Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžou rozměry kufru na FlixBus lehce přesahovat povelené míry...?

Od: ddrater odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Pro dopravce Flixbus jsou povolené rozměry pro kufr (do zavazadlového prostoru autobusu) nastaveny na 80*50*30 cm. Tento je už v ceně jízdenky... Vadí když Kufr rozměry lehce přesahuje? O pár (tak do 3 cm...?) v jednom nebo více rozměrech...? Např. má 82*50*33 cm...? Vadí toto nebo ne...?

Vím že na letišti (při přepravě letadlem) by to vadilo, ale tam mají striktní limity a nějaké boxy do kterého to prostě musíte vrazit a pokud ne, tak smůla... Předpokládám že v zavazadlovém prostoru autobusu je ale více místa a celkově prostě tak moc nedbají na míry a pokud to o pár CM přesahuje, tak to nevadí...? Podle mě to ani neměří a určitě nemají ty boxy pro kontrolu rozměrů kam to musíte vrazit (ale jen "ruční metry" případně)...

Mám pravdu nebo ne? (jednalo by se o flixbus do zahraničí (ne v rámci čr)), pokud to hraje nějakou roli...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

Záleží na konkrétním dopravci, jak moc to hrotí, flixbus je jen zprostředkovatel. Ale podle mých zkušeností s Flixbusem (polský, německý, italský a možná ještě nějaký) nikdo zavazadla neměří, neváží ani nepočítá (vloni jsme měli zaplacené dva kufry navíc, ale i kdyby jsme neměli, tak je to asi jedno, řidič v Miláně ukázal jen kam je máme naložit (většinou to mají rozdělené podle cílových stanic, asi logické, když někdo jede do až do Bielastoku, může mít kufry úplně vzadu a kdo po cestě vystupuje v Curychu nebo v Praze nebo třeba ve Varšavě je musí mít víc na kraji) a v Praze jsme si je zase vyložili). 2 centimetry nikomu vadit nebudou (to by mohlo projít i do letadla). Navíc na tak malý rozdíl by bylo potřeba kalibrované pravítko, nestačí obyčejný metr, musí mít cejch jako legální měřidlo (v čechách kulatá česká vlajka s logem metrologického institutu). Ještě lepší je to u vlaku, kde nikdo nic neměří, neváží ani nepočítá, my jsme s našima kuframa (o dva víc než lidí) vloni zapadli docela dobře do průměru, když jsem viděl, co tam lidi stěhujou.

Horší je to s příručními zavazadly, ty přihrádky mají omezenou velikost, hlavně výšku, takže pokud se nevejdete do té minimalistické míry (bývá to řádově 15 centimetrů), tak strávíte cestu s tím zavazadlem na klíně nebo prostě někde okolo sebe. Nebo je možné si připravit "sfukovací" příruční zavazadlo, prostě co z něj vyndat vedle, aby se na výšku té přihrádky vešlo. Aspoň já to tak dělám, protože strávit třeba 8 hodin s batohem na klíně se mi fakt nechce. Ale o velikosti a váze platí totéž, nikdo to neměří ani neváží, jen jsem (snad jen) jednou zažil zděšení řidiče, když jsem cestou z nějakého výletu byl obtěžkán taškami plnými suvenýrů (k batohu 2 tašky) a říkal jsem, že nemám nic do zavazadlového prostoru, ale vešel jsem se a ona spousta lidí cestuje na lehko (ne každý jede řekněme Zábřeh-Praha, někdo jede třeba jen do Vídně nebo jen do Brna jen s kabelkou), takže ani s prostorem nebývá problém.

ddrater
hodnocení

Díky, užitečné rady :)!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]