Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzená slanina za syrova

Od: aja1946® odpovědí: 16 změna:
avatar aja1946

Snědly jsme s kámoškou dohromady 10 dkg uzené slaniny, vpoledne, teď mi volala, že zjistila, že neni určena k syrové spotřebě, byla dobrá, máme se něčeho obávat,asi už nejde nic udělat děkuji,

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
Neřešte to, buď se z toho "po", nebo ne.

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Pokud je něco uzené, je to i tepelně opracované. Nebo jste už někdy viděla udit maso bez tepla?

Je to jinak: Tahle slanina je prostě určena pro ty strávníky, kteří neumějí německy. Ti nemají pak zbytečné starosti a je jim po slanině dobře. "Němci" se případně mohou potenit. *smich2* Protože si něco připouštějí. Jaga.

Ale jo, vlastní uzení se provádí třeba i studeným kouřem, nebo tekutým kouřem.

vitalia.cz/...
bear

tomkk, proto námi němci opovrhují jako východ. Právě k vůli takovým, kteří neví o západních technologiích díky půlce života v totalitě.

Jasně, tak už víme, proč Germáni ohrnují nad Slovany nos už stovky let. Protože jsme neuměli udit. :)
runner2
Neříkám, že to v tomto případě hrozí. Ale uzení masa nezaručí ošetření masa před parazity tak jako třeba pečení. Třeba svalovce uzení nezahubí.
bear

Protože nás mají za hlupáky

 

hodnocení

2x

A tatarák sa je surový, a koľko som ja už pojedol ochuteného surového mäsa a som tu. A vy máte strach z údenej slaniny,lebo niekto sa istí na výrobku,ak by boli žaludočné ťažkosti.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben
Dobrý den, uzené maso (tak i slanina) je tepelně upravené z výroby, tak buďte v klidu. Zdravím!
doplněno 23.01.25 22:16: Ano, je tam skutečně (německy) uvedeno, že slanina není určena pro syrovou spotřebu. Takže, buď na obalu chybí český překlad, který by tam měl být nebo to kamarádka koupila v zahraničí. Ovšem, to malé množství, které jste společně pozřely nemůže uškodit. Určitě to bylo méně "nebezpečné", než syrový tatarák. Přestaňte to řešit.
doplněno 24.01.25 11:50: aja1946 - jestli tomu dobře rozumím, tak jste v pořádku a slanina Vám neublížila. Gratuluji!
hujerbratr

Bene-z čeho tak soudíš?

 

bear
hodnocení

0x

Jak to zjistila, že není určená k syrové spotřebě?

hodnocení

Bohužel pozdě jak píšu. Dodávám foto,co poslala kámoška
Uzená slanina za syrova
Uzená slanina za syrova #2

 

bear

Nakládané a uzené (gepokelt - gerauchert)

Natrium - dusitan sodný, Bukemholz... - kouř z buku, stopy horčice a celeru.

Na smažení a pečení, baleno v atmosféře, před kozumací ohřát.

...

Nebál bych se toho. Akorát to není extra kvalitní výrobek, proto je to určené pro teplou kuchyni.

To je jako jíst konzervu fazolí zastudena. Taky se nic nestane, ale nebude to ono.

S němci to nemá co dělat, jak píše zdejší rádkyně, že by byly něco nóbl *alene*

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Maximálně se z toho-tedy pokud nejste navyklé na tučné ( zde konkrétně uzený špek) pak se maximálně po...te. A pokud je uzená pak není syrová ale UZENÁ . Jinak nechápu někoho-něco sežere a pak teprve se ptá zda je to jedlé?!

hodnocení

Podobnou slaninu na pohled kupuji a ta se jí, proto mě to nenapadlo studovat.

 

liska5
hodnocení

0x

Na česnekovém boku z LIDLu bylo napsáno: výrobek tepelně neopracovaný a já ochutnala několik plátků ...a nic.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]