Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím zde přítomné o názor. V prosinci minulého roku jsem se na jedné seznamce seznámila s přítelem. Jezdí za mnou cca 1x za 10 dní 80 km sem a 80 zpět. Já ho navštívit nemohu, protože bydlí na ubytovně a hromadnou dopravou bych to nezvládla, auto nemám. Prožili jsme spolu část vánoc a Silvestra. Přítel přijede vždy večer po práci, ihned jde do vany, mám uchystanou večeři, na svátky pochopitelně navařeno a napečeno. Přítel ráno douho spí, potom se najíme a jde znovu spát do cca 17.hod. Já bych ráda šla na procházku nebo jela na nějaký výlet, ale to nelze. Navíc mě dost finančně vyčerpávají ty nákupy . Přítel pracuje v supermarketu s potravinami, tak jsem si myslela, že něco přiveze, např. pití, abych to nemusela tahat v rukách, ale ještě se tak nestalo. Je mi trapné si o něco říci, beru v úvahu, že benzín na cesty za mnou také dost stojí, ale vím, že do budoucna to takto nebudu zvládat, protože mi od ledna dost značně narostly náklady na bydlení. S přítelem mi je jinak dobře, ale vím, že to nebudu moci do nekonečna zvládat. Tady práce není, takže nějaké sestěhování nepřipadá v úvahu. Prosím, jak byste se zachovali a co byste mi poradili?
Nevidim v tom budoucnost. Jezdí se k tobě jen najíst a vyspat, nic víc. A nevypadá že by se to do budoucna mělo změnit.
Potřebuješ někoho kdo po snídani nebude dál chrápat ale vyrazí s tebou na výlet.. Taky musíte bydlet spolu, jinak zaplatíš nájem, budeš jíst zelí a nic víc neutáhneš. Pokud tedy nenajdeš zdroj financí abys to utáhla sama.
Dobrý den. A jste si jistá tím, že Vám o sobě říká pravdu? Že opravdu žije tak, jak Vám tvrdí? Zkuste mu navrhnout, že se setkáte někde na půl cesty. Zaplatíte si na půl třeba hotel..Uvidíte jak zareaguje. To, že k Vám dojede na jídlo, sex a odpočinek je výhodné pro něho, ale Vám to jen přidělává starosti a zvyšuje náklady...I když názory na toto samozřejmě mohou být opět různé a rady také..
Pán přijede, nají se, vykoupe se, vyspí se...a co dál? Vůbec nic Vám za tu péči nepřiveze. Není to málo /Antone Pavloviči/?
Tohle všechno může dělat doma a nemusí za Vámi jezdit. Sprchu tam jistě má, sporák taky. A když se vykoupe a sundá ze sebe prádlo, možná mu jej ještě vyperete. Vyžehlíte, zašijete...Možná mu dáte nějaké jídlo i s sebou. Všechno táhnete sama, on se jen veze.
Položte si otázku, k čemu, proč za Vámi ten člověk vlastně jezdí. Válí se v posteli až do večera, Vy stojíte u plotny, i když auto je k dispozici a nějaký výlet by Vám udělal radost.
Ten člověk použil seznamku z jiného důvodu - aby se o něj někdo postaral. Což se mu splnilo.
Rozlučte se s ním, už ho nezvěte. Peníze raději použijte pro sebe. Tohle není opravdu pěkný a láskyplný vztah, to je jen zneužívání a vyžírání. Asi tak! Jaga.
Jen mě překvapuje, že podobného člověka nazýváte "přítel." Takhle se přítel opravdu nechová.
Čtu to znovu - a vadí mi v tom ta rychlost. Poznali jste se v prosinci a on se k Vám hned nakýbloval na Vánoce a Silvestra? Jen aby na Vás neudělal nějaký podvod či žádost o půjčku. Není to dobré.
Super! Zadara najíst, lázeń, potom chrápe celý den, ještě se sexem... navíc kolenovrt.
Hnala bych ho svinským krokem!
@peter, prý "bez vad", teď jste mě rozesmál
Sama si tim vztahem nejste jista a sama vidite, ze vas to vycerpava. Ptate se na anonymni poradne. Pokud vam ale neco vadi, mela byste mluvit hlavne s nim. Chlapum se musi dat jasne ukoly. On netusi, ze tahate piti v taskach, on to delat nemusi. Zadejte mu ukol, at doveze piti a seznam, co ma nakoupit. Uvidite jeho reakci. On o tom mozna vubec nepremysli!?
JInak je vam snad jasne, ze vy mu poskytujete sluzby k jeho spokojenosti, ale on vas potesi pouze svoji pritomnosti!
Takhle si predstavujete vztah? Doporucuji otevreny rozhovor a pak se sama rozhodnete.
Oběma je nám 50 let, přítel ovdověl a je zatím na ubytovně, byt nechal dětem . Společný život zatím neplánujeme. Já jsem rozvedená, mám svůj byt, 2 dospělé samostatné děti.
Ok, teda rodina a deti nie, spolocny zivot zatial nechcete, tak si to nechajte v tom rezime "sex raz za 10 dni", len mu uplne priamociaro povedzte, aby prispieval na stravovanie.
Vidim tam ale velky vykricnik "byva na ubytovni, byt nechal detom", to moze byt len klamstvo a skutocny dovod je iny. Dobrovolne na ubytovnu nikto nepojde, skor by som cakal kupu alebo prenajom jednoizboveho bytu, nez pretlkanie sa na ubytovni. Nema nejake dlhy / exekucie? Pozor, aby si casom od vas nepozical peniaze pod nejakou zamienkou.
Na ubytovně je proto, že mu značně přispívá na ubytování zaměstnavatel. Pronájmy bytů v oblasti, kde pracuje přítel, jsou několikanásobně vyšší než platby za ubytování. Do budoucna plánuje, jak se zmínil, postavit montovaný domek. Já peníze nemám a už vůbec ne na to, někomu půjčit.
Ajlenka ... asi Lenko nebo Alenko /?/.Jezdí se k vám vykoupat, najíst a vyspat, to vše za vaše peníze. Je to pohodlnější než na ubytovně. A co pro vás? Sex? No to si chvilku sexu platíte dost draze, není to trochu urážející? Kde bydlíte? Chvilky sexu se dají získat i lepším způsobem. A příživníka kopněte do xxxxxx! Přeji vám krásnější a radostnější dny! A úsměv!
Osobně bych použil repliku Bolka Polívky z Kalamity: "Nemám čas mrhat časem." Známosti, která by nevedla ke společnému bydlení, bych se nevěnoval. Vy ale na to máte názor jiný, tak je také potřeba situaci posuzovat jinak. On dá za setkání zhruba 400 za benzín nebo naftu + amortizaci a vy mu za srovnatelnou částku dáte najíst. Nevidím v tom nic nespravedlivého.
Plně se ztotožňuji s tím, co napsal peter v 15:08. A vy ho v podstatě financujete. Jeho náklady na dopravu za vámi jsou jeho náklady, vždť jezdit nemusí, je to jeho zájem. A to, že ho u sebe živíte, že se koupe, že se kvalitně vyspí, to všechno jsou vaše náklady pro něho. AQ co z toho máte vy? Jeho přítomnost, jeho sex? Za svoje peníze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.