Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám problém s otevíráním skenů v digitální badatelně Národního archivu. Nevíte prosím někdo, kdo se pracujete s digitalizáty z NACR, co se děje, popřípadě kdy by to mělo být v pořádku? Psal jsem jim, ale nedostal jsem odpověď.
Díky. Adam
(vhodnou rubriku jsem nenašel - omlouvám se za vložení sem)
Jen tak namátkou jsem zjistil, že tato instituce přešla na IPv6 adresy - teoreticky by to nemělo vadit a technologie má být zpětně kompatibilní, leč to je šedá teorie a zelený je strom života.
Napište na jejich podporu a popište problém.
IPv6 není a nikdy neměla být zpětně kompatibilní s IPv4.
Samozřejmě existuje způsob, jak IPv4 provoz přeložit na něco, co může běhat po IPv6 a jakmile to IPv6 opustí, tak to zase přeložit na IPv4, ale to se musí někde explicitně dělat tam i zpátky.
Vlak také není zpětně kompatibilní s bicyklem. Bicikl to po pražcích nedá a vlak po cyklostezce taky ne. Ale na vhodných stanicích lze bicykl naložit do vagónu, nechat ho odvést na jinou vhodnou stanici a tam ho zase vyložit, nebo jinak zpracovat, ale kompatibilní to rozhodně není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.