Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení- co s tím

Od: anezka odpovědí: 4 změna:
Prosím o radu. Nadměrně se potím a stydím se za to. Je mi 24 let, jsem žena a i když se osprchuju, dám deodorant, tak i tak zapáchám takovým nakyslým odérem. Bohužel se stydím si třeba sundat i svetr, aby to nešlo zacítit. Může to být nějakým zánětem v těle, nadměrnou konzumaci cukru nebo pouze "období"? Cítím tu změnu asi poslední 3 měsíce. Potím se od malička trochu více než ostatní, ale někdy mám období, kdy ani ne a pomůže normálně sprcha a deodorant, ale někdy mám zase období, kdy nepomůže ani tohle a do půl hodiny jdu cítit. Budu ráda za nějaké rady, co s tím. Opravdu mě to omezuje.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Je fakt, že takové pocení mají hodně na svědomí vrozené dispozice. Pak situaci zhoršuje psychika /strach/ a částečně to ovlivní strava. Pak by bylo dobré omezit sladkosti, slazené nápoje, alkohol, kávu, ostrá a těžká jídla. I když česnek a cibule jsou zdravé, tak je nejíst, když vím, že půjdu mezi lidi...A do jídelníčku zařadit - grepy, pomeranče, třešně, ořechy, klíčky, mrkev, červ.řepu, kakao. Prostě abyste měla dostatek vitamínů A, C, E(ten nalačno). Z lékárny pak Šalvějový čaj - nepít déle než 30 dní. Normální pot by neměl být hned cítit, ale až když se rozkládá na oblečení, dresu, prádle...Možná proto bych zkusila brát probiotika a z bylinných preparátů Vironal a Renol. Taky sledovat, která potravina situaci zhorší... Možná si najít podle referencí dobrého nutričního poradce a ten by k té stravě mohl říct víc.

Namiesto takychto pokusov nabrat smer k lekarovi, potenie je aj priznak vaznych chorob.
macvac

Souhlas. Já jsem se také dlouhá léta potil, a potom mi náhodně objevili, že mám špatnou ledvinu. Po vyoperování už mám od pocení pokoj,

liska5

Renol, co píšu, je na ledviny. Když je tam ten zápach, tak to může být z kyselin po konzumaci masa. Chtěla jsem jí doporučit stravovat se nějaký čas jako vegan, jestli pocítí změnu. Nevěřím totiž, že obvoďák ji bude s tímto problémem posílat po odborných vyšetřeních. Změří tlak, maximálně pošle moč do laborky. Taky nepíše, že by byla nějak unavená. To by mohla říct, aby ji brali vážně. Ono je to složité. Já se třeba nepotím a mám cystu na ledvině.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]