsem vybírala kam, chtěla jsem něco na pohybové ústrojí. Vyšly mi lázně Velichovky. Líbí se mi, že jsou to malé lázně v klidném prostředí. Jsem důchodkyně, tak nestojím o pobyt ve velkých lázních. Byl jste tam už někdo? Jak se vám tam líbilo? Kdy jste tam byli? Tím myslím roční dobu. Chtěla bych jet asi koncem dubna.

Druhá zásadní otázka je: co sebou do lázní? Nevím co všechno mám mít sebou, co tam budu potřebovat. Podělte se prosím se mnou o zkušenosti. Budu ráda za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ve Velichovkách byla moje matka, líbilo se jí tam, dobrá kuchyně, procedúry. Jsou to menší a klidnější lázně, nejsou tam denně tanečky apod.

Já sama jsem byla v Janských lázních. Líbilo se mi tam moc, daly se dělat pěkné pěší výlety. Proto jsem si s sebou brala převážně sportovní věci - batůžek, bundy, elasťáky, trekové hole, sportovní obuv.

Z nutnosti jsem si vzala sukni a halenku /abych měla aspoň něco lepšího/ a to jsem nakonec vytáhla jenom na koncert Franty Nedvěda. Jinak celý měsíc v sportovním. Byla jsem tam celý květen. Ráda vzpomínám. Jaga.

Tie tanecky casto spustali neveru, vratane pripadov, ked sa potom taky parik dohodol na rovnaky termin v dalsom roku.
Dalsia legenda hovori o kupeloch Lucky, kde liptovski mladenci pomahali liecit zensku neplodnost... teda presnejsie povedane muzsku.
yarda1

peter®

Ono se toho nakecá.Třeba když jsem ještě pracoval, dostal jsem povolávací rozkaz k nástupu do lázní, obešel jsem fabriku pokud po mně někdo něco chce, tak hned nebo až za tři něděle, jedna začala rejt: "No jo, lázně, flákat se, obrážet bary, špásovat s paničkama...", odpověděl jsem: "Paní...vy jste už určitě v lázních byla, z vás mluví zkušenost". *smich*

host
hodnocení

3x

Ve Velichovkách byly procedury v hlavní budově - Masarykův dům, kde byli také ubytovaní někteří pacienti - po TEP a kde byly ordinace lékařů. Jídelna ve zvláštní budově u hlavního vchodu. Ubytování v dalších pěti domovech - prvoreublikových vilkách podél průchozí trasy lázněmi. Takže něco na přecházení z ubytování ráno, v poledne a večer do jídelny a také na přejití do hlavní budovy na procedury. Tam se dá mezi procedurami posedět, odpočinou a pak teprve jít na další proceduru. Lázně jsou v podstatě jeden velký park, kde se dá procházet nebo posedět.

Takže mimo domácího pohodlného oblečení a obuvi také na každodenní přecházení kabát, bundu, deštník, boty, které se snadno přezouvají. Díky přecházení do jídelny a houfování před odchodem se ve Velichovkách lidé velmi snadno seznamují, mají si s kým popovídat, srovnat krok a jít do jídelny nebo z jídelny společně.

Další oblečení - něco na cvičení - šusťákové kalhoty nebo tepláky, tričko, případně lehkou mikinu.

Na slatonové koupele je dobré si vzít starší tričko, od těla po proceduře se navoní na rok dopředu. Ještě po roce poznáte tričko, ve kterých se chodilo na slatinu. Velichovská slatina je vynikající, pokud ji ještě stále dávají celou vanu jako dřív, nebo už mají nějaké jiné postupy.

V Masarykově domově je možné si také půjčit něco ke čtení, možná v lázních je už i wifi, takže je možné se připojit.atd atd

host

Pokud chodíte pěšky, tak se dají jít krátké procházky kolem lázní, v úplném klidu, nejsou tu cyklisti, aut málo. Ale okruh není moc velký. Dá se dojít lesem ke zbytků zříceniny hradu Rotemberk a pak stejnou cestou zpátky. Nebo jiná cesta, kolem lesa k silnici a za silnicí je ložisko rašeliny, nebo se dá dojít do blízké obce Rožnov, kde se dalo dát si nějakou svačinku.

Pro svižné turisty je zajímavá cesta směrem na Nouzov a pak polní silnicí do Hřibojed a sejít kousek dolů a na kopci doprava k přírodnímu kamennému Betlému Matyáše Bernarda Brauna. A totéž zpátky.

Pokud najdete někoho na cestování autem, dá se dojet do Kuksu podívat se na Hospitál se sochami cností a neřestí, nebo na Hrádek u Nechanic,atd. Ale brzo se stmívá, na delší výlety to není. Večer se dá sednou do velmi slušné lázeňské kavárny nebo bejvaly country večery v hospodě. Takže využijete i společenské šaty a boty

jiho
hodnocení

0x

Pokud vám nevadí, že tam je absolutně " mrtvo ", jeďte tam, není tam vůbec nic.

hodnocení

Nechci jet do lázní pro pobavení, ale jen na týdenní pobyt. Jestli by mi to pomohlo na pohybové ústrojí. Já vím týden je málo, ale chtěla bych to zkusit. Nabízejí tam na těch pět dní devět procedůr. Odpoledne bych se prošla po okolí.

Hlavně mě zajímá, co mám mít sebou. Na ten týden.

yarda1

Jestli je tam bazén, nezapomeňte na plavky. Když jedu do lázní (Jáchymov), obvykle mi pošlou lejstra kde je i infromace co tam budu potřebovat.

BTW: Ty tanečky se berou jako další procedura a přiměřená zábava k lázním patří kvůli duševní pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]