Nejste přihlášen/a.
Kolik let mám schovávat stvrzenky z bankomatu? Z různých bank... 4x změněna banka (2004, 2010,2021...), zda mám skladovat ze všech bank, které jsem měla i před 10 – 20 lety..., třeba skladovat dva roky nebo 10 let? Nebo je mám vyhodit?
Díky
Píšou na nich pečlivě uschovejte, nepíšou proč a na jak dlouho (to samé píšou někdy i na účtenkách v obchodě). Podle mě potom, co se to objeví na výpisu je to možné zahodit. Ty výpisy bych schovával třeba 20 let. Z těch stvrzenek bude za 10 let nic. A je jedno jestli jsou na termopapíru nebo na jehličkovce (dneska neznám bankomat, co by měl jehličkovku, ale v historicky nedávné době ji některé ještě měly, třeba na hlavním nádraží v Praze nebo naproti Jindřišské věži a jistě i jinde).
Asi bych se řídil tím, jaké jsou promlčecí lhůty, po kterých může banka něco ještě chtít, když se ukáže nějaká nesrovnalost, ale nikdy jsem po tom nepátral, jestli jsou to 3 roky (jako na daně) nebo víc. Nutno říct, že jsem zatím ty papírky nevyhazoval, ale už jsem o tom taky přemýšlel.
Stvrzenky z bankomatu neschovávám, mám všechno v měsíčním výpisu. Jen přemýšlím, jestli bych neměla zlikvidovat měsíční výpisy. Mám je pečlivě seřazeny a sešity, ale k čemu mi jsou? Proč bych je měla schovávat? Jestli někdo na mě naběhne, že jsem něco nezaplatila a já jsem si jistá že jo, banka by to měla dohledat. Myslím si to dobře? Myslím si to dobře?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.