Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní údaje, jméno a rodné číslo

Od: zbynek odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
včera jsem byl u finanční společnosti. Řekl jsem jim své jméno a rodné číslo. Chtěli znát i adresu trvalého bydliště. Pán byl velmi nedůvěryhodný. Nevíte, zda jsou schopni zjistit podle těchto údajů i adresu trvalého bydliště? Děkuji předem za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jasně že jo! Navíc, uvědom si kde všude svá data necháváš- lékař, veškeré úřady až po registraci psa. Všude tam, kde svou totožnost musíš prokázat občanským průkazem.

hodnocení

0x

Pán byl velmi nedůvěryhodný.***proč jste se s ním tedy bavil? Proč byl nedůvěrohodný?

jsou schopni zjistit podle těchto údajů i adresu trvalého bydliště****pokud to budou chtít vědět, tak to zjistí. A co má být, že to vědí? Čeho se obáváte?

zbynek
hodnocení

Nevíte, jaké z toho můžu mít problémy. Doufám, že když zjistí event. adresu trvalého bydliště, tak nebude chtít po mně nějaké peníze...
Díky za odpověď.
doplněno 24.01.25 17:37: Byl nepříjemný a neuměl ani na počítači

neuměl ani na počítači****tomu nevěřím. Jak se to pozná?

Nevíte, jaké z toho můžu mít problémy.****to já nevím, co jste si dohodli...

Trvalý pobyt je jen evidenční údaj.

"nebude chtít po mně nějaké peníze.."
No bude, teda pokud jste si nějaké půjčil.

zbynek
hodnocení

Chtěl jsem po něm věci ohledně cestovního pojištění. Tak zadával věci jako léčebné výlohy, storno poplatek atd. Bylo to pouze orientační...
S PC neuměl zacházet.

Jsem pojišťovák. Pokud mi klint neřekne vše potřebné, tak s ním nejednám. Zrovna nedávno jsem řešil několik let starý problém, když jsem z klientky nemohl dostat telefonní číslo a do smlouvy se dostalo 601234567 které jsem si vymyslel aby kalkulačka pojišťovny neodmítala pracovat. také jsem jednou před lety brutil rodné číslo když mi klientka dala jen datum narození.

Laický klient nemusí tušit proč to všechno potřebuju, ale kalkulační systémy většinou všechno chtějí (u Cp jsou výjimky, kdy u některé pojišťovny se adresa potřebuje až nakonec. Ale pokud použiju interní srovnávač, tak potřebuju vše.

mnd®
hodnocení

0x

Tak jestli umíte na PC a chtěl to pouze orientačně,tak jste nemusel nikam chodit.Orientačně stačí použít např. top-pojisteni.cz/...

Měl byste to bez návštěvy nějaké společnosti s nedůvěryhodným pánem co neumí na PC.

doplněno 24.01.25 22:39:

Chtěli znát i adresu trvalého bydliště. - tak jste jim ji mohl nějakou dát. V OP je stejně napsaná adresa trvalého pobytu.To jen tak informativně.

Tak zrovna pro cestovko a dokonce když se chce storno jsou ty srovnávače totálně k ničemu. Vůbec mapříklad neuvažuje požadavek na samostatné storno. Navíc je tam velmi omezený výběr pojišťoven, chybí Kooperativa, direct, Generali, PVZP a ČPP. Přitom například direct bývá v oblasti CP vyhodnocován mezi prvními třemi nejlepšími. ČPP a Generali umějí samoztatné storno.

Takže obrátit se na odborníka má smysl !

ute

Cestovko se nejjednodušeji sjedna přes nějakou platební kartu či kreditní, jde to zapnout a pak zase vypnout...

Pokud nechce nějaké speciality jako třeba na Paragliding nebo jiné hazardní sporty, tak je to asi nejrychlejší nejlevnější nejpohodlnější metoda, Pokud jede třeba jenom jednou nebo dvakrát do roka - což? Já to využil akorát jednou prostě zapnul a pak vypnul ;)

Zapínání a vypínání umí jen některé banky. A pak jsou tam otázkou připojištění - ta zmíňená storna nebo připojištění půjčeného auta.

uzt
hodnocení

0x

Problémy můžeš mít leda v případě, že jsi uzavřel pojistku a uvedl falešnou adresu trvalého pobytu. Kdyby jsi chtěl z té pojistky čerpat...

Adresu trvalýho pobytu zjistíš z mnoha veřejných registrů i podle jména a data narození, ale proč by to měl někdo dělat? Pokud jsi pojistku neuzavřel a nezaplatil, no tak nevím co by mohl asi tak zneužít?

Pokud je nějaký prodejce je nedůvěryhodný, A nic po něm nechci, no tak mu přeci nebudu sdělovat ani jméno :) Pro mě by byl nedůvěryhodný kunčaft, který by po mně něco chtěl a odmítl sdělit část údajů potřebných pro smlouvu. A pojištění není nic než smlouva. Je třeba jasně identifikovat stranu.

Pokud jsi to chtěl vážně jenom orientačně no tak seš mu i to jméno i telefon vymyslet... Holt musíš být pohotovější v úsudku a čas zvolit strategii, co vlastně má být cílem tvé operace. Orientačně by ti to přece řekl i po telefonu i centrála na helpdesku i internetové kalkulačku, kvůli tomu nemusím nikoho osobně zdržovat, Zejména pojišťováka který někde sedí a je placen od toho, kolik uzavře pojistek!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]